Til hovedinnhold

Bo med oss - botreningslinje

  • Kurslengde: Helårskurs
  • Linjefag: 14 timer/uke
  • Pris: fra 136 500,-
  • Verdigrunnlag:
    Kristen
    De kristne folkehøgskolene har et kristent verdigrunnlag. De er eid av, eller knyttet til, kristne organisasjoner eller trossamfunn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
  • Tilbyr: Vegetar, vegan
    De fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
  • Sted: Fredrikstad
Bli med oss inn i en aktiv tilværelse. Hos oss får du økt dine ferdigheter i et trygt, inkluderende og tilrettelagt skoletilbud. Tilleggsbonus: Vennegaranti!

Vårt felles mål er å bidra til å forberede deg til en mest mulig selvstendig hverdag.

Dette er våre fokusområder:

Bli med oss på en rekke spennende turer i vårt fantastiske nærområde med yrende byliv, skjærgård og kystlandskap.
Noen smakebiter: Kajakk, kano, båt, hesterygg, fotturer i skog og mark, elvepromenader på landet og midt i byen, ettermiddagsturer til Sverige, et rikt tilbud av arrangementer på skolen på kveldstid og masse mer.

Delta på en av linjeturene på din egen suppleringslinje, se egen oversikt for den enkelte linje.

Opptak på skolen forutsetter økonomisk støtte og vedtak fra hjemkommunen din eller NAV. 
Ta kontakt med skolen for mer utfyllende informasjon.

Linjen passer for deg som vil utvikle deg og lære nye ting - om deg selv og menneskene rundt deg.

Dette vil du lære

Vårt felles fokus:

  • Egen utvikling.
  • Samarbeid.
  • Egne og felles rutiner.
  • Matlaging og planlegging av måltider.
  • Trivsel og hygge hos deg selv på internatet og i fellesarealer.
  • Tilhørighet og deltakelse.
  • Kompetanse og mestringsopplevelser i grunnleggende friluftsliv.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er engasjert og vil noe med skoleåret ditt. Vi utfordrer deg til å være med på å vedlikeholde og utvikle skolens gode miljø. Vi har bruk for deg!

Skoleuka består av:

  • Linjefag ca. 15 timer
  • Valgfag 6 timer
  • Fellesfag 4-5 timer
  • Lørdagsseminar 4 timer
Last ned timeplan som pdf ↓

Noen viktige hendelser skoleåret 2056-2026

  • Skolestart er 24. august
  • Høstferie er i uke 40.
  • Utplassering er i uke 46.
  • Juleferien er fra 18. desember til 13. januar.
  • Vinterferie er i uke 8.
  • Påskeferien er 28. mars-8. april.
  • Skoleavslutning er 10. mai.
Last ned årsplan som pdf ↓

Skolen har valgfag 6 timer pr. uke, fordelt på tre to-timersbolker. Du velger nye valgfag 4 ganger pr år. Dette betyr at du har mulighet for å velge 12 ulike valgfag gjennom året om du ønsker det.

Bak og spis

Her baker vi det vi har mest lyst på, - og som vi tror vi skal få til. Etterpå koser vi oss med baksten, og sørger ofte for itt å dele ut til de andre som lar seg fristen av duften fra kjøkkenet.

Ballspill

For deg som liker ballspill. Vi spiller fotball, volleyball, basket og innebandy.

Bordtennis

Bordtennisbordene på skolen er mye i bruk, og noen får ikke nok bordtennis på fritiden. I valgfaget trener vi på slag, og spiller singel- og double turnering.

Bowling

Vi spiller på Sarpsborg bowlingsenter. Du trenger ingen forkunnskaper for å velge bowling. Noe opplæring vil bli gitt dersom du er nybegynner. Foruten kos og moro trigger vi konkurranseinstinktet.

Brettspill

Brettspill kan være så mangt, fra Ludo og Den forsvunne diamant til Settlers og Risk. Stemningen er stor og man får utfordre både konkurranseinstinkt, intellekt og strategiske evner.

Bry seg om

I Norge er ensomhet et stort problem. Hvorfor ikke gjøre noe med det? Når vi ruller inn på eldresenteret på Rolvsøy er gleden stor blant beboerne, men det er faktisk like givende for oss.

Crossfit

Enten hater man det eller så elsker man det. Crossfit er en knallhard treningsform som krever mye selvdisiplin.

