Jazz/Rytmisk
- Toneheim Folkehøgskole – Ridabu
- Telefon: 62 54 05 00
- E-post: post@toneheim.no
- Kurslengde: Helårskurs
- Pris: fra 156 000,-
- Sted: Hamar
- Studietur: Memurubu, Budapest
Nå har vi utvidet tilbudet til å hete Jazz/Rytmisk. Du kan fortsatt jobbe med standardlåter og forberede deg til opptak ved høyere musikkutdanning, men vi har utvidet tilbudet til at du kan skrive låter selv og jobbe med rytmiske stilarter med fokus på samspill og improvisasjon. Du får velge selv hva du skal bruke tiden til sammen med dine medelever.
Du får undervisning på ditt hovedinstrument av instrumentalister med høyere utdanning og kan velge mellom en rekke valgfag. Kom til Toneheim og kast deg ut i mulighetenes år!
Send oss en demo som viser oss hva du liker å spille. Du kan selvfølgelig søke Jazz/rytmisk også som sanger. Når du søker er det ønskelig at du også sender oss et opptak av deg selv. Opptak med mobiltelefon holder.
Gå inn på Toneheim.no for å se mer om vårt tilbud på Jazz/Rytmisk.
For deg som vil spille eller synge i band med jazz og beslektede rytmiske stilarter. Send oss gjerne en demo hvor du viser ditt nivå.
Pris: Inkludert i linjepris
I begynnelsen av skoleåret har vi en "bli-kjent" - tur til fagre Jotunheimen. Turen er lagt opp slik at de som ønsker det kan gå over Besseggen. Det blir også lagt opp til mindre krevende turalternativer i det storslåtte turterrenget (denne turen er inkludert i prisen).
Pris: Inkludert i linjepris
I april reiser vi en uke til en kulturby i Europa, der vi både skal overvære flotte konserter og holde egne konserter. De siste årene har vi reist til Budapest.
En skoleuke på Toneheim Folkehøgskole vil variere iløpet av skoleåret avhengig av prosjekter, skoleturer, konserter og produksjoner, samt opptak til høyere utdanningsinstitusjoner. I gjennomsnitt har elevene 24 skoletimer iløpet av en skoleuke. Timeplanen er komponert ut fra hovedinstrument og eget ønske blant valgfrie fag.
Skoleåret består av; 190 skoledager, undervisning seks dager i uken og ferier i likhet med andre skoleslag. Nedenunder finner du oversikt over viktige hendelser:
En lang rekke valgfrie fag (ca 25 stk) gjør at du kan komponere din egen timeplan. Du vil få muligheten til å velge opptil ca 10 stk iløpet av et år på Toneheim. Se vår hjemmeside for mer informasjon eller let deg igjenom på listen under:
Valgfaget barnekorledelse handler om hvordan lede barnekor, repertoar og stemmebruk for barn. Vi har et godt samarbeid med Ridabu skole. Mellom høstferie og vinterferie får 4. klasse sine musikktimer
Vi setter sammen et brassband med klassisk brassbandbesetning, med enkelte tillempinger de gangene det er nødvendig i forhold til sammensetning av elevgruppa.
Didaktikk er læren om å undervise. Veldig mange av våre elever kommer i situasjoner hvor de underviser, enten på sitt instrument eller som dirigent for et korps eller kor. Meget nyttig kunnskap.
Direksjon i teori og praksