Til hovedinnhold

Vefsn Folkehøgskole - Toppen

  • Elevplasser: 90
  • Undervisning pr. uke: 30
  • Skolestart: 24.08.2025
  • Verdigrunnlag:
    Frilynt
    De frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
  • Tilbyr: Vegetar, vegan
    De fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
  • Miljøsertifisering:
    Fairtrade
    Sertifisering for skoler som tilbyr Fairtrade-merkede produkter og bevisstgjør om rettferdig handel.
  • Sted: Mosjøen
  • Studietur for skolen: Helgelandsopplevelser
Liker du at det skjer mye forskjellig? Da vil du garantert trives hos oss. Med god samvittighet kan du endelig si - Ja takk, begge deler! Vi har god variasjon i linjetilbud, valgfag og aktiviteter. Dette gir deg en unik miks av mennesker og valgmuligheter, og ingen dager er like. Ta sjansen, og oppleve varmen i nord!

Vefsn Folkehøgskole TOPPEN er en aktiv og kreativ frilynt folkehøgskole, som ligger i Mosjøen - byen midt i Norge. Her gir vi deg et skoleår helt uten filter, hvor du kan ta deg tid til å oppleve livet og oppdage framtiden.

I Mosjøen er det urbant samtidig som du har hele Helgeland som bakgård. Det er derfor både trygt og spennende på samme tid. Hos oss vil du utsettes for nordnorsk humor og alvor. Du møter ekte og engasjerte lærere som tilbyr høy faglig kvalitet og mestringsglede i et trygt miljø. På Toppen kan du senke skuldrene og være deg selv!

Toppen - ALT og litt til

På Toppen bor du på internat i dobbeltrom. Du kan bo i hovedbygget eller i skolens småhus. Skolen er godt utstyrt på alle linjer og vi har mange koselige fellesområder hvor du kan tilbringe fritiden din, slik som peisestue, elevstue, elevkjøkken, aktivitetsrom og kinorom. Vi har også treningsrom med byens beste utsikt. Kjøkkenet vårt er i særklasse og satser på bærekraftig kosthold og kortreiste råvarer. Vi kan skilte med byens beste vegetarmeny!

Hos oss blir du en del av Toppenfamilien. De ansatte er ikke bare er dyktige i faget sitt, men de er gode på mennesker. De har masse energi og humor, noe du vil merke i hverdagen. 

Våre elever skal føle seg sett og verdsatt, og det er viktig for oss at alle trives og har det bra hos oss. 

I tillegg til vitnemål og 2 tilleggspoeng, får du med deg evige vennskap, nytt nettverk og opplevelser som vil endre deg for alltid.

Les mer på hjemmesiden i Nettavisen og iMosjøen.

Dette står vi for

Toppen er frilynt, som betyr at skolen er uavhengig av livssyn og at det gis et pedagogisk tilbud på bredt humanistisk etisk grunn.

Vi ønsker at du skal få oppleve MOT, MESTRING og MULIGHETER når du er elev hos oss. I et trygt fellesskap og med mange nye erfaringer, har du gode muligheter for personlig vekst og læring for livet. For oss er faglig kvalitet og trivsel for alle viktig.

Det betyr at vi

Hos oss kan du fordype deg på linja med det som interesserer deg mest, samtidig som du får muligheten til å prøve ut nye aktiviteter og fag. Ypperlig for deg som liker å være både kreativ og aktiv. 

Vi bruker mye tid på å være sammen, også på tvers av linjene. I løpet av uka har vi flere fellesfag der hele skolen deltar.