Curling

Det er ikke mange steder i Norge man kan spille curling, men i Halden har de en ishall hvor vi får prøvd oss på glattisen. Curling er en morsom og spennende idrett og ny for de fleste.

Filmkroken

Fredag ettermiddag har vi filmkroken. Vi pleier å se varierte filmer mht til innhold; fra drama til action og humor, - og noen potetgullposer følger nok med inn i filmsalen

Forming

I dette faget behøver du ikke å være en kreativ person. Du får stort sett lage det du har lyst til, men får hjelp til å komme i gang dersom du ikke har noen ideer selv. Formingss

Friluftsliv

Dette er faget for den som liker seg i naturen. Selv om Østfold ikke kan by på spektakulære opplevelser er det mange flotte turmuligheter i nærmiljøet. Vi kan dra på kanotur, grottetur, båltur mm

Golf

Vi har en avtale med en golfbane om at vi kan gå våre egne runder der etter et lite innføringskurs, og du trenger ikke grønt kort. Dette valgfaget er morsomt både for den erfarne og for nybegynneren!

Hockey / skøyter

Dette er en idrett de færreste har prøvd, men det er utrolig morsomt. Skolen har utstyr i de fleste størrelser så dersom en ønsker å få spilt litt hockey er det bare å bli med!

Hybelmat

Om ikke lenge er det slutt på ferdig tilberedt mat. Når hybeltilværelsen inntar en kan det være greit å være litt forberedt.

Høytlesning

Vi setter oss, ofte med en kopp kakao med krem, og hører lærer Anne leser høyt fra en aktuell bok.

Innebandy

Dette er et valgfag hvor vi holder til i skolens gymsal. Innebandy er en idrett hvor gutter og jenter fint kan spille sammen og selv om temperaturen er høy og vinnerviljen stor er dette morsomme timer

Interiør makeover

Det handles billig og brukt; småbord, lamper, stoler, speil.....og alle pusser og maler til tingene har fått nytt liv igjen!

Kampsport

På Haugetun har vi matter, hansker og puter. Dette gjør det mulig å introdusere deg til mange ulike former for kampsport. Dette er en idrett hvor de fleste opplever mestring og økt selvtillit.

Klatring

Vi reiser til en klatrehall i nærheten av skolen. Der får vi instruksjon og får utfolde oss i veggen. Hvis været tillater det, prøver vi å få til uteklatring også!

Lesekroken

Du kan bruke tiden til å kose deg med en god bok, eller kanskje du trenger tid til å forberede deg til å ta opp fag.

Mat i det fri

Bål, bålkos og mat er viktig når en er på tur. Vi bygger sjusteinsovn og lager både pizza, taco og andre retter, og maten smaker ekstra godt når den er selvlaget under åpen himmel!

Mat på fat

Vi forsøker å lage mat som er både spennende og god. På menyen kan det stå vårruller, fylte squash, friterte scampi, ovnsbakt svinefilet, kyllingsuppe og foccacia mm. Her står matgleden i fokus!

Middelhavsmat

Med en matelskende greker i lærerkollegiet føles det helt naturlig å ha det eksotiske faget Middelhavsmat på timeplanen. Her får en testa både paella og andre spennende matretter.

Piano

Dette er et fag for deg som ønsker å lære noe mer på piano. Krever ingen forkunnskaper, men du bør være motivert til å jobbe litt utenom timene for å få progresjon på pianoet.

Psykologi

Hensikten med psykologifaget er at vi skal lære å forstå oss selv i vårt samspill med andre mennesker.

Ridning

Et stykke fra skolen finnes det gode ridemuligheter på et flott ridesenter. Noen har sikkert ridd mye og elsker hester, mens andre tror de kan like det.

Skriveverksted

Det er mange dyktige skribenter blant elevene, og noen vet det kanskje ikke selv. Gjennom skriveverkstedet får du mulighet til å utvikle egen skriving.

Squash

Squash er intenst, raskt og morsomt! En kamp varer ikke så lenge og man spiller mange kamper mot medelever. En squash-økt er god trening!

Streetdance

I dette valgfaget får du opplæring i streetdance. De som vil kan også fremføre dansenummere for skolen. Masse rytme, kul musikk og masse latter...

Styrkesirkel

Gymsalen fylles med kettlebells, vekter, matter og annet utstyr før musikken settes igang. Gjennom ulike stasjoner får du trent alle muskler du kan tenke deg, og stølheten trenger seg på dagen derpå.

Svømming

Vi reiser til en svømmehall eller badehall. Svømming er god trening både med tanke på restitusjon, forebygging, utholdenhet og styrke.

Teatersport

Dette faget blir til mens vi går. Teatersport er improvisasjonsteater og dersom alle legger hemningene igjen utenfor klasserommet blir dette både morsomme og allsidige timer.

Tegning og maling

Her får du sjansen til utfolde deg kreativt. Vi starter med litt undervisning i tegning og avslutter med maling av egne bilder.

Tennis

Vi reiser til en tennishall og spiller sammen. Både single og dobbel. Morsomt uansett ferdighetsnivå!

Treningsstudio

Vi trener på Elixia, som er et velutstyrt og bra treningssenter.

Volleyball

Valgfaget legges opp ut fra ferdighetsnivået til elevene. Vi jobber med grunnslagene og jobber med å få til best mulig spill. Mesteparten av tiden brukes på spillsekvensen.

Xycling

Dette er effektiv kondisjons- og forbrenningstrening på sykkel i egen sal på treningsstudio. Du bestemmer selv hvor mye motstand sykkelen skal ha. Morsom trening til fengende musikk.

Zumba

Et valgfag du får masse energi av! Vi får opp pulsen samtidig som vi har det kjempegøy! Dropp treningen – bli med på festen!

Fra kr 136 500,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på gangen
  • FHS-app
  • Skolegenser
  • Skolebilde
  • Fellesturer
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 136 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

  • Det finnes noen få enkeltrom på skolen, og disse er øremerket elever med spesielle behov.
    10 800,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 136 500,-
(13 650,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Opptak på skolen forutsetter økonomisk støtte og vedtak fra hjemkommunen din eller NAV. 
Ta kontakt med skolen for mer utfyllende informasjon.

Husk at du også trenger penger til dette

Hver enkelt elev har sitt unike behov for tilrettelegging. Vi har et erfarent mannskap med bred kompetanse på mange fagfelt tilgjengelig i planleggingen, gjennomføringen og evalueringen av ditt skoleår. Som bynær skole har vi et godt samarbeid med tilgjengelige helseinstanser og helsetilbud som kan koples på etter behov.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Nyheter

Niklas (19) driver profesjonell racing samtidig som han går på folkehøgskole

– Året på Haugetun folkehøgskole har vært fylt med lærdom, mestring og et sterkt fellesskap, sier Niklas Abrahamsen (19).

Aurora trengte en pause fra videregående. Stortrives på folkehøgskole

Etter to år helsefag på videregående, trengte Aurora et avbrekk før lærlingtid. En rådgiver anbefalte henne folkehøgskole, noe som ble full klaff.

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner

Aktiv bo og fritid

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Helårskurs
Kristen

Bu og fritid

Fjordane Folkehøgskule
Helårskurs
18 t/uke
Frilynt

Bo - fritid og jobbmuligheter

Skogn folkehøgskole
Helårskurs
30 t/uke
Frilynt

Botrening - Friluftsliv

Malangen folkehøgskole
Helårskurs
Kristen

Aktiv - botrening

Alta folkehøgskole
Helårskurs
Kristen

Aktiv Hverdag - Opplevelsesreiser | Europa

Folkehøgskolen Nord-Norge
Helårskurs
18 t/uke
Kristen

Botrening & Aktiv fritid / kreativ, sosial, aktiv

Stavern folkehøyskole
Helårskurs
Kristen

Bo og fritid, Evje & Gran Canaria

Jæren Folkehøgskule
Helårskurs
12 t/uke
Frilynt

Botrening

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs
Kristen

Botrening Trondheim

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Helårskurs
Kristen

Musikk, bu og fritid

Manger folkehøgskule
Helårskurs
21 t/uke
Frilynt

Bu og fritid

Nordfjord folkehøgskule
Helårskurs
Kristen

Folkehøgskuleliv // Gran Canaria

Møre Folkehøgskule
Helårskurs
15 t/uke
Frilynt

Hverdagsliv og aktiv fritid

Torshus folkehøgskule
Helårskurs
15 t/uke
Frilynt