Forskerspire Svalbard - vår 2025
- Svalbard folkehøgskole – Longyearbyen
- Telefon: 907 99 990
- E-post: post@svalbardfolkehogskole.no
- Kurslengde: Halvår — vår
- Oppstartsdato: 07.01.2025
- Linjefag: 15 timer/uke
- Pris: fra 72 500,-
- Sted: Longyearbyen
Har du en forsker i magen? Liker du å utforske ting, fordype deg for å lære mer om verden rundt deg? Føler du ansvar for å bruke kunnskapene du tilegner deg til å ta vare på kloden vår? Da er du på riktig sted her!
Du merker klimaendringene på Svalbard. Havet og lufta har blitt varmere, sjøisen forsvinner, breene smelter og dyre- og plantelivet opplever forandringer de må tilpasse seg til. Klare vi observere noe av dette selv? Hva vet forskerne? Hva kan vi gjøre for å forstå, bremse og leve med klimaendringer og andre miljøutfordringer som f.eks. plastforsøpling?
Halvåret på Forskerspire Svalbard er en god blanding av feltarbeid, forskningsprosjekter, møter med fagfolk, ekskursjoner/besøk, kunnskapsdrypp, turer og mer.
Svalbards har mye å by på. Du lærer å ferdes i Arktisk natur til fots, med ski og skuter. Vi utforske øya på kortere dagsturer og på lengre turer med overnattinger på hytter og i telt. På Svalbard fins det et svært aktivt forskningsmiljø med mange forskere fra ulike land. Vi blir kjent med noen av dem og får utforske ulike forskningsområder i praksis. Du får prøve ut forskjellige arbeidsmåter gjennom målinger og observasjoner, samtidig som vi skal oppleve den fascinerende arktiske naturen i både polarnatt og midtnattsol.
Forskerspire Svalbard passer for alle som er interessert i natur, klima og miljø og ønsker å lære mer om verden rundt deg.
Vi stiller ingen krav til deg annet enn at du oppfyller aldersgrensen, men det er en fordel om du er nysgjerrig og har en interesse for naturfag.
Velkommen til et skoleår som vil gi deg minner for livet! Opplev Svalbard - annerledes og litt tøffere!
Nyt utsikten fra spisesalen, kanskje hvithvalen kommer svømmende rett utenfor. Samtidig er du tett på Longyearbyen sentrum med flotte butikker, kaféer, galleri, kino, bibliotek og mye mer!
Linjen har mikroskop, kikkerter og vannprøveustyr.
Skredutstyr (hver elev får låne: skredsøker, søkestang og spade hele skoleoppholdet)
Felles utstyr for alle linjer:
Friluftsutstyr:
Kommunikasjons-/navigasjons- og sikkerhetsutstyr:
Utstyr til utlån på egne turer utenfor undervisning:
Som elev på forskerspire vil du blant annet trenge klær og utstyr som kan holde deg varm over tid ute, ryggsekk, sovepose og skiutstyr. Sjekk ut hva skolens hjemmeside skriver om utstyr og sett deg godt inn i utstyrsliste forskerspire.
Har du behov for tilrettelegging, må du ta kontakt med oss før du søker slik at vi kan informere og veilede deg. Campus er ikke utformet iht. krav om universell utforming. Lov om likestiling og forbud mot diskriminering, kapittel 3 om universell utforming og individuell tilrettelegging gjelder ikke på Svalbard.