Til hovedinnhold

Game Design

  • Sunnhordland folkehøgskule – Halsnøy Kloster
  • Telefon: 53470110 - 474 88 879
  • E-post: sunnfolk@sunnfolk.no
  • Kurslengde: Helårskurs
  • Linjefag: 21 timer/uke
  • Pris: fra 118 500,-
  • Verdigrunnlag:
    Frilynt
    De frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
  • Tilbyr: Vegetar, vegan
    De fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
  • Sted: Kvinnherad kommune
  • Studietur for linja: London, Konsoll, Global Game Jam
  • Studietur for skolen: Japan, Åpningstur, Snøtur
Drømmer du om å lage spill? Vil du samarbeide med andre kreative mennesker? Da er Game Design linja for deg, her får du alt du trenger for veien videre inn i spillindustrien.

Game Design linja var Norges første spilldesign og spillutvikling linje i folkehøgskole og vi har mange elever som senere har fått jobb i spillindustrien. Vi er godt kjent i den norske industrien og besøker flere bedrifter i løpet av året, samt at vi har profesjonelle utviklere på besøk som gjesteforelesere.

Spilldesign i teori og praksis
I løpet av året lærer du alt som trengs for å lage spill. I begynnelsen er det fokus på det grunnleggende programmering og design. Med denne kunnskapen bygger vi våre første 2D spill, alene og så i grupper. Senere fokuserer vi inn på 3D verdener med å lage en First Person Shooter.

Vi tar og en nærmere titt på spesifikke områder som visuelle effekter, lyd og animasjon for å kunne skape enda bedre spillopplevelser. Innimellom programmeringen og prosjektene retter vi blikket mot analoge opplevelser som brettspill, rollespill og strategispill der vi lærer om magi, evner, våpen og balanse.

Spillutvikling i et kreativt miljø
Vi har fokus på samarbeid i både små og store grupper i våre prosjekter. Her får du praktisert alt du lærer om spillproduksjon og utvikling.
Vi samarbeider ikke bare innad i klassen, men har flere større prosjekter og samarbeid med andre linjer i løpet av året. Game Art produserer kunst og animasjon, Musikkproduksjon lager atmosfære, lydeffekter og musikk. Sammen skaper vi unike og engasjerende spill.

For deg som planlegger å gå videre med spilldesign eller programmering på høgskole eller i eget firma. Det er fint om du allerede har noe data- og teknisk kunnskap og/eller er glad i å skrive.

Dette vil du lære

- Programmering i C#
- Spillutvikling i Unity
- Level Design
- Konseptutvikling
- Dokumentasjon
- Prosjektstyring
- Boss og Encounter Design
- Historiefortelling
- World-Building

Våre forventninger til deg

Du er velkommen til oss, uavhengig av bakgrunn, men det hjelper å ha erfaring med koding eller skriving. Du må vite at du er interessert nok til å følge programmet vårt (21 /22 linjetimer per uke ) og har kapasitet til å delta på alle timene; klassen er avhengig av at du er tilstede. Det forventes også at du bruker av egen tid til arbeid slik at du er godt forberedt til timene.

Markus Malmo Lange

Hovedlærer på Game Design

Markus er en kreativ sjel med mange års erfaring fra norsk spillindustri. Han brenner for historiefortelling, World Design og interessante spørsmål rundt spill. Han har holdt på med spilldesign siden ung alder og arbeidet med koding i forskjellige former i over 10 år. På si jobber han i eget firma med å utvikle både rollespill og dataspill. I 2019 gav han ut sin første bok.

Epost: markus@gamedevteacher.com
Telefon: 93680008

I tillegg til linjefag, fellesfag og valgfag, kan du være med på frivillige aktiviteter som åpen scene, kafé, filmvisninger, trening og andre aktiviteter som dere elever eller personalet setter i gang.

Lørdag kveld er det ofte elevkveld, og gjennom året arrangerer alle linjene etter tur program for resten av skolen.

Noen uker er rene linjeuker der du fokuserer helt på linjefaget ditt.

Last ned timeplan som pdf ↓

Sjå vedlagte skolerute for viktige datoer gjennom skoleåret.

Last ned årsplan som pdf ↓

På Sunnhordland folkehøgskole kan du velge ett eller flere (opptil seks) valgfag. Valgfagtilbudet kan variere fra år til år etter hvilke lærerkrefter vi har på skolen. Populære valgfag er for eks; kreativ skriving, 3D-modellering, band, studio, ballspill med mer.

 

 

3D-modellering

Du lærer å jobbe i Blender med polygon modellering, hi poly, low poly, splines, eksportering og rendering av 3D-modeller.

