Til hovedinnhold

Racketsport / tennis, padel, bordtennis

Søk på linja

På Racketsport vil du lære, eller forbedre deg, i racketidretter som tennis, badminton, padel, bordtennis og squash. Du vil få jobbe med teknikk, taktikk og idrettspesifikk fysisk trening.

Racketsport er linjen for deg som ønsker å bli utfordret i spillforståelse og strategi. Du vil lære deg teknikker på server og slag, spille singel og doublekamper, samt bedre din koordinasjon, styrke og hurtighet.

I undervisningen fokuserer vi på variert trening og innlæring av grunnleggende teknikk og taktikk, men først og fremst blir det mye tid til beste; å spille!

 

Kompetansemål for linja:

 

I racketidretter er egenskaper som teknikk, reaksjonstid, utholdenhet og styrke svært vesentlig. Derfor blir det viktig med en kombinasjon at variert trening og terping. Vi skal også trene på spillforståelsen og jobbe med strategier for å bli en bedre spiller, samt at vi skal ha mental trening for å mestre stress før, under og etter kamper.

Stavern og Larvik ligger godt til rette med mange muligheter innenfor racketsport. På skolen vil du bli undervist i bordtennis og badminton, og det er kort vei til både innendørs og utendørs baner til tennis, padel og squash. Vi vil også dra på flere turer til andre byer for å teste andre racketidretter og baner.

I Larvik finnes det en bordtennisklubb som har trening på ettermiddagene du kan delta på, og her er det også mulighet for ledertrening.

 

Besøk Racketsport sin hjemmeside

Uansett om du erfaren eller nybegynner så vil linjen passe deg godt. Alle vil lære grunnferdigheter innenfor de forskjellige racketsportene, samt få tid til å utvikle seg innenfor egen sport.

Dette vil du lære

  • Spillforståelse
  • Strategi / taktikk
  • Teknikk
  • Kondisjon og hurtighet
  • Bevegelighet
  • Generell styrke
  • Eksplosiv styrke
  • Koordinasjon
  • Kjernemuskelatur
  • Stressmestring
  • Turneringer

Sør-Afrika

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 14 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Sør-Afrika byr på MYE aktivitet, spennende kulturmøter og en mulighet til å gjøre noe for andre. Vi samarbeider med organisasjonen SCORE, og våre elever vil jobbe som frivillige hjelpetrenere og lede aktiviteter for barn og unge i Franschhoek Valley og Mbekweni

Studieturen vil også by på safari, fjellklatring, rappellering, paragliding, strikkhopp, juving, surfing og terrengsykling. Og kanskje kan det friste med et fallskjermhopp over Cape Town? Linjene Blålys 112, GOLF, Racketsport og TURN drar sammen på denne turen og vi vil ha høyt fokus på fellesskap, faglig utbytte og kulturforståelse. Her blir det trening og undervisning i fantastiske omgivelser.

Vår målsetting er at studieturen din skal være en tur fylt med faglig relevant læring, nye perspektiv på liv og samfunn, spennende opplevelser og bidra til å bygge det gode klassemiljøet.

Studieturene i regi av Stavern folkehøyskole er unike og forskjellige fra hverandre, og ikke minst forskjellig fra det du kan oppleve som turist. På våre turer får du mer for pengene; du vil oppleve mer, lære mer, forstå mer og utfordres mer. Studieturene våre er med på å forandre liv – gjennom å få være med på å støtte livsforandrende prosjekter i landene vi besøker. Det er ikke for ingenting at slagordet vårt er DRØMME – LEVE – FORANDRE.

Studietur 2

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5-6 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

I løpet av året drar GOLF og Racketsport på en ekstra studietur.

Her skal vi få en hel uke med masse spill og godt samhold.


Destinasjonen kan være i Skandinavia eller noe lenger ut i Europa.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Hvorfor dra langt når man har de beste skiforholdene i vårt eget land?!

Hele skolen drar på en ukes tur til Hemsedal. Dette er uken både for deg som liker fart og alpint, deg som liker høyfjellsturer, eller deg som vil kose seg foran peisen med en god bok.

Videre skal vi spise masse god mat, ha hyggelige kveldssamlinger og mye underholdning. Denne turen blir et av årets høydepunkt for mange!

For de som ønsker å stå på ski/snowboard vil heiskort og utleie av utstyr koste ekstra.

Ståle Gilberg

Rektor, lærer Racketsport

Ståle har lærerutdanning fra Høgskolen i Oslo og musikk fra Høgskolen i Staffeldtsgate. Han har jobbet deltid som gitarist, og vært lydtekniker og produsent i Sounderground Studio i Oslo.

