Til hovedinnhold

MUSIKKPRODUKSJON - fra idé til mix

  • Kurslengde: Helårskurs
  • Oppstartsdato: 24.08.2025
  • Linjefag: 15 timer/uke
  • Pris: fra 131 691,-
  • Verdigrunnlag:
    Frilynt
    De frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
  • Tilbyr: Vegetar, vegan
    De fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
  • Miljøsertifisering:
    Fairtrade
    Sertifisering for skoler som tilbyr Fairtrade-merkede produkter og bevisstgjør om rettferdig handel.
  • Sted: Mosjøen
  • Studietur for linja: Kreativ fornøyelse på Lovund, London og Berlin
  • Studietur for skolen: Helgelandsopplevelser
Lager du musikk? Vil du lære miksing, mastering, sound design, å spille instrumenter og DJing? Her får du produsere, polere, promotere og fremføre musikken din live!

Musikkproduksjon er linja for deg som elsker å lage musikk! Om du er helt i startfasen eller mer erfaren - spiller ingen rolle. Dette er linja for deg som drømmer om å få musikken ut til verden.

Hva gjør vi?

Vi jobber med hele prosessen fra ide - til ferdig låt. Med det beste utstyret og dyktige lærere, ligger alt til rette for at du skal finne og skape din egen sound. Vi tenker også business, hvor du lærer alt fra markedsføring til hvordan man havner på Spotify playlists eller booker egne gigs!

I linjetimene får du være med å skreddersy dine egne dager og hva du vil gjøre. Sammen lager vi en plan der du får lære det du vil, men også det du trenger! Læreren har alltid en kreativ utfordring på lur, konstruktiv feedback, teori eller teknikker å vise deg om du “sitter fast” med låtene dine.

Hvordan jobber vi?

Du får tildelt din egen studio-mac, headsett, keyboard og bransjens beste plugins fra første dag. Vi har også instrumenter og øverom. Ønsker du å spille i band eller hospitere på de andre linjene - så legger vi til rette for det.

Du får både fordype deg på egenhånd og være kreativ med andre. Å sitte sammen med klassen, i et kollektiv av inspirerende, kreative produsenter og musikere, er helt magisk.

Her lager vi den beste musikken og de beste minnene sammen.

Mulighetene er nærmest uendelige.

Linja passer for deg som ønsker et år hvor du kan utvikle dine musikalske og kreative ferdigheter. Om du er nybegynner eller viderekommende, spiller ingen rolle. Vi møter deg på det nivået du er.

Dette vil du lære

  • Ableton
  • Miksing & Mastring 
  • Recording i Studio 
  • Sound design 
  • Samarbeid/Collabs
  • DJ-ing
  • Sampling og re-sampling 
  • Å stå på scenen 
  • Selvdisiplin og gode rutiner
  • Musikkteori
  • Lydteori
  • Live Lyd og PA
  • Scenerigg
  • Sjangerlære 
  • Instrumenter
  • Produsere og Release egen Singel/EP/Album
  • Foley og Lydlegging av Film 
  • Soundscaping / Performance 
  • Markedsføring 
  • Music Management – Fra innsiden av Sinewave Collective 

Våre forventninger til deg

  • Engasjement
  • Tilstedeværelse
  • Positive ”vibber”
  • Eieforhold og respekt for instrumenter og utstyr

Alf Marius Valan

Lærer Musikkproduksjon og Band

Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø, der han studerte utøvende musikk. Elbass er hovedinstrumentet, men han trakterer også piano, trommer og gitar godt. Alf Marius har mange utgivelser over flere prosjekter og alias. På jobb er han energisk, sprudlende og motiverende. På hjemmefronten er han en dedikert familiemann med en stor interesse for MMA, mindfullness og gaming. 

Epost: alfmarius@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 48226885
Instagram: @alf_valan

Undervisningsåret er delt inn i perioder, og vi jobber mye prosjektvis på alle linjer. Derfor er timeplanen noen ganger ulik fra uke til uke, alt etter hva vi holder på med. Men i normaluker skoleåret 2024-25 ser den slik ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Skolerute 2024-2025

HØST 2024

Elevmottak søndag 25.08.2024‍

Første undervisningsdag mandag 26.08

Høstferie fra og med fredag 04.10 (første fridag) til og med tirsdag 15.10 (siste fridag).

Juleferie fra og med 20.12 (første fridag) til og med tirsdag 11.01.2025 (siste fridag)

 

VÅR 2025

Elevmottak vårkurs lørdag 11.01.2025

Elevmottak årskurs søndag 12.01.2025

Påskeferie fra og med 11.04 (første fridag) til og med 22.04 (siste fridag).