Ukentlig:

  • Tema - dagsaktuelle tema 
  • Allsang - sang og moro
  • Aktivitet - få varmen i kroppen
  • Husmøte - en prat rundt bordet på avdelingen
  • Vasketime - vi tar et tak på rom og avdelinger
  • Dugnad - vi tar et tak i fellesrommene

I løpet av året:

  • Prosjekter - noen for hele skolen samlet, andre seksjonsvis og noen på linja
  • Konserter og forestillinger - både med medelever og profesjonelle
  • Turer - noen felles med hele skolen, andre på linja. Noe i nærområdet, noe utenfor landegrensene.
  • Elevkvelder - "festkveld" for alle med mat og aktiviteter, arrangert av de ulike linjene
  • Helgeaktiviteter - noe for enhver å finne på i helgene
  • Lørdags- og søndagsseminar - vi fordyper oss litt til...

Vi ønsker et aktivt og allsidig miljø, og har lagt til rette for mange valgfag. Noen valgfag går på dagtid, andre på ettermiddag og kveld. Du må ha minimum 1 valgfag pr. semester, men gjerne flere om du kan. I tillegg har vi ei uke med bare valgfag der du velger ett fag. Med forbehold om endringer. Les mer om valgfagene våre på hjemmesiden.

Aktivitetsvenn

Gjør hverdagen trivelig og meningsfull for hjemmeboende mennesker med demens. Praksisbevis fra Vefsn kommune til alle som får godkjent valgfaget. Gull verdt ved senere arbeidssøking.

Baking

Her lærer du hvordan du kan imponere med noe hjemmelagd. Vi baker kaker og gjærbakst til egen glede, og til salg i skolens søndagskafe.

Ballspill

Fotball, håndball, volleyball, innebandy, basketball og baseball. Litt teknikktrening, men mest spill.

Band

Vi setter sammen et band og øver inn til konsert som vi spiller for de andre på skolen. For de som ikke går på musikklinja, men som har spilt litt før og vil spille litt mer.

Barista

Her får du nerde i kaffefaget, og du får lære deg alt fra håndbrygging, espressobaserte drikker og Latte Art. Dette valgfaget driver søndagskafeen vår og får opplæring av byens baristaer.

Disc Golf

Vi spiller disc golf (frisbee) på Helgelands flotteste 18-hulls disc golf-bane. Nybegynner eller proff. Alle kan være med! Vi samarbeider med den lokale klubben og får opplæring av de beste.

Dokumentar- og filmklubb

Er du interessert i film, så er dette plassen. Vi ser filmer, koser oss og diskuterer det vi har sett. Noen ganger ser vi spillefilm, andre ganger dokumentarer. Kosefaktor inngår.

Fotball

Savner du å spille fotball er dette valgfaget ditt. Det blir litt teknikktrening, men mest spill. Vi spiller kamper mot lokale lag og deltar på turneringer.

Friluftsliv høsttur

Pris: 200,-

Overnattingstur til Stavassgården, som er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Vi går tur, lager god mat på bål og hygger oss foran peisen. Båt og fiskemuligheter i Stavvatnet.

Gitar- og ukulelekurs

Lær deg å spille gitar/ ukulele sånn at du kan bidra til god stemning, kompe til allsang eller spille konsert. Ukulele får du låne. Egen gitar er greit å ha.

Hundestell

Bli med ut i hundegården! Her får du muligheten til å bli kjent med de ulike sidene av å ha hund. Foring, stell, treningsmetoder og mye kos.

Høsting

Bli med ut og høste inn grønnsaker, bær og sopp. Lær deg hvordan du tar vare på naturens ferske råvarer. Vi tilbereder råvarene sammen med kokkene på kjøkkenet - til glede for alle på skolen.

Innebandy

Liker du ballsport med høyt tempo er dette valgfaget for deg. Det blir litt teknikktrening, men mest spill. Vi spiller kamper mot lokale lag.

Judo

Pris: 200,-

Både for nybegynnere og viderekomne. Supert for de som trenger å få brukt kroppen, og for de som liker litt action og moro.Her har du mulighet til å gradere deg i samarbeid med Mosjøen judoklubb!

Kajakk

Har du padlet havkajakk før eller har lyst til å lære deg? Forholdene for padling er fantastiske her på Helgeland. Allerede rett nedenfor skolen kan vi padle i vei.

Klatring

Pris: 200,-

Lær å klatre! Du får grunnopplæring i klatring og sikringsteknikk på topptau. Klatreteknikk, lekbaserte øvelser, enkel ruteskruing. Topptau- isklatring. Muligheter for å ta «topptaukort.

Klatring med sikringskurs

Pris: 400,-

I dette valgfaget får du opplæring i klatring og sikringskurs. Du lærer grunnleggende klatreteknikk og å sikre en klatrekompis i tau med taubrems. Mulighet til å ta topptaukort og brattkort.

Klubbkveld for andre

Vi arrangerer tilrettelagte aktivitetskvelder for personer med funksjonsnedsettelser. Her har vi fokus på samvær og glede! Praksisbevis blir utstedt de som gjennomfører valgfaget, fint å ha på CVn.

Knivlaging

Pris: 300,-

Lær å lage din egne kniv fra begynnelse til slutt. Hvor stilig er ikke det å kunne dra fram en kniv du har laget selv, når du skal spikke pølsepinner på tur?

Kor

For deg som er glad i å synge og har lyst på litt mer enn bare allsang. Friskt repertoar. Konserter på skolen og for inviterte.

Miniatyrmaling

Pris: 200,-

Vi setter sammen og maler miniatyrer ifra Warhammeruniverset. Selv om du ikke spiller Warhammer eller andre miniatyrspill, er miniatyrmaling i seg selv en fantastisk hobby.

Moderne dans

Vi leier inn dansepedagoger fra Balance dansekompani for å gi deg litt ekstra krydder i valgfaget. Innhold varierer litt fra år til år, avhengig av interesse.

Naturfoto

Vi bor i et område med ubegrensede muligheter til å få tatt flotte bilder av naturen. Bli med ut og lær deg hvordan du skal forevige minner fra dine beste naturopplevelser. Mobilkamera funker fint.

Photoshop

Her får du innføring i både grunnleggende og avanserte verktøy og teknikker for å kunne gjøre det du ønsker med bilder.

Redesign og søm

Bli stødig og selvstendig på symaskin, og lær grunnleggende teknikker for søm. Sy om klær eller gjenbruke tekstiler. Vi går på brukthandel eller finner ting fra egen garderobe, eller syr fra grunnen.

Sjakk

Det er vel selvforklarende, men vi møtes for å spille sjakk sammen. Både for nybegynnere og viderekomne. Samarbeid med sjakklubben i byen.

Skriveverksted

Hvis du er glad i å skrive, og ønsker å finne ditt uttrykk og din stemme, er dette stedet å være. Skriveverksted er en kreativ oase hvor tanke blir til tekst. Inspirasjon og skrivelystgaranti.

Smart kunnskap

Forbered deg på livet etter fhs! I voksenlivet er det mye kunnskap som en gjerne skulle hatt, i dette valgfaget lærer du om alt fra smart pengebruk, koble opp en lampe i taket og vedlikeholde en bil.

Snø og ski

Et praktisk og teoretisk valgfag med fokus på snø. Vi går på turer og blir bedre kjent med snøens oppbygging, og forsøker å finne den beste snøen for gruppa å kjøre i.

Spikking

Pris: 400,-

Lag deg egen turkopp, kniv og slire, eller grønlandsåre til havkajakkpadling Enkelte andre «småprosjekter» som tryllestav, småfigurer o.l. kan også jobbes med. Materialkostnader etter behov.

Strikking

Du velger selv om du vil strikke eller hekle og hva det skal bli. Garn og utstyr må du kjøpe inn selv. En skikkelig trivelig ettermiddagsstund.