I tillegg til musikken så har tennis en minst like stor plass i hverdagen til Ståle, som han driver på med aktivt.

 

Epost: sg@stavernfhs.no
Telefon: 90 09 11 73

Folkehøyskolene har 6 skoledager i uken, og en vanlig undervisningsuke på Stavern fhs består normalt av;

  • Linjefaget - linjen du har valgt utgjør 3 hele undervisningsdager pr uke
  • Valgfagsdager; 2 dager i uka er satt av til valgfag i forskjellige størrelser. Se mer under vår valgfagsmeny.
  • Fellesfag er fordelt utover uka
  • Lørdagsseminar

Med forbehold om endringer i timeplanen for 2024-25.

Last ned timeplan som pdf ↓

Under ser du en kortversjon av årsplanen for 2024-2025:

Skolestart 24. august 2024

Uke 41 - Høstferie

Juleferie fra medio desember

Jan/feb - Studieturperiode

Uke 8 - Vinterferie

Mars - Hemsedal

Uke 16 - Påskeferie

Skoleavslutning 10. mai 2025

Endringer kan forekomme

 

Vi er ekstra stolte av vår valgfagsordning. Her får du stor valgfrihet og kan kombinere små og store fag i tillegg til linjen din. Fagene varer alt fra en halve dager til en hel dag (XL), så her får du muligheten til å fordype deg i flere fag. Endringer i valgfagsmenyen for 2024-25 vil forekomme;

Surfetur til Portugal

Pris: 14 000,-

Med majestetisk natur og bølgende åser blir Alentejo bli beskrevet som Portugals Toscana. Vi skal bo på en surfecamp omgitt av vakker natur, nysgjerrige esler(!) og fantastiske bølger!

Survival og jakt

Pris: 3 000,-

Vi drar på en lengre hyttetur i skogen hvor vi skal lære å bruke naturen som overlevelse. Kanskje får vi også muligheten til å hjelpe til på jakt.

Band

Vi setter sammen et skoleband hvor målet er konsert for hele skolen!

Fotball

Her terper vi på teknikker, slik at vi kan få til skikkelig spill på slutten av økta!

Gitar

Her lærer du å spille gitar! Vi har flere ferdighetsnivåer slik at du finner en gruppe som passer deg.

GOLF XL

Du får ta kurset "Veien til golf" med golfpro ved Larvik golfklubb. Du lærer teknikker og presisjon fra utslag til putting.

Hobbyhjørnet

Kreativ? Du liker å skape og lage ting med hendene og å la fantasien løpe fritt. Du kan lage ting til eget bruk eller å gi bort i gaver.

Kickboxing

Lær litt kampsport på en morsom og uformell måte. Faget utvikler styrke, utholdenhet og bevegelighet. Her får du prøve litt av alt!

Klatring

Her får du prøvd deg i skolens klatrevegg, og du vil lærer deg sikring og teknikk. Senere på året vil det være mulig å ta brattkortprøven.

Knivlaging

Her får du mulighet til å lage din helt egen unike kniv og slire. En brukskniv du kan ha glede av i friluftslivet, resten av livet. Her kan du utvikle din formsans og skape behagelige linjer og design

Kunst og Håndverk XL

Faget for deg som er kreativ, oppfinnsom og liker å bruke hendene. Her vil du lære å bruke verktøy, og vi jobber med tre, metall, keramikk og lær. Vi lager alt fra bruksgjenstander til pynt.

Matlaging

Du lærer deg basic skills i matlaging.

Mobilfoto

Se rundt deg! Dette er faget hvor vi fanger øyeblikket, eller får øyeblikket til å leve i et bilde. Vi bruker mobilkameraet -utstyret er ikke så viktig som brukeren og øyet som ser.

Modellfly XL

Vi bygger modellfly, og blir vi ferdige så skal vi ut å fly de også.

Racketsport

I undervisningen fokuserer vi på innlæring av grunnleggende teknikk og taktikk, og vi setter av masse tid til spill. Forløpet er sammensatt i 3 moduler: Spillforståelse, teknikk og taktikk

Rampelys

Rampelys er for deg som liker å stå på scenen. Her boltrer vi oss i underholdende oppsetninger innen dans og musikal.

Selvforsvar

Vi baserer selvforsvarstreningen vår både på det fysiske og det psykiske aspektet. Mye går ut på å gjenkjenne situasjoner.

Sjakk

Lyst til å lære deg sjakk, eller videreutvikle deg? Skolen har mange sjakkbrett og det kanskje setter valgfaget opp en skoleturnering for alle elevene.

Smykkelaging

Her kan du lære deg å lage smykker som ringer, armbånd, øredobber og lignende.

