Når den nye nettserielinjen på Vefsn folkehøgskole skal på studietur, så blir det ikke til Hollywood. – Vi tenker heller å besøke nettseriefestivaler og andre bransjetreff, forteller Nina Stimo.
Les mer om Nettserielinjen ved Vefsn folkehøgskole
Folkehøgskolene har mange filmlinjer, men Vefsn folkehøgskole har laget en ny vri på linjen som skal starte opp høsten 2017.
– På nettserielinjen vår skal man lære å lage film for internett, forteller Nina Stimo som har vært med å utvikle linjen. Hun forklarer at man ikke bare lærer å lage selve filmen, men også promotering av filmen. Elevene vil lære å sette opp en forretnings- og markedsplan og å tenke kreativt for at filmen deres skal bli sett av så mange som mulig.
– Man må kunne mye ulikt for å være god til å lage nettserier som blir populære, mener Nina.
Det blir ingen stor klasse som skal lære om nettserier. Tanken er at de ikke skal være mer enn rundt ti stykker i klassen.
– Elevene på denne linjen vil kunne trekke på elevene på de andre linjene på Vefsn folkehøgskole, forteller Alf Marius Valan, som også har vært med til å utvikle nettserielinjen.
Vefsn folkehøgskole har linjer innen både skuespill, musikk og lyd, lys og scene. Det betyr elevene på nettserielinjen vil ha tilgang til skuespillere og musikk, men også at de vil lære mer om scenografi.
– Elevene vil lære mer om bruk av lyd og lys, men de vil også lære om copyrightregler når man skal bruke musikk og om hvordan man regisserer. Vi har den kompetansen på de andre linjene, sier Alf Marius.
Det er ingen tvil om at nettserielinjen på Vefsn folkehøgskole, blir en allsidig linje. Progresjonen i læringen vil følge progresjonen i serien.
– Vi kommer til å bygge stein på stein med elevene, forteller Nina. – Først skal de lære å bygge opp et manus, så skal de lære det tekniske rundt å lage en nettserie og til sist skal de lære å markedsføre linjen.
Man må kunne mye ulikt for å være god til å lære populære nettserier
Det er ikke avklart hvor nettserielinjen skal på studietur, men Nina og Alf Marius avviser at det blir tur til Hollywood.
– Vi skal dra på viktige nettseriefestivaler og bransjetreff for nettserier, sier Nina.
Les mer om Vefsn folkehøgskole
Vefsn folkehøgskole ligger i Mosjøen på Helgelandskysten i Nordland fylke. Det er ikke uten grunn at skolen fokuserer på nettserier når de skal bygge opp en ny linje. Utover at skolen allerede har linjer innen teater og musikk, så ligger skolen også i et område med et aktivt filmmiljø.
– Flere filmskapere har flyttet hjem til Mosjøen og har laget spennende produksjoner lokalt, forteller Nina. En av filmskaperne hun tenker på er Alexander Nordaas som har laget nettserien Made in Mosjøen.
– Vi kommer til å bruke både Alexander og flere andre spennende, lokale krefter som gjestelærere, sier Nina.
Vefsn folkehøgskole er en frilynt folkehøgskole med plass til 90 elever. Skolen ligger på en liten topp med utsikt over byen. Derfor kaller de lokale folkehøgskolen for Toppen. Skolen har både friluftslivslinjer, idrettslinjer, teater- og musikklinjer og en esportlinje. Det gir en bred sammensetning av elevmassen. Elevene har prosjekter i fellesskap i tillegg til arbeid på linjen.
Folkehøgskolene har lærere som jobber døgnet rundt for elevene sine – bokstavelig…
Folkehøgskoleelevene troner for tolvte gang øverst som landets aller mest fornøyde blant…
Filmen er kalt «Folktales» og følger tre elever gjennom et år på…
9 av 10 av fjorårets folkehøgskoleelever vil anbefale folkehøgskole videre, viser en…
Folkehøgskolene har rullerende opptak. Men hva er egentlig rullerende opptak?
Folkehøgskolene har nå åpnet for søknader for skoleåret 2025/2026. Etter 15. november…
Vi får mange spørsmål fra ungdommer som vurderer å søke seg på…
Flere tusen søkere gjør denne tabben når de søker folkehøgskole. Det går…
Flere og flere folkehøgskoler tilbyr nå halvtårskurs. Sjekk oversikten over linjene med…
Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2025/2026.