Sunt og godt

Pris: 200,-

Et valgfag for deg som liker å leve sunt. Du vil, sammen med våre dyktige kokker, lære å lage god og næringsrik mat. Nyttige kunnskap for deg som trener eller til du skal flytte for deg selv.

Ta bedre bilder til SoMe

Lyst å imponere med bildene dine? Lær deg grunnleggende teknikker for å ta bra bilder. Eksponering, perspektiv, komposisjon, motiv, dybde osv. Både for mobilkamera og andre typer kamera.

Ta opp fag

Dette er selvstudier, men du har tilgang på en «Mentor» som hjelper deg på veien for å komme i mål. Som privatist er det kostnader knyttet til oppmelding til eksamen i videregående skole.

Teater

Intensivt teater med mye moro og visning for de andre elevene i slutten av uka. Ta sjansen og kast deg ut i det.

Tegning og maling

Innføring i ulike tegneblyanter. Vi tegner kroki sammen i ulike varianter. Du velger selv om du vil tegne eller male. Vi tilrettelegger for tegning, akvarellmaling og akrylmaling.

Topptur Helgeland - høst

Vi prøver å bestige flere av de flotteste toppene på Helgeland Oksskolten (Nord-norges høyeste), Syv-søstre, Dønnamannen m.fl.

Topptur Helgeland – Vinter

Dette er valgfaget for de mest adrenalinhungrige. Hovedvekt på trygg ferdsel, skredlære og skiglede. Randonee - ski og søkerutstyr er obligatorisk.

Tradisjonsdans

Lyst å lære deg noen tradisjonelle dansearter? Vi setter på musikken og svinger oss rundt med "gammeldans" (vals, polka, reinlender osv), swing og salsa.

Tradisjonsmat

Vi tar fram de gode, gamle norske oppskriftene og dekker opp til festbord.

Trening,helse og livsstil

Ønsker du et år der du kan forbedre formen samtidig som du nyter folkehøgskolelivet? Har du lenge tenkt at du må komme deg i gang med trening? Her har du sjansen.

Volleyball

Vi øver i basisferdigheter i volleyball, og gjør øvelser mot spillets faser (ulike server, mottak og angrep). Teknikktrening, men mest spill. Alle er velkomne, uavhengige av nivå!

Yoga og mindfullness

Vi roer ned og fokuserer på bevissthet på egen kropp og holdning. Vi jobber med styrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse.

Årbok

Vi samler inn hyggelig materiale fra året som er fint å minnes senere. Det ender opp i ei minnebok som du får med hjem når vi er ferdige.

Mosjøen er en urban småby som ligger midt i Norge, og det er overraskende enkelt å komme seg hit. Nesten uansett hvor du kommer fra i Norge, så er det greit å komme seg til og fra.

Fly

Flyplassen ligger 15 minutter fra skolen, på andre siden av byen. Det er Widerøe som flyr her på Helgeland. Korteste reiseruten fra Oslo tar drøyt 2 timer med flybytte i Trondheim. Widerøe har gode student/ ungdomspriser hele året.

Tog

Du kan også ta Nordlandsbanen hit. Jernbanestasjonen ligger bare 2 km fra skolen. Fra Trondheim tar turen hit ca 5 timer, og mange av elevene reiser denne strekningen med toget.

Bil

Kommer du med bil følger du E6 helt fram, enten du kommer sør eller nord fra. Skolen ligger bare 200 meter fra E6 og det er skiltet avkjørsel hit. Det er gode parkeringsmuligheter på skolens område i tilfelle du vil ha med egen bil.

Skolen henter og bringer elevene til fly og tog i forbindelse med ferier.

Finn reiserute fra der du bor

Du har kanskje ikke hørt noe særlig om Mosjøen før? Byen ligger i Vefsn kommune på Helgeland, og har ca.13 000 innbyggere. Selv om vi ligger i Nord-Norge, så er det ikke spesielt langt nord. Bare 10 mil fra trøndelagsgrensen. Det beste med Mosjøen er at du får det meste her, samtidig som det er en trivelig småby.

Mosjøen har mye spennende kultur å by på : konserter, festivaler, kino, teater, multiproduksjoner, bildekunst. Kulturhus med flere saler, ulike konsertlokaler og kafeer som stadig byr på hyggelige overraskelser. 

Mosjøen har ellers en fantastisk beliggenhet for turer, enten du er ute etter en skikkelig utfordring eller du har mest lyst til å tusle av gårde. Du kan sette deg i kajakken like nedenfor skolen, fyre bål i fjæra eller jogge opp på fjellet om du heller vil det.

Det finnes svært gode idrettsanlegg, svømmebasseng, alpinbakke, langrennsløyper, frisbeegolf, treningsstudio med mer. Kunstgressbane og Mosjøen bystrand rett nedenfor skolen. Aktivitetspark med paintballbane.

Undervisningsåret er delt inn i perioder, og vi jobber mye prosjektvis på alle linjer. Derfor er timeplanen noen ganger ulik fra uke til uke, alt etter hva vi holder på med. Men i normaluker skoleåret 2024-25 ser den slik ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Skolerute 2024-2025

HØST 2024

Elevmottak søndag 25.08.2024‍

Første undervisningsdag mandag 26.08

Høstferie fra og med fredag 04.10 (første fridag) til og med tirsdag 15.10 (siste fridag).

Juleferie fra og med 20.12 (første fridag) til og med tirsdag 11.01.2025 (siste fridag)

 

VÅR 2025

Elevmottak vårkurs lørdag 11.01.2025

Elevmottak årskurs søndag 12.01.2025

Påskeferie fra og med 11.04 (første fridag) til og med 22.04 (siste fridag).

Avslutningsarrangement lørdag formiddag 18.mai 2025.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har to større seksjonsvise prosjekter hos oss.

De kreative linjene samarbeider ofte om en større prosjekt. Noen ganger legger vi også ut på en turné. Det kan være en musikal, performance, et teaterstykke eller utvikler idé og manus selv. Uansett er det en stor opplevelse og mye moro.

De aktive linjene gjør et prosjekt som heter "For andre". Da planlegger de og gjennomfører aktiviteter for ulike aldersgrupper i kommunen. Det kan være aktivitet for eldre, opplegg for elever i barneskolen, idrettsdag for innvandrere eller psykisk utviklingshemmede.

Vi har også HØSTPROSJEKTET som alle elevene deltar på. Der er det duket for masse moro og kreative krumspring. 

Stipendiatlinja har sitt eget prosjekt "Toppen til Gambia", hvor de samler inn penger og klær son vi tar med oss når vi reiser på besøk til Gambia Care. I tillegg organiserer de aktiviteter som å sy "bind mot mensfattigdom", og "strikk en kuvøse".

Kveldene på Toppen er fylt av muligheter. Her gjør vi det meste sammen, fra å se film til ut å gå tur. Det er helt vanlig at det blir arrangert forskjellige aktiviteter, og elevkvledene er et høydepunkt. Da får hver linje arrangere et opplegg for de andre på skolen. Vi går også på forestillinger, konserter og kino, både i byen og på skolen. Vi deltar på turneringer, ser kamper og støtter opp. Alle skolens fellesstuer blir flittig brukt.

Vi har også elevstyrte helgeaktiviteter der elevene bestemmer hvilke aktiviteter som skal foregå. Har du lyst til å få gjennomført noe, så er det stort sett muligheter for det! Det fine med Toppen er at alle er inkludert, og ingen blir glemt bort. 

Men det er ikke bare i skolens fellesarealer ting foregår. Tar du turen til internatene ser du at det er mye samhold der også. Der holdes det både teselskap og jentekvelder, PlayStation-spilling og fotballkamper på TV. Kommer du til riktig avdeling kan du få deg en gratis hårklipp med inkludert ansiktsmaske. 