Stavern aktiv

Vi bruker både skolen og Stavern som klasserom. Vi skal blant annet trene, spille, gjøre forskjellige aktiviteter og dra på tur i nærområdet.

Strikking

Ingenting sier folkehøyskole mer enn strikking. Her kan du lære deg å strikke skjerf, lue, pledd, og kanskje til og med en jakke?

Styrke & kondis

Her får du et treningsprogram for å trene både styrke og kondis, med god oppfølging av lærer.

Styrketrening for jenter

Vi tilbyr et eget treningsprogram i styrke for jenter.

Survival XL

Hva trenger du for å overleve ute i naturen, og hvordan kan du bruke naturen til hjelp og nytte?

Svømming

Vi går i bassenget og benytter oss av denne fantastiske treningsformen; Svømming. Du får lære forskjellige svømmestiler, øve på stup, redning og selvfølgelig mye lek og moro.

Volleyball

Vi spiller Volleyball! Du vil lære mye om spillforståelse og grunnleggende teknikk.

Yoga

Dette er et valgfag der du kommer som du er, og det spiller ingen rolle om du har gjort yoga før eller ikke. Undervisninga blir lagt opp slik at alle gjør øvelsene i sitt eget tempo.

Perspektiv

I 2. valgfagsperiode får elevene velge forskjellige fag hvor blant annet dilemmatrening, solidaritet, demokrati, miljø og bærekraft står i fokus.

Fra kr 144 800,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på gangen
  • Årbok
  • Fellesturer
  • Studietur: Hemsedal
  • Studietur: Sør-Afrika
    • Mat (3 måltider per dag)
  • Studietur: Studietur 2
    • Mat (3 måltider per dag)
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 144 800,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

  • Dobbeltrom er inkludert i grunnbeløpet
    7 300,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 144 800,-
(14 480,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Ekstra kostnader som enkeltrom, baderomstillegg, dietter og andre personlige utgifter vil bli fakturert ekstra gjennom skoleåret. Mer informasjon om dette blir sendt ut i informasjonsbrevet før skolestart.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

  • Reiseforsikring på studietur Sør-Afrika
  • Vaksiner på studietur Sør-Afrika
  • Visum på studietur Sør-Afrika
  • Reiseforsikring på studietur Studietur 2
  • Vaksiner på studietur Studietur 2
  • Visum på studietur Studietur 2
  • Enkelte valgfag
    Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
  • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Bygninger

  • Vår bygningsmasse er delvis tilgjengelig for rullestol
    • Noen av våre internat er ikke tilgjengelige, men alle fellesarealer er tilgjengelig.
    • Vårt hovedbygg med matsal og fellesstuer er enten på bakkenivå eller tilgjengelig med heis.
    • Vårt undervisningsbygg er på bakkeplan.
  • Vi har 2 rom for rullestolbrukere
  • Vi har tilsammen over 30 enkeltrom med eller uten bad.
  • Vi kan tilrettelegge for mikrofonanlegg tilpasset høreapparat i klasserom og fellesarealer
  • Vi har 3 antall HC-toalett
    • Vi har toalett i hver etasje eller tilgjengelig med heis
  • Skolen ligger på begge sider av hovedveien - begge på flate arealer, men med en undergang mellom arealene.
  • Vi har automatisk døråpner til internat med HC-rom og Hovedbygget.

Mat

Vi tilrettelegger for alle dietter, men ved spesialkost kan det tilfalle en liten merkostnad i måneden.

Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg.

Faglig og sosialt

Vi tilpasser så langt det er mulig slik at det blir mulig for deg å delta på lik linje med de andre.
Det kan f.eks. være:

  • Å tilpasse utstyr
  • Tilrettelegge for pauser
  • Finne alternative løsninger om aktivitetene blir for omfattende
  • Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø
  • Vi har sosiallærer og andre ansatte som du kan snakke med om du ønsker det

Ta kontakt med oss om for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Sånn kombinerte vi yrkesfag og folkehøgskole

Folkehøgskole er ikke bare for de som skal studere seinere. Les hvorfor Anton, Mia Kristine, Maja og Thomas ville gå på folkehøgskole.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Ballsport

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Breddeidrett OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Global Active

Nordhordland Folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeKristen

GloBall - Europa og Afrika​

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen

Idrett Ballsport

Nordvestlandet folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeKristen

Fotball - Premier League

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Volleyball Toppidrett OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Idrett Australia

Molde Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeKristen

Ballspill og diskgolf

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Helårskurs12 t/ukeKristen

Idrett.Ball

Sunnmøre Folkehøgskule
Helårskurs30 t/ukeKristen

Sjakk

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Fotball Europa - England og Italia

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt