Til hovedinnhold

Bo - fritid og jobbmuligheter

  • Kurslengde: Helårskurs
  • Linjefag: 30 timer/uke
  • Pris: fra 144 000,-
  • Verdigrunnlag:
    Frilynt
    De frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
  • Tilbyr: Vegetar
    De fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
  • Sted: Skogn, Levanger kommune
  • Studietur: Frivillig studietur, Bli-kjent-tur, Blåtur
Livet består av både jobb og fritid – begge deler er viktige. Du som har spesielle utfordringer, trenger kanskje noe støtte til å finne ut av hva du kan gjøre?

Mestring, tilhørighet og aktivitet

Dette er et tilbud i tillegg til den linjen du velger deg ut fra våre linjetilbud. Studietur blir sammen med linja du velger.

Du vil få ekstra opplæring og oppfølging når det gjelder ADL-trening og det å bli selvstendig i eget bosted med alt som hører med – renhold, klesvask, matlaging, økonomi og ivaretakelse av egen helse.

I tillegg får du muligheten til å prøve deg på mange forskjellige fritidsaktiviteter for å finne ut hva du liker, samt jobbtrening – om du selv ønsker det.

Tilbudet blir tilpasset hver enkelt elev og vil bli godt flettet inn i skolehverdagen, både på dagtid og kveld.

Målet er at du skal bli selvstendig – og se for deg hvilken vei du ønsker deg i livet.

Sosial trening

Folkehøgskole er sosial trening – du treffer så utrolig mange forskjellige mennesker med ulike erfaringer og interesser fra alle kanter av landet. Hele skoleanlegget er lagt opp med tanke på å skape mange ulike sosiale arenaer, hvor du skal oppleve mestring og læring i møte med andre – et unikt fellesskap hvor nære og gode vennskap blir til.

EMR - Sånn arbeider vi ved Skogn folkehøgskole

Vi har tro på empati. Empati er viktig for å skape tillit, og vise at vi ser hverandre. Vi har også tro på rævspark, alle vi mennesker trenger et spark bak noen ganger, spesielt hvis vi graver oss ned i en dump i livet. Arbeidsmetoden kaller vi EMR – empati med rævspark.

Opptak vil forutsette økonomisk støtte fra hjemkommune eller NAV. Ta kontakt med oss for utfyllende info. 

Linjen er spesielt tilrettelagt for ungdom med lett utviklingshemming. Tilbudet vårt krever ekstra økonomiske ressurser fra NAV, søknad om tilpasningsstipend er noe vi gjør i fellesskap.

Dette vil du lære

  • Selvhushold
  • Personlig økonomi
  • Sosial trening i ulike grupper og i ulike miljøer
  • Arbeidstrening - med utprøving av arbeidsplasser
  • Fritidsaktiviteter- vi prøver ut mye forskjellig så du finner ut hva du liker. Det seg være; friluftsliv, hobbyaktiviteter, fiske, jakt og forskjellige treningsformer 
  • Fysisk aktivitet - for en aktiv hverdag

Våre forventninger til deg

  • Du må i utgangspunktet være mest mulig selvhjulpen i forhold til daglige gjøremål
  • Du må være 18 år i løpet av søknadsåret
  • Du må ha lyst til å komme videre i livet, og villig til å utfordre deg selv ved å prøve ut forskjellige aktiviteter
  • Du kan dessverre ikke være avhengig av rullestol

Tone Nordholmen Berge

Leder Bo - fritid og jobbmuligheter

Tekst kommer!

Epost: tone.nordholmen.berge@skognfhs.no

Paal Withbro

Lærer Bo - fritid og jobbmuligheter

En allsidig krabat med kone, tre barn og hund. Liker alt av konkurranse, er gammel speider og heimevernssoldat. Har alltid vært interessert i musikk og teater og har også deltatt i kor. Spiller gitar og synger på gamle viseklassikere. Paal dikter litt selv også, og er lokalpolitiker i Verdal. Han jobber i miljøet, så ta gjerne en prat med ham om stort og lite.

Epost: paal.withbro@skognfhs.no

Vi har fokus på å ha linjefagene komprimert, slik at det er enkelt å planlegge for eksempel turer og aktiviteter over flere dager. Det er minimum 14 timer linjefag per uke. Under kan du se en normal ukeplan. I tillegg har vi egne linjefagsuker, uten morgensamling, valgfag eller fellesfag. Det vil også bli en elevstyrt uke i løpet av året, der elevene selv bestemmer hvilket tema de vil utforske.