Du må være 18 år eller bli det i løpet av første semester. Vi tar opp elever fra 1. november året før, og så lenge vi har ledige plasser. Når vi har mottatt søknaden vil du få en epost fra oss. Linjelærer pleier også å kontakte deg som søker, for å svare på spørsmål du måtte ha.

Vi prøver å ha en god kjønnsbalanse på skolen, så i noen tilfeller vil det spille inn.

Det viktigste for oss er at du er motivert for å delta og utvikle deg. 

Bygninger

Vefsn folkehøgskole ønsker å tilrettelegge for alle elever ut fra de forutsetninger de har, men er pr. nå dessverre ikke godt nok tilrettelagt og har noen fysiske begrensninger.

Skolen består av flere ulike bygg i ulike nivåer og med ulik adkomst. Vår bygningsmasse er bare delvis tilgjengelig for rullestol og ikke universelt utformet. Skolen har heller ingen heis, noe som gjør tilgangen på enkelte undervisningsrom utilgjengelig for rullestol.

I hovedbygningen har vi kun toaletter i kjelleren, HC-toalett har vi bare i gymsalbygget og i tårnbygget. Matsalen ligger i første etasje i hovedbygningen, og er tilgjengelig for alle. To av byggene har automatiske døråpnere, men det eldste bygget har trapper både i inngangen og inne i bygget. Skolen har ingen lydforsterkingsløsninger.

Vi har internatrom tilpasset rullestolbrukere/bevegelseshemmede i husene våre, og det er mulig å søke om enkeltrom. Uteområdet har en bakke mellom undervisningsbygningene og husene som er tilpasset rullestolbrukere. Vinterstid kan det til tider være utfordrende å bevege seg mellom disse.

Om du har behov for tilpassninger eller trenger annen tilrettelegging kan du ta kontakt med oss, sånn at vi kan se hva vi får til.

Mat

På Toppen har vi et meget godt kjøkken med dyktige kokker. Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg. Vi tilbyr også vegetar og vegansk mat til de som ønsker det (mer info får du i velkomstbrevet).

Faglig og sosialt

Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø, og ønsker å være en skole med mangfold i det vi gjør og det vi er. Vi tilpasser så langt det er mulig slik at det blir mulig for deg å delta på lik linje med de andre. Vi kan tilrettelegge for pauser og finne alternative løsninger om aktivitetene blir for omfattende. Vi har en internatleder som du kan snakke med om du ønsker det, og alle linjelærere er fine samtalepartnere.

Ta kontakt med oss om for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov. Se også mer informasjon om muligheter for tilrettelegging på de ulike linjebeskrivelsene.

Mette Haustreis

Rektor

Mette er lidenskapelig opptatt av folkehøgskolens verdier. Det ble hun etter et år på Follo FHS. Hun er utdannet norsklærer med litteraturvitenskap som fagfelt, er lærebokforfatter og har master i skoleledelse. Hun har lang fartstid som lærer på ungdomstrinnet og er glad i å jobbe med mennesker. Mette verdsetter både kultur og natur. Du finner henne like gjerne på en fjelltopp som på en konsert. 

Epost: mette@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 40215583

Dan Rudi Abrahamsen

Internatleder og lærer Idrett og Friluftsliv

Dan har lenge hatt ett stort ønske om å jobbe på folkehøgskole, og i år fikk han endelig sjansen. Den drømmen har han hatt siden han selv gikk på Sund Folkehøgskole. Dan er omsorgsfull og i godt humør, og tar seg alltid tid en prat. Han er heller ikke fremmed for en prank i ny og ne. Med seg har han økonomi og pedagogikk, og i tillegg liker han å trene, skrive, spille squash og fifa. 

