Street food (halvårskurs vår 2025)
- Sund folkehøgskole – Inderøy
- Telefon: (+47) 74 12 49 00
- E-post: info@sundfhs.no
- Kurslengde: Halvår — vår
- Oppstartsdato: 03.01.2025
- Linjefag: 15 timer/uke
- Pris: fra 66 000,-
- Sted: Inderøy
På denne linjen skal vi kombinere matlagingsteknikker og teori rundt konseptet Street food.
I løpet av skoleåret skal vi tilbringe mye tid på kjøkkenet og vi skal gjennom flere forskjellige temaer:
Linjen bygges opp med forankring i ureiste, kortreiste og økologiske råvarer som er en videreføring av de verdier som kjøkkenet på Sund allerede er kjent for. For oss handler økologisk tenkning om å ta vare på jorda.
Gjennom et år på Street food linja skal elevene få tilberede og spise mat fra flere verdensdeler. Vi lager meksikanske tacos, Japansk Ramen, Peruansk ceviche og steambuns for å nevne noe.
Alt vi lærer gjennom skoleåret er viktig å ta med seg da vi på våren skal sette ting ut i praksis. Da er det vår tur til å tilby Street Food til andre gjester, enten i form av en pop-up restaurant eller en foodtruck. Da får vi også erfaring med at ved alle disse kjappe rettene, kan det ligge veldig mye forarbeid.
Har du en interesse for matlaging og matkultur, og som videre ser for deg en karriere innen faget eller bare vil imponere med kokkeferdigheter på fritiden, det vi lærer er nyttig for begge deler.
Du vil få innføring, kunnskap og ferdigheter i disse temaene:
At du har en interesse for mat, matlaging og matkultur, men du trenger ikke ha noen spesiell erfaring fra før.
I tillegg til studieturene på linjene, reiser alle elevene på Sund på minst to fellesturer hvert år. Den første turen er en fjelltur der vi overnatter to netter i hytter og telt i fjellheimen. Vi går en tur, og blir kjent med hverandre både på turen over fjellet og ikke minst i samværet på hytta og i gapahukene rundt hytta.
Den andre store fellesturen er mot slutten av skoleåret. Da reiser vi til Sør-Gjæslingan. Det er et fredet fiskevær på Namdals-kysten, og det ligger en time med hurtigbåt fra Namsos. Her fisker vi, lager mat sammen, bor i rorbuer, har leirbål og koser oss i de lyse vårnettene i Trøndelag.
Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris
Varighet: 4 dager
Måltider pr dag inkludert: 4
Sund folkehøgskole har i mange år hatt en felles avslutningstur til den vakre kysten i Trøndelag. Alle på skolen reiser helt mot slutten av skoleåret. Vi overnatter sammen, bor i rorbuer, fisker, lager mat på bål og finner på sprell i de lyse trøndernettene. Vi nyter rett og slett omgivelsene og hverandre. En veldig fin avslutning på året, for både elever og ansatte.
Det er vanskelig å beskrive hvor vakkert det egentlig er Trøndelagskysten. Du må rett og slett bli med og se selv.
Sund folkehøgskole er for deg som vil noe. Enten du vet akkurat hva, eller ønsker å finne det ut. Her får du et mangfoldig fagtilbud, engasjerende fellesskap og opplevelser som gjør inntrykk.
Slik får du kunnskap og mot til å påvirke verden!
Kjøkkenfasiliteter og det du trenger av kjøkkenutstyr finnes på skolen.
Kan også være lurt å ta med:
Street food-linja er åpen for alle, og vi tilrettelegger hvis du har behov for det. Ta kontakt med oss på forhånd hvis det er noe du lurer på