Noen av skolene våre legger enormt mye kjærlighet i maten som blir servert til elevene. Etter skoleslutt har Sunnhordland Folkehøgskule blitt nedringt fra tidligere elever, på jakt etter husmor, Margunn Bjellan, sitt fantastiske glutenfrie brød. Vi kan jo ikke la en slik skatt være sjult. Derfor har vi lyst til å dele den med deg!
Margunn er husmor på Sunnhordland folkehøgskole. Hun har ansvar for kjøkkenet, internatet og elevene sin helse.
1 pakke Semper glutenfritt mel
2,5 dl glutenfri havregryn
1,5 dl gresskarkjerner
2 dl gulrot (eller «rasp» frå ferskpressa juice)
1 pk gjær
4 dl vann
0,5 dl olje
Bland sammen det tørre
Rør gjær ut i lunka vann
Bland alt sammen og hev i bollen
Fyll i 1-2 former
Etterhev og steik på ca. 180 grader
Margunn steiker brødet i ca. 30 minutter, men dette vil variere litt etter hvilken ovn du har.
Derfor er det lurt å følge godt med under steikingen.
Nyt!
Have you ever dreamed of experiencing Norway’s breathtaking nature, learning the language,…
– Hvis jeg hadde gått rett fra videregående og til studier hadde…
Mange bruker året på folkehøgskole til å tenke over hva de vil…
Etter flere år i jobb kjente Halvard Birkeland Vaarlid (22) fra Stavanger…
Anne Marte Telstø gjorde begge deler.
Folkehøgskolene har nå åpnet for søknader for skoleåret 2025/2026. Etter 15. november…
Søknadene strømmer inn til folkehøgskolene. Her er de 10 linjene som har…
Vi får mange spørsmål fra ungdommer som vurderer å søke seg på…
Flere tusen søkere gjør denne tabben når de søker folkehøgskole. Det går…
Hva er forskjeller og likheter mellom folkehøgskole og årsstudium?