Epost: dan@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 97 75 71 43

Nina Stimo

Undervisningsleder og markedsføring

Nina er over alt og legger seg bort i det meste. Særlig er hun ivrig med markedsføring, SoMe og heimesida vår. Resten av tiden sitter hun gjerne på kontoret og pønsker ut skoleutvikling og andre nye ting. Nina er rolig og tålmodig, morsom og kreativ, arbeidssom og målretta. Trenger man noen å snakke med, da er hun der.  

Epost: nina@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 99104770

Ulf Langmo

Lærer Idrett og Friluftsliv/ undervisningsleder

Ulf har allsidig bakgrunn innen idrett og friluftsliv med cand. mag i Idrett fra Høgskolen i Telemark og samfunnsfag fra høgskolen i Bodø.Tilleggsutdanning i ski og bre fra Høgskolen i Sogn og Fjordane. Fotballtrener med UEFAs B-lisens. Ulf er en allsidig fyr som kan utrolig mye etter mange år i folkehøgskolen. Han er en trivelig kar som er lett å snakke med, og opptatt av at alle skal trives. 

Epost: ulf@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 95 94 43 34

Brit Valla

lærer Experience the North of Norway

Brit thinks she has the best job in the world! She has teaching and drama/theatre education from NTNU. Brit is fond of people, and always finds an opportunity to strike up a conversation. She is involved in most things at Toppen, and in the cultural life in Mosjøen. She is creative and committed, and loves to realize exciting projects together with her students.

Epost: brit@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 90 51 93 74

Jonas Løøv

Lærer FX-sport og Forberedelse til Førstegangstjenesten

Jonas er en trivelig trønder som digger bingo og swing. Han har master i friluftsliv og idrettsvitenskap fra Høgskolen på Vestlandet. Han har jobbet som elv- og havpadleinstruktør i flere år, og har tidligere også jobbet i barnevernet og i grunnskolen. På fritiden er han aktiv på snowboard, toppturer og stisykling, og har en sterk faglig interesse for friluftslivsveiledning og pedagogikk.

Epost: jonas@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 41 04 46 40

Asbjørn Daniel Davis

Lærer Friluftsliv LETT og Friluftsliv og reise

Asbjørn har jobbet mange år med friluftslivsundervisning, og er veldig glad i bålkos. Han har master i friluftsliv, men har også studert geografi og idrettsfag. Er det nordlys på gang, kommer det varsel fra Asbjørn. Han liker seg godt på Helgeland, og sørger alltid for at elevene får oppleve høydepunktene. På fritida er det toppturer, snøkiting, ski og pulk, og bålturer som gjelder. 

Epost: asbjorn@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 97 61 80 16

Alf Marius Valan

Lærer Musikkproduksjon og Band

Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø, der han studerte utøvende musikk. Elbass er hovedinstrumentet, men han trakterer også piano, trommer og gitar godt. Alf Marius har mange utgivelser over flere prosjekter og alias. På jobb er han energisk, sprudlende og motiverende. På hjemmefronten er han en dedikert familiemann med en stor interesse for MMA, mindfullness og gaming. 

Epost: alfmarius@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 48226885
Instagram: @alf_valan

Lovise Aufles Valberg

Lærer Kreativ MIX

Lovise er utdannet Grafisk Designer på høgskolen i Buskerud og har også lærer utdanning fra Nord universitet og NTNU. Hun har undervist i mediefag og matematikk i Videregående skole og i Mosjøen fengsel. Lovise elsker å sy, tegne, padle sup, løpe, strikke og mye mer. Hun bruker også tid på politikk og sitt lokale idrettslag.

Epost: lovise@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 47628026

Kevin André Fagerheim

lærer E-sport

Fra TV-spill som Tekken og Fifa sammen med kompisene i barndommen til COD, League of Legends, Overwatch og WoW i mer voksen alder, er han nå ivrig lærer på Esport. Med bachelor - faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag i tillegg, har han mye å tilføre linja både sportslig og som menneske. Kevin er opptatt av at elevene skal ha det godt og bli sett, uansett bakgrunn.