Last ned timeplan som pdf ↓

Skolerute for 2025-26 er ikke klar ennå.

Du kan velge to valgfag før jul, og to valgfag etter jul. Omtrent 5 timer pr uke brukes til valgfag. Ett valgfag er på to timer, det andre på tre. Du velger nye valgfag etter jul. Her er det mye spennende, alt fra trening til matlaging til kunst eller jeger- og båtførerprøve. Skolen tilbyr rundt tjue ulike valgfag.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ballidrett, vi spiller det meste som kan spilles med ball. Både innendørs og utendørs.

Blåtorsdag

Dette valgfaget er for deg som liker stor variasjon, og i tillegg liker å bli overrasket. Her kommer man uforberedt, og blir møtt av nye utfordringer og opplevelser hver gang!!

Brattkort klatring

Vi har teorien og praksisen for å få brattkortet i klatring. Innendørs klatring i Trønderhallen på Levanger i hovedsak, men det kan også være mulighet for å ha noe utendørs klatring.

Båtførerprøven

Vi bruker verket "Veien til båtførerprøven" og legger opp et praktisk teoretisk kurs, som leder fram til båtførerprøven. Skolen er testsenter, slik at prøvene kan avlegges på skolen. Prøven koster 550

Enkelt friluftsliv

Gir deg muligheten til å oppleve naturen på en avslappet og naturlig måte. Gjennom året lærer vi grunnleggende ferdigheter som båltenning, matlaging i det fri og enkle turer i skog og mark.

Fluebinding

Lær å binde alle typer fluer, både ørret, laks og fluer til bruk i sjøen. Skolen har nødvendig utstyr, ved masseproduksjon av fluer vil vi kreve at du betaler for materialene.

Fluekasting

Her får du lære enhånds, og to hånds fluekasting. Skolen har også sertifiseringsmuligheter. Speykast, snakekast - rulle og teknikker. Vi lærer å tilpasse stenger til skyteklumper og ulike snører.

Foto

På valgfag foto får man en komprimert utgave av det man lærer på fotolinja. Hver uke går man gjennom et tema som vi jobber med den neste uka. På slutten av semesteret har vi en liten utstilling.

Grunntrening

Et valgfag for deg som ønsker å komme i bedre form fra den tilstanden du er i. Det er ulike typer med sirkeltrening og løp/utholdenhet som er i fokus. Fokus på å utvikle deg fra der du er nå.

Handyman

Handyman - vi lærer mye praktisk, alt fra å lade en bil, til å skifte dekk, til å lage en skjøteledning - til å sette opp en innervegg, eller kanskje skifte et vindu. Praktisk kunnskap i høysetet.

Hund som hobby

Ved bruk av store robuste hunder vil du lære hva som kreves for å eie hund. For, aktivitet, kløving, bruksområder, sove inne/ute, ulike turer i områdene rundt skolen og friluftsliv med hund. Gøy.

Jegerprøven

Det er et 30 timers valgfag som både er teoretisk og praktisk fordelt. Man avslutter valgfaget med Jegerprøveeksamen. Eksamensgebyret må man betale selv, dette er på kr 300,-.

Kickboxing

Du får innføring i kampsporten Kickboxing og lærer denne fra bunnen av. Man får lært ulike teknikker og basistreningen som er viktig i Kickboxingen.

Konteeksamen

Nytt av året er at vi har en avtale med Levanger VGS om muligheten for å ta opp fag som man har strøket på i vgs. Intensivkurs er også mulig. Avtal med oss så snart som mulig om du skal ha dette faget

Kreativt redesign

Lær tekstilteknikker og håndtverk. Lag spennende antrekk i redesign eller sy ditt eget antrekk utfra eget ønske. Stor vekt på å bruke fantasi, kreativitet og egne ideer til produkt.

Matlaging

Praktisk og teoretisk tilberedelse av sunn, billig, praktisk og god mat for deg som føler du ikke har kontroll på dette, eller vil videreutvikle deg som "kokk". Man spiser det man lager sammen etterpå

O2

Ta del i et valgfag hvor utholdenheten får testet og utviklet seg. Lær om nye og morsomme treningsformer

Selvforsvar damer

For deg som vil lære noen teknikker innen selvforsvar. Det er mange forskjellige måter å komme seg ut av ulike situasjoner. Mange av teknikkene er hentet fra den israelske kampsporten Krav maga.