Avslutningsarrangement lørdag formiddag 18.mai 2025.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi ønsker et aktivt og allsidig miljø, og har lagt til rette for mange valgfag. Noen valgfag går på dagtid, andre på ettermiddag og kveld. Du må ha minimum 1 valgfag pr. semester, men gjerne flere om du kan. I tillegg har vi ei uke med bare valgfag der du velger ett fag. Med forbehold om endringer. Les mer om valgfagene våre på hjemmesiden.

Aktivitetsvenn

Gjør hverdagen trivelig og meningsfull for hjemmeboende mennesker med demens. Praksisbevis fra Vefsn kommune til alle som får godkjent valgfaget. Gull verdt ved senere arbeidssøking.

Baking

Her lærer du hvordan du kan imponere med noe hjemmelagd. Vi baker kaker og gjærbakst til egen glede, og til salg i skolens søndagskafe.

Ballspill

Fotball, håndball, volleyball, innebandy, basketball og baseball. Litt teknikktrening, men mest spill.

Band

Vi setter sammen et band og øver inn til konsert som vi spiller for de andre på skolen. For de som ikke går på musikklinja, men som har spilt litt før og vil spille litt mer.

Barista

Her får du nerde i kaffefaget, og du får lære deg alt fra håndbrygging, espressobaserte drikker og Latte Art. Dette valgfaget driver søndagskafeen vår og får opplæring av byens baristaer.

Disc Golf

Vi spiller disc golf (frisbee) på Helgelands flotteste 18-hulls disc golf-bane. Nybegynner eller proff. Alle kan være med! Vi samarbeider med den lokale klubben og får opplæring av de beste.

Dokumentar- og filmklubb

Er du interessert i film, så er dette plassen. Vi ser filmer, koser oss og diskuterer det vi har sett. Noen ganger ser vi spillefilm, andre ganger dokumentarer. Kosefaktor inngår.

Fotball

Savner du å spille fotball er dette valgfaget ditt. Det blir litt teknikktrening, men mest spill. Vi spiller kamper mot lokale lag og deltar på turneringer.

Friluftsliv høsttur

Pris: 200,-

Overnattingstur til Stavassgården, som er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Vi går tur, lager god mat på bål og hygger oss foran peisen. Båt og fiskemuligheter i Stavvatnet.

Gitar- og ukulelekurs

Lær deg å spille gitar/ ukulele sånn at du kan bidra til god stemning, kompe til allsang eller spille konsert. Ukulele får du låne. Egen gitar er greit å ha.

Hundestell

Bli med ut i hundegården! Her får du muligheten til å bli kjent med de ulike sidene av å ha hund. Foring, stell, treningsmetoder og mye kos.

Høsting

Bli med ut og høste inn grønnsaker, bær og sopp. Lær deg hvordan du tar vare på naturens ferske råvarer. Vi tilbereder råvarene sammen med kokkene på kjøkkenet - til glede for alle på skolen.

Innebandy

Liker du ballsport med høyt tempo er dette valgfaget for deg. Det blir litt teknikktrening, men mest spill. Vi spiller kamper mot lokale lag.

Judo

Pris: 200,-

Både for nybegynnere og viderekomne. Supert for de som trenger å få brukt kroppen, og for de som liker litt action og moro.Her har du mulighet til å gradere deg i samarbeid med Mosjøen judoklubb!

Kajakk

Har du padlet havkajakk før eller har lyst til å lære deg? Forholdene for padling er fantastiske her på Helgeland. Allerede rett nedenfor skolen kan vi padle i vei.

Klatring

Pris: 200,-

Lær å klatre! Du får grunnopplæring i klatring og sikringsteknikk på topptau. Klatreteknikk, lekbaserte øvelser, enkel ruteskruing. Topptau- isklatring. Muligheter for å ta «topptaukort.

Klatring med sikringskurs

Pris: 400,-

I dette valgfaget får du opplæring i klatring og sikringskurs. Du lærer grunnleggende klatreteknikk og å sikre en klatrekompis i tau med taubrems. Mulighet til å ta topptaukort og brattkort.

Klubbkveld for andre

Vi arrangerer tilrettelagte aktivitetskvelder for personer med funksjonsnedsettelser. Her har vi fokus på samvær og glede! Praksisbevis blir utstedt de som gjennomfører valgfaget, fint å ha på CVn.

Knivlaging

Pris: 300,-

Lær å lage din egne kniv fra begynnelse til slutt. Hvor stilig er ikke det å kunne dra fram en kniv du har laget selv, når du skal spikke pølsepinner på tur?

Kor

For deg som er glad i å synge og har lyst på litt mer enn bare allsang. Friskt repertoar. Konserter på skolen og for inviterte.

Miniatyrmaling

Pris: 200,-

Vi setter sammen og maler miniatyrer ifra Warhammeruniverset. Selv om du ikke spiller Warhammer eller andre miniatyrspill, er miniatyrmaling i seg selv en fantastisk hobby.

Moderne dans

Vi leier inn dansepedagoger fra Balance dansekompani for å gi deg litt ekstra krydder i valgfaget. Innhold varierer litt fra år til år, avhengig av interesse.

Naturfoto

Vi bor i et område med ubegrensede muligheter til å få tatt flotte bilder av naturen. Bli med ut og lær deg hvordan du skal forevige minner fra dine beste naturopplevelser. Mobilkamera funker fint.

Photoshop

Her får du innføring i både grunnleggende og avanserte verktøy og teknikker for å kunne gjøre det du ønsker med bilder.

Redesign og søm

Bli stødig og selvstendig på symaskin, og lær grunnleggende teknikker for søm. Sy om klær eller gjenbruke tekstiler. Vi går på brukthandel eller finner ting fra egen garderobe, eller syr fra grunnen.

Sjakk

Det er vel selvforklarende, men vi møtes for å spille sjakk sammen. Både for nybegynnere og viderekomne. Samarbeid med sjakklubben i byen.

Skriveverksted

Hvis du er glad i å skrive, og ønsker å finne ditt uttrykk og din stemme, er dette stedet å være. Skriveverksted er en kreativ oase hvor tanke blir til tekst. Inspirasjon og skrivelystgaranti.

Smart kunnskap

Forbered deg på livet etter fhs! I voksenlivet er det mye kunnskap som en gjerne skulle hatt, i dette valgfaget lærer du om alt fra smart pengebruk, koble opp en lampe i taket og vedlikeholde en bil.

Snø og ski

Et praktisk og teoretisk valgfag med fokus på snø. Vi går på turer og blir bedre kjent med snøens oppbygging, og forsøker å finne den beste snøen for gruppa å kjøre i.

Spikking

Pris: 400,-

Lag deg egen turkopp, kniv og slire, eller grønlandsåre til havkajakkpadling Enkelte andre «småprosjekter» som tryllestav, småfigurer o.l. kan også jobbes med. Materialkostnader etter behov.

Strikking

Du velger selv om du vil strikke eller hekle og hva det skal bli. Garn og utstyr må du kjøpe inn selv. En skikkelig trivelig ettermiddagsstund.

Sunt og godt

Pris: 200,-

Et valgfag for deg som liker å leve sunt. Du vil, sammen med våre dyktige kokker, lære å lage god og næringsrik mat. Nyttige kunnskap for deg som trener eller til du skal flytte for deg selv.

Ta bedre bilder til SoMe

Lyst å imponere med bildene dine? Lær deg grunnleggende teknikker for å ta bra bilder. Eksponering, perspektiv, komposisjon, motiv, dybde osv. Både for mobilkamera og andre typer kamera.

Ta opp fag

Dette er selvstudier, men du har tilgang på en «Mentor» som hjelper deg på veien for å komme i mål. Som privatist er det kostnader knyttet til oppmelding til eksamen i videregående skole.

Teater

Intensivt teater med mye moro og visning for de andre elevene i slutten av uka. Ta sjansen og kast deg ut i det.

Tegning og maling

Innføring i ulike tegneblyanter. Vi tegner kroki sammen i ulike varianter. Du velger selv om du vil tegne eller male. Vi tilrettelegger for tegning, akvarellmaling og akrylmaling.

Topptur Helgeland - høst

Vi prøver å bestige flere av de flotteste toppene på Helgeland Oksskolten (Nord-norges høyeste), Syv-søstre, Dønnamannen m.fl.

Topptur Helgeland – Vinter

Dette er valgfaget for de mest adrenalinhungrige. Hovedvekt på trygg ferdsel, skredlære og skiglede. Randonee - ski og søkerutstyr er obligatorisk.

Tradisjonsdans

Lyst å lære deg noen tradisjonelle dansearter? Vi setter på musikken og svinger oss rundt med "gammeldans" (vals, polka, reinlender osv), swing og salsa.

Tradisjonsmat

Vi tar fram de gode, gamle norske oppskriftene og dekker opp til festbord.

Trening,helse og livsstil

Ønsker du et år der du kan forbedre formen samtidig som du nyter folkehøgskolelivet? Har du lenge tenkt at du må komme deg i gang med trening? Her har du sjansen.

Volleyball

Vi øver i basisferdigheter i volleyball, og gjør øvelser mot spillets faser (ulike server, mottak og angrep). Teknikktrening, men mest spill. Alle er velkomne, uavhengige av nivå!

Yoga og mindfullness

Vi roer ned og fokuserer på bevissthet på egen kropp og holdning. Vi jobber med styrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse.

Årbok

Vi samler inn hyggelig materiale fra året som er fint å minnes senere. Det ender opp i ei minnebok som du får med hjem når vi er ferdige.

Fra kr 131 691,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Kulturopplevelser (kino, konserter, teater o.l.)
  • Skolebilde
  • Årbok
  • Fellesturer på Helgeland
  • Fordypningsprosjekt på linja
  • Skolejakke
  • Studietur: Helgelandsopplevelser
    • Mat (4 måltider per dag)
    • Reiseforsikring
  • Studietur: Kreativ fornøyelse på Lovund
  • Studietur: London og Berlin
    • Mat (3 måltider per dag)
    • Reiseforsikring
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 131 691,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

  • Skolen har noen få enkeltrom, og disse blir prioritert til de som trenger det mest. Det er derfor viktig at du begrunner hvorfor du trenger enkeltrom i søknaden din. Alle enkeltrom har dusj/ wc på gangen. Vi har 24 dobbeltrom med dusj/ wc på rommet. Du kan ønske deg romtype i søknaden, og vi anbefaler generelt å bo sammen med en annen. Den endelige romfordelingen blir gjort i løpet av sommeren.
    5 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 131 691,-
(13 169,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Utallige Macs med midikeyboards og headsett, Lydkort, Mikrofoner, Gitarer, Basser, Trommesett, Forsterkere, DJ utstyr, Analoge synther, desktop synther, Push 2, Pocket Operators, Plugins (Fabfilter, Spectrasonics, Xfer/Serum, Waves, Native Instruments ++++), Stort PA, Mixere, Lys og lyd utstyr. Ta kontakt om dere lurer på mer spesifikt! Men, vi har det meste og du trenger ikke ta med noen ting selv for å lage musikk her hos oss! =)

Undervisningen foregår primært på et plan, og klasserommet vi bruker mest er i tilknytning en hovedinngang som har elektriske dører med stor åpning og HC-toalett. Gangen utenfor klasserommet er smal, men oppfyller kravene til rømningsveier osv. Mennesker som er synshemmede vil også kunne greie å navigere lett til og fra klasserommet vårt.

 

I selve undervisningen bruker vi mac, men er åpen for at eget utstyr kan rigges opp ved behov. Vi gjør også mye undervisning som forelesninger på prosjektor og av den tekniske løsningen pr nå, ikke noe som vil funke med en skjermleser da det er interaktiv og dynamisk undervisning i programvare ableton. Men, linjelærer følger opp elever som ikke har direkte utbytte av denne type undervisning med tilpasset oppfølging og opplegg i etterkant av forelesninger.

 

Mennesker med nedsatt hørsel vil oppleve det særs vanskelig å følge med i undervisning da vi jobber primært med lyd, på headphones og bytter mellom forskjellige lyttekilder hele tiden.

 

Om vi vet om dine behov for tilrettelegging i god tid før skolestart, får vi til det meste. Men, skolen er pr nå ikke utstyrt med skjermleser eller andre digitale verktøy for å kunne følge undervisning som synshemmede. 

Klasserommet vil fungere helt fint for mennesker med begrenset bevegelighet, men dette må meldes på forhånd da vi må gi mer rom rundt og til den enkeltes arbeidsstasjon.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Nyheter

- Vi har knyttet bånd som vil vare livet ut

Selv om de siste ukene av folkehøgskoleåret ble alt annet enn planlagt, er kjærestene Morten og Martine enige om at de aldri ville vært opplevelsen ...

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner

Musikk og lydteknikk

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs
20 t/uke
Frilynt

Musikkproduksjon og lydteknikk

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs
17 t/uke
Kristen

Lysdesign

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs
20 t/uke
Frilynt

Musikkproduksjon Oslo

Oslofjord Folkehøgskole
Helårskurs
14 t/uke
Kristen

Musikkproduksjon

Trøndertun folkehøgskole
Helårskurs
Frilynt

Instrumental

Trøndertun folkehøgskole
Helårskurs
Frilynt

Skuespiller

Sunnhordland folkehøgskule
Helårskurs
21 t/uke
Frilynt

ROMSKIP: Eksperimentell film

Buskerud Folkehøgskole
Helårskurs
15 t/uke
Frilynt

Film

Danvik Folkehøgskole
Helårskurs
Kristen

Vocal & Performance - New York

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs B
6 t/uke
Frilynt

Humor & Scene

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs
15 t/uke
Frilynt

BAND

Follo Folkehøgskole
Helårskurs
19 t/uke
Frilynt

Musikkproduksjon

Sunnhordland folkehøgskule
Helårskurs
21 t/uke
Frilynt

Beats Artist

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Helårskurs
Kristen