Epost: kevin@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 97776445

Anki Sæteren

Kjøkkenmedarbeider

Anki er glad i folk og liker godt å ha elevene rundt seg på kjøkkenet. Hun deler ut omsorg og klemmer og holder alltid humøret oppe. Hun har erfaring både fra hotell og bakeri, og løser fort noen verdensproblemer over en brøddeig. Hvis du tar valgfag Mat på 10 minutter, er det Anki som lærer deg triksene. 

Epost: anki@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 99029754

Per Tore Eriksen

Vaktmester

Per Tore er driftstekniker på huset, og uten han hadde verden stoppet. Han er som poteten – kan brukes til alt og litt til.
Han har hatt egen snekkerbedrift og kan trylle fram både bord, benker og skap om noen ønsker det – dersom han får tid til overs. På fritida kjører han snøskuter og synger i mannskor.

Epost: pertore@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 97564240

Lilly Iren Kleiven

Renholder

Lilly arbeider som renholder og kjøkkenassistent hos oss. Tidligere jobbet hun som barnehageassistent på Toppen i 27 år. Lilly er den gladeste renholder du kan tenke deg, og fritida bruker hun på familien, håndarbeid og friluftsliv.
Motto: Hvorfor være sur når man er lykkelig som blid.

Epost: lilly@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 91544531

Vibeke Solbakk

Økonomi- og kontorleder

Vibeke er den som holder styr på tallene hos oss. Hun har bred erfaring innen økonomi og regnskap, og glad i folkehøgskolen. Hun er en aktiv dame som liker å trene og gå i fjellet, hun elsker matkanalen og kokkelerer gjerne selv. På kontoret hos Vibeke sitter latteren stadig løst, og hun gir deg gjerne økonomisk rådgivning hvis økonomien er vanskelig. Dere finner henne i administrasjonen.

Epost: vibeke@vefsnfolkehogskole.no

Linjer på Vefsn Folkehøgskole - Toppen

Søk på skolenSkolens nettside

Tidligere elever

Caroline Hafnor Torgersen

Det viktigste for meg har vært muligheten til senke skuldrene, prøve nye ting og bare ha det gøy, omgitt av de beste folka og den fineste naturen.

Caroline Hafnor Torgersen
Sirin Rosøy

Toppen vil alltid være min lykkeboble. Der har jeg lært hva som er viktig for meg, fått gode venner for livet, vokst og blitt trygg på meg selv.

Sirin Rosøy
Josefine Kiara Astrup

Toppen er en skole hvor det også er rom for å prøve andre ting, hva enn det måtte være. Ett fristed, et sted å høre hjemme.

Josefine Kiara Astrup
Eline Schjerven

Jeg har opplevd og gjort så mye morsomt både på linja og skolen. I tillegg har jeg fått så mange nye og verdifulle vennskap som jeg absolutt skal ta med meg videre. Alle ønskene og forventningene jeg kom med er innfridd, så jeg er utrolig fornøyd!

Eline Schjerven
Sivert Kvålsvoll

Det beste med å gå på Toppen er variasjonen😁 Man har mulighet til å prøve seg på mange forskjellige aktiviteter og får stor variasjon😊 Alt fra musikk og kreativitet til klatring og elvepadling🤩🥳

Sivert Kvålsvoll
Astrid Naalsund

Troen på å klare ting har blitt sterkere i løpet av året på Toppen. Det å komme seg ut av komfortsona gir en veldig mestringsfølelse når man har gått rundt og vært skeptisk til å prøve nye ting.

Astrid Naalsund

Nyheter

Her er de nye folkehøgskolelinjene

Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2025/2026.

Viser frem folkehøgskolelivet på TikTok

De siste årene har TikTok vokst enormt i Norge. Stadig flere folkehøgskoleelever deler fra hverdagen sin på videodelingsplattformen.

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen