Ledertrening - Stipendiatlinje
- Folkehøgskolen Nord-Norge – Evenskjer
- Telefon: 77089930
- E-post: post@fhsnordnorge.no
- Kurslengde: Stipendiatlinje
- Oppstartsdato: 20.08.2024
- Pris: Kontakt skolen
- Sted: Tjeldsund Kommune
- Studietur: Vesterålen - Reindrift
En stipendiat er en 2.-årslev, som allerede har gått et år på folkehøgskole. Som 2.-årselev har stipendiaten alle elevrettigheter.
Stipendiaten er elev på skolens egen ledertreningslinje, og har det samme antallet undervisningstimer pr uke som alle andre elever, dvs 24 timer.
Stipendiater som deltar på linjereise betaler kun linjekostnad fra kr 39000,-. Alle andre kostnader dekkes av skolens stipend.
Ungdom over 19 år som allerede har et år bak seg som elev ved Folkehøgskolen Nord-Norge eller annen folkehøgskole. Motivasjon og personlig egnethet vil bli særlig vektlagt.
Gjennom å utføre lederoppgaver under veiledning vil du vokse og utvikle deg som som menneske og leder.
Vi forventer at våre stipendiater er tilstede, er åpne og våger å stå opp for andre. Den som etter søknad og intervju viser den interesse og motivasjon som vi søker blant våre stipendiater, vil få et svært stimulerende og utviklende år.
Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris
Måltider pr dag inkludert: 3
Skolen samarbeider nært med reindriftsutøverne Laila og Arild Pettersen Inga og reiselivsbedriften Inga Sami Siida på Sortland i Vesterålen. I dette samarbeidet inngår det alt fra kunnskapsformidling om samer og samers kultur og historie, overnatting i lavvo, plukking av reinlav på Andøya, reinsanking i Godfjorden, slakting og tilberedning av reinkjøtt og annen samisk tradisjonsmat. Samisk fortellerkunst og spiritualitet inngår også i opplegget.
Mandag
Tirsdag - torsdag, som over unntatt:
Fredag
Lørdag
Søndag - fri
På høstsemestret: 3 valgfag-perioder hvor eleven kan velge mellom 3-8 valgfag pr gang. På vårsemestret foregår de fleste studieturer utenlands og det legges opp til at alle linjer er utenlands/på lengre studieturer i samme tidsrom.
Volleyball, basket, fotball - dine interesser bestemmer!
Vær med å starte et skoleband!
Pris: 250,-
Kurs for deg som vil begynne med klatring
Tar du utfordringer? Test dine grenser. Dum deg ut, sammen med andre. Smak på mye rart. Gjør mye rart. Og le - mye!
Et valgfag som lar elevene bli godt kjent med videoredigering og relatert programvare, både på datamaskiner og mobile enheter
På valgfaget filmklubb lener vi oss tilbake og åpner opp horisonten til en spennende og unik internasjonal verden av film.
Kunsten å ta gode bilder, med mobilkamera eller speilrefleks, og hvordan gjøre de enda bedre med photoshop.
Bli med på det omfattende prosjektet å bygge en tradisjonell gamme!
I området rundt skolen finnes noen av de mest fantastiske grottene i nord. Godt utstyrt og med dyktige kjentfolk i gruppa, er dette en spennende opplevelse for alle som vil.
Pris: 1 500,-
Gårdsbesøk, ridning og alt som følger med hestehold.
Dette handler om å bruke det naturen gir men ikke lenger bruker, enten det er drivved eller falne ørnefjær og skap din egen drømmefanger eller lag din egen totem.
Et introkurs for de som er spente på matsituasjonen under studentlivet. Hvordan gjøre middagen billig, enkel og sunn!
På valgfag håndarbeid handler det å skape med hendene, enten det innebærer strikking, hekling, sying, maling. Et godt alternativ for den som vil senke pulsen
Pris: 2 000,-
Flotte opplevelser tett på det våte element! Her kan du ta "våtkort" i lisensstigen til Norges padleforbund! Dette er et Kajakk-kurs som er på 4 dager.
Dette er et valgfag som tilbys seinhøstes før snø og is har lagt seg. Området rundt skolen er særlig godt egnet for padling, til sjøs, i ferskvann og i elv.
Som navnet tilsier, her vil vi lage god mat ute med bål. Nye smakfulle retter hver gang!
Lær deg å lage gode og næringsrike måltider - praktiske øvelser.
Vaktemesters lærlinger kunne man også godt kalt dette valgfaget. Bli med vaktmester Stig-Ole å ordne det som må ordnes på bruket, eller lær deg å produsere og bygge med nevene.
Et alternativ til valgfag med høyt energinivå. Men hovedsaken her er å senke pulsen, roe seg ned, og fordøye alle inntrykk etter hektiske folkehøgskole-uker.
Bli instruert på en riktig og trygg måte slik at du kan utføre de tre store øvelsene: markløft, benkpress og knebøy. Bli sterkere og utvikle et treningsprogram som passer deg.
Start dagen aktivt med en intens treningsøkt fulgt av et besøk i boblebadet og til slutt badstua, her skal du bli svett og god!
I skolens nærområder er det flere majestetiske topper du kan bestige. De fleste er lett tilgjengelig, enten det er sommer eller vinter, og utsikten og mestringsfølelsen du belønnes med, er formidabel.
"Ut av bobla" legger opp til aktiviteter elevene selv har lyst til å gjøre i nærområdet - men vi reiser alltid bort fra skoleområdet.
Er du nyskjerrig på vegetarisk og vegansk mat? Da vil valgfag vegetarmat være et god retning!
Link pust-kropp-sinn. Bli instruert i forskjellige pusteøvelser, meditasjonsteknikker og yogapositurer.
Yoga er liv, og kombinert med flora, frisk luft, høyt til fjells eller langs kysten vil yoga få sin fulle virkning!
Ved inngangen til Lofoten og Vesterålen ligger Folkehøgskolen Nord-Norge, sentralt plassert mellom Lofoten, Ofoten, Vesterålen og Troms. Du får et genuint møte med spektakulær natur, kultur og urfolk, og et flott utgangspunkt for å reise ut i verden.
Vi tilrettelegger på alle våre linjer, kontakt skolen for konkret informasjon.
– Folkehøgskoleåret er et av de beste årene i livet mitt, sier Jonas Sletten (26).
Noen folkehøgskoler mottar særtilskudd fra det offentlige fordi de har en stor andel elever med funksjonsnedsettelser. Det innebærer at du som elev på en av ...