Ballspill

Action og svetting med hovedsaklig fotball, innebandy, basket og volleyball.

Band

Her møtes vi for å spele saman! Musikksjanger blir vi einige om etterkvart. Du bør ha litt erfaring på instrument/vokal frå før.

Barista

Er du glad i kaffe? Her lærer du å lage virkelig god kaffe.

Elevstyrte valgfag

Dette er valgfag som elevene selv organiserer. De har de samme antall timer som de lærerstyrte valgfagene. Eksempel på elevstyrte valgfag er; strikking, volleyball, digital tegning, Pokemon, sjakk etc

Friluftsliv

Padling og roturer på sjø og vann, turer i fjell, skog og mark, fisking, overnatting i det fri med bålkos utover natten.

Historiefortelling

Her får du besvart spørsmål du har om det å skrive karakterer og verdener. Du vil også lære grunnleggende prinsipper for god historiefortelling.

Improteater

Japansk

Vekt på talespråk. Valgfaget passer for begynnere og vil kunne gjøre deg i stand til å kommunisere på japansk. Du vil få direkte bruk for det du lærer om du blir med på turen vår.

Japansk kultur

Er du en OTAKU? Hvis ikke kan du bli en her (。・ω・。) På Japansk Kultur valgfag vil vi snakke om og se på japansk animasjon, lære om japansk språk og populærkultur, Origami… etc. Velkommen (о´∀`о)

Kor

For deg som er spesielt interessert i å synge i kor.

Kreativ skriving

Lær deg å tenke kreativt når du jobber med en tekst. Gjennom skriveøvelser vil du bli en bedre, mer nyansert og mer bevisst skribent. Bokprosjekt i vårsemesteret.

Kunst

Tegning, maling og overraskelser.

Learn norwegian!

Classes for foreigners in Norwegian guided by a teacher. Ca 8 times a 90 minutes

Musikkvideo

Perspektivtegning

Her lærer du å tegne i alt fra 1-punktsperspektiv til 5-punktsperspektiv, og lærer om hvordan du kan bruke disse perspektivkunnskapene i ditt eget arbeid.

Rollespill

Rollespill er som skuespill. Du tar på seg en rolle, men må selv skape manus og kulisser da alt foregår i fantasien. Du blir ledet gjennom katakomber, gamle ruiner i fantastiske verdener og mye mer.

Satslære

Arbeid med firstemmig koralsats.

Speed painting

Her maler du digitale bilder på mellom 10-90 minutter, fra foto eller fantasi. Dette valgfaget passer godt om du vil øve på digital maling, eller komme i gang med å lage flere bilder.

Studio

Du vil lære å ta opp i skolens lydstudio! Vi tar for oss ulike mikrofoner og opptaksteknikker, i tillegg til å lære å mikse stemmen og andre instrumenter. I valgfaget bruker vi programmet Pro Tools.

Yoga

Enkle dynamiske yogaøvelser som gjør kroppen sterk og smidig. Yoga kan ha flere fordeler, bl.a. økt utholdenhet, indre ro og harmoni, mestring av stress, bedre pusteteknikk og økt energi.

Årbok

En unik mulighet til å samle minner fra året. Redaksjonell erfaring, tekstskriving, foto etc.

Et kreativt fellesskap der du får utvikle din kompetanse sammen med lærere og medelever. Skolen har mange linjetimer i uka, slik at du får fokusere på det du brenner for. Kunnskapen og erfaringen du får her, vil være verdifull for videre utdanning og yrkesvalg. Gjør dine drømmer til noe å leve av!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 118 500,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på gangen
  • Studietur: Åpningstur
    • Mat (4 måltider per dag)
  • Studietur: Snøtur
    • Mat (4 måltider per dag)
  • Studietur: London
  • Studietur: Konsoll
  • Studietur: Global Game Jam
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 118 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 118 500,-
(11 850,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

- Playstation 5
- Xbox Series X
- Quest 2 VR Headset
- Motion Capture Suit
- Kraftig Gaming PC

Dette utstyret må du stille med selv

En kraftig PC, Mac eller Linux maskin av nyere dato, maks 3 år gammel. Vi anbefaler bærbar da det blir reising.
Datamaskinen må minimum ha en Nvidia RTX 3060 eller lignende, 8GB ram og 2.5 GHZ hovedkort.
Ta og gjerne med headset, datamus, tastatur og ekstra skjerm om du har. Ta kontakt med lærer på Game Design om du har spørsmål om utstyret.