Spillklubben

Spill er et voksende kulturuttrykk som du sammen med flere kan utøve, ta lærdom av og ha det morsomt med!

Spinning

Spinning er en ekstrem effektiv trening hvis du vil øke kondisjonen samt styrken. I disse timene blir vi kjent med ulike teknikker, og vi trener på å tråkke i takt med musikken.

Stretching

Et totimers valgfag med fokus på bevegelighetstrening, her er en god sjanse for deg som ønsker å bli mykere og få bedre bevegelighet. Noe som er skadeforebyggende og bra for helsa.

Strikking

Lær deg å strikke enkle ting som sokker,votter,luer etc. Hvis du kan strikke,får du lære å videreutvikle strikkingen til mer avanserte strikketeknikker og produkter. Stor vekt på egne ideer og ønsker.

Yoga

Lær grunnleggende yoga som du kan bruke som en del av hverdagen din. Fokus på pust,balanse,styrke og smidighet. Opplev yoga som et godt pusterom i en travel dag der du har fokus på deg selv.

Velkommen til et opplevelsesrikt år i hjertet av Trøndelag. Her vil du få beina godt plantet på jorda mens hodet ditt får nye tanker og ideer og du får venner for livet. Vi tilbyr 10 spennende linjer og et botreningstilbud og vi drar på turer både i innland og utland. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 144 000,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på gangen
  • Studentbevis
  • Frivillig studietur
  • Bli-kjent-tur
  • Treningsrom
  • Blåtur
  • Alpintur
  • Valgfag
  • Studietur: Bli-kjent-tur
    • Reiseforsikring
  • Studietur: Blåtur
    • Reiseforsikring
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 144 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 144 000,-
(14 400,- per måned)
Dersom du har problemer med at det blir for dyrt, så kan du kontakte rektor. Vi har muligheter for å kunne justere prisen etter avtale. En gladnyhet er at regjeringen har økt satsene for lån/stipend fra Lånekassen!
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

  • Skøyter
  • Ski
  • Fiskeutstyr
  • Telt og lavvo
  • Kano
  • Kajakk
  • Klatreutstyr
  • Standup-brett

Vi vil i samarbeid med eleven legge til rette undervisning, boforhold og fritidsaktiviteter så elever med lettere funksjonsnedsettelse får et fullverdig folkehøgskoleår hos oss. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Nyheter

Her er de nye folkehøgskolelinjene

Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2025/2026.

Kompani Lauritzen-deltaker om folkehøgskole: – Jeg savner det hver dag

Amalie Anker er tidligere deltaker i Kompani Lauritzen og nå idrettsutøver på landslaget i kickboksing.

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner

Aktiv bo og fritid

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Helårskurs
Kristen

Bu og fritid

Nordfjord folkehøgskule
Helårskurs
Kristen

Botrening - Friluftsliv

Malangen folkehøgskole
Helårskurs
Kristen

Bo med oss - botreningslinje

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs
14 t/uke
Kristen

Folkehøgskuleliv // Gran Canaria

Møre Folkehøgskule
Helårskurs
15 t/uke
Frilynt

Botrening

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs
Kristen

Aktiv Hverdag - Opplevelsesreiser | Europa

Folkehøgskolen Nord-Norge
Helårskurs
18 t/uke
Kristen

Bu og fritid

Fjordane Folkehøgskule
Helårskurs
18 t/uke
Frilynt

Aktiv - botrening

Alta folkehøgskole
Helårskurs
Kristen

Bo og fritid, Evje & Gran Canaria

Jæren Folkehøgskule
Helårskurs
12 t/uke
Frilynt

Botrening & Aktiv fritid / kreativ, sosial, aktiv

Stavern folkehøyskole
Helårskurs
Kristen

Aktiv hverdag - botrening

Nordvestlandet folkehøgskole
Helårskurs
29 t/uke
Kristen

Aktiv Bo og Fritid - Et tilrettelagt tilbud

Valdres folkehøgskole
Helårskurs
Kristen

Hverdagsliv og aktiv fritid

Torshus folkehøgskule
Helårskurs
15 t/uke
Frilynt