Arbeidstrening
- Peder Morset folkehøgskole – Selbustrand
- Telefon: 73 81 20 00
- E-post: pmf@pedermorset.no
- Kurslengde: Helårskurs
- Linjefag: 15 timer/uke
- Pris: fra 138 000,-
- Sted: Selbu
- Studietur for linja: Midt-Norge
- Studietur for skolen: Skoletur
Dette er bare noe av det du kan være med på – med trygg og god oppfølging og veiledning underveis.
Og nå høres det nesten ut som om Arbeidstreningslinja bare handler om jobbing. Det er heldigvis helt feil. Linja er på turer i løpet av året, både på besøk til ulike vekstbedrifter i Midt-Norge i tillegg til å være med på mye av det sosiale som de andre er med på. Det er jo det som er det fine med denne linja – der får du med deg godene ved å være en folkehøgskoleelev, og i tillegg får du mye god hjelp med å tenke overgangen til arbeidslivet.
...
Vi er en folkehøgskole som har fokus på omvendt integrering – hvor dere som er elever får en fantastisk mulighet til å integreres i hverandres hverdag. Hos oss er nemlig alle linjene tilrettelagt for alle. Vi opplever, utforsker og erfarer folkehøgskolehverdagene sammen, på kryss og tvers av funksjonsnivå.
Linja er primært for elever som allerede har gått et år på Peder Morset folkehøgskole og som ønsker ett år til med fokus på arbeidstrening med veiledning. Det er muligheter for andre å søke også.
Linja er for elever som vi mener vil ha faglig utbytte av tilbudene som gis på linja. Sosial tilpasning, deltagelse og samarbeidsevne vil bli vurdert.
Elevene bør være mest mulig selvhjulpne i daglige gjøremål.
Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris
Måltider pr dag inkludert: 2
Arbeidstreningslinja har flere dagsturer i løpet av året. Vi besøker ulike vekstbedrifter i Midt-Norge.
Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris
Varighet: 6 dager
Måltider pr dag inkludert: 2
På våren har vi tradisjon for at hele skolen drar på en felles tur.
Tidligere har vi besøkt steder som Sharm el-Sheikh, Kreta, Praha, Tallinn, St. Petersburg, Edinburgh, York, Amsterdam, Berlin, Sanremo og Krakow.
Hvor turen går i 2025 blir bestemt i løpet av høsten 2024.
Peder er lærer og underviser i praktisk arbeid og flere forskjellige valgfag. Han er medansvarlig for skolens “Jobbfrukt”. Peder er brennende interessert i jakt.
Eirin er en vernepleier og aktivitør som startet ved Peder Morset folkehøgskole høsten 2020. Eirin er ei jente med mye energi og humor, og hun har et kreativt sinn. Eirin liker å være på fjelltopper og bade i sjøen sammen med hunden sin Wilma.
En normaluke er slik som i vedlagte ukeplan, men mange uker kan avvike fra en slik normaluke.
Last ned timeplan som pdf ↓Ved Peder Morset folkehøgskole er det valgfag hver fredag, 6 timer. Vi har ulike valgfag elevene kan velge mellom, ett fag før lunsj og ett etter. En velger valgfag fram til jul i den første uka på skolen, og nye valgfag etter jul. Valgfagene som tilbys varierer etter kompetanse og interesse i undervisningsstaben. Høsten 2024 tilbyr vi følgende valgfag:
Her spiller vi forskjellige ballspill i skolens gymsal eller utendørs. Vi bruker også skolens basseng, både til å svømme og å leke i vannet med ball.
Vi lærer hvordan et kamera fungerer. Vi tar bilder av livet på skolen, og lager fotoutstilling.
Vi spiller innebandy i skolens gymsal, og har et samarbeid med Selbu innebandyklubb.
Vi lærer om, og lager, sunn og god mat fra skikkelige råvarer.
Vi befinner oss midt i matfatet som heter Trøndelag. Her høster vi av naturen og lager god mat.
Vi snakker om temaer som opptar oss, og lager podcast med både humor og alvor.
Vi har gode muligheter i en godt utstyrt sløydsal. Du kan lage mange spennende ting.
Ut på tur, aldri sur - som det heter. Vi utnytter beliggenheten vår midt i trøndersk natur, og dyrker utelivet.
Trivsel med hest. Ingen forkunnskaper kreves. Stallarbeid, voltige, kjøring, turridning, kos med hestene.
Vi lærer å spille hnefatafl, et eldgammelt brettspill som er nevnt i sagaene og var veldig populært i vikingetida, før sjakk kom til Norden.
Her jobber du med vår handyman Peder. Faget går ut på å reparere og fikse mindre og større ting i hverdagen.
Strikking og hekling for alle. Her lages det votter, luer, pannebånd, sitteunderlag mm. Vi boltrer oss med garn og fine farger. Trivelig og sosialt er det også mens strikkepinnene går.
Nybegynner eller allerede etablert utøver? Uansett er du velkommen. Variert trening der både hodet og kroppen blir utfordret. Vi samarbeider med Selbu Taekwon-do klubb.
Siden 1976 har vi arbeidet for likeverd, inkludering, mangfold og fellesskap. Vi er en frilynt folkehøgskole som er åpen for alle. Her lever vi sammen - og lærer av hverandre.
Vi er behjelpelig med å skaffe passende arbeidstøy og sko når elevene kommer hit.
Alle våre linjer og aktiviteter er for alle, uavhengig av funksjonsnivå. Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø. Vi tilrettelegger all undervisning ut fra individuelle behov. Alle elever har sin personlige veileder gjennom hele skoleåret. Vi har alltid minst én ansatt som har tilsyn og er tilgjengelig døgnet rundt. Vi prioriterer sosialpedagogisk arbeid både i skoletid og fritid. Ta kontakt med oss for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov.
Noen folkehøgskoler mottar særtilskudd fra det offentlige fordi de har en stor andel elever med funksjonsnedsettelser. Det innebærer at du som elev på en av ...
Etter å ha vært elev på Peder Morset folkehøgskole, har Robert gjennom Helt Med fått fast jobb ved Scandic Nidelven i Trondheim. Han stortrives med ...