Bygninger

  • Våre bygg er eldre og dermed ikke universelt utformet, men vi tilrettelegger så godt vi kan for funksjonsnedsettelser. Ett internat er av nyere dato og dermed universelt utformet.
  • Vi har 55 enkle og 24 doble rom. Rommene har ikke eget bad, men de fleste har egen vask.
  • Linjene har klasserom i tilgjengelige bygg. Matsalen og dagligstuen er også i tilgjengelig bygg.

Mat

  • Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg.
  • Vi tilbyr også vegetar og vegansk mat til dem som ønsker dette.
  • Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, ta kontakt med oss.

Faglig og sosialt

  • Vi vil tilrettelegge for pauser om du trenger det.
  • Finne alternative løsninger om aktivitetene blir for omfattende.
  • Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø.
  • Vi har internatleder og andre ansatte som du kan snakke med om du ønsker det.

Ta kontakt med oss for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov!

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Tidligere elever

Ole Steffen Fosseide

Æ har lært mer på det ene året enn æ har noensinne gjort før, takket være den fantastiske læreren Markus Lange og alle de andre som gjorde det mulig. 10/10 Would do again.

Ole Steffen Fosseide

Skolen er en plass hvor alle kan være seg selv og lærerne er di beste og snilleste og mest awesome jeg har møtt og blitt kjent med, og for å være ærlig så savner jeg skolen selv år etterpå og kunne ønskt jeg kunne a godt der enda lenger ^^?

Alexanna Cayeux
Åsmund Aqissaq Kløvstad

Spilldesignlinja lot meg jobbe med spill og data i et år og hjalp meg finne ut av hva jeg ville gjøre med livet.

Åsmund Aqissaq Kløvstad
Hans Gustav Hesle

Jeg lærte å kode og å tenke strategisk, hvordan å planlegge, strukturere og utvikle en tanke til en realitet. Når jeg møtte på et hinder så var klassen og lærer til stor hjelp til å diskutere og drøfte problemer og eventuelle løsninger.

Hans Gustav Hesle
Harald Lønmo

Spilldesign på Sunnhordland folkehøgskole, en snarvei inn i spillmakerenes verden og er linjen for deg som alltid har drømt om å lage spill.

Harald Lønmo
Dennis Foose

Sunnhordland folkehøgskule har vært en evig kilde av inspirasjon og motivasjon te mine neste steg i livet. Det har vært en opplevelse som har hjulpet meg te å kryssa veien fra drømmer om fremtiden til en virkelighet som e like bra, om ikkje bedre!

Dennis Foose
Simen Setrom

Folkehøyskolen gir et enormt faglig utbytte og er en fantastisk morsom måte å lære og å vokse på.

Simen Setrom
Kristian Reiersen

Dette året har gitt liv til en ny drøm her i livet. Drømmen om å bli spillprogramør. Jeg skal fortsette videre med 3-årig høyskole. Hvor jeg skal fortsette å studere spillutvikling. Året har vært absolutt fantastisk.

Kristian Reiersen
Marcus Benjamin Johanson

Gjennom spilldesign ved Sunnhordland, ble jeg introdusert til programmering (GML, C#), og hvilke muligheter jeg hadde som skaper i et digitalt univers. Det er ingen begrensninger!

Marcus Benjamin Johanson

Nyheter

Rett fra folkehøgskolen til oppstart av egen spillbedrift

Hauk og Åge møttes på linja spilldesign ved Sunnhordland folkehøgskule. Nå driver de sin egen spillbedrift, og har allerede flere kundeoppdrag.

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner

E-Sport FPS

Bjerkely folkehøyskole
Helårskurs
Kristen

Droneracing / Kreativ e-sport

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs
14 t/uke
Kristen

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Helårskurs
Kristen

Spillutvikling

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs
14 t/uke
Frilynt

N3rd-Culture

Skogn folkehøgskole
Helårskurs
14 t/uke
Frilynt

Dungeons & Dragons

Sjøholt Folkehøgskole
Helårskurs
12 t/uke
Kristen

SKAP Dungeons & Dragons

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Helårskurs
Frilynt

E-sport

Namdals folkehøgskole
Helårskurs
17 t/uke
Frilynt

Allsidig E-sport - Japan USA

Numedal folkehøgskole
Helårskurs
15 t/uke
Frilynt

Gaming & Koding

Sjøholt Folkehøgskole
Helårskurs
12 t/uke
Kristen

Gaming

Torshus folkehøgskule
Helårskurs
15 t/uke
Frilynt

Data

Voss folkehøgskule
Helårskurs
Frilynt

Esport, Gaming, og Sosialt!

Stord Folkehøgskule
Helårskurs
Frilynt

Rollespill

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs B
6 t/uke
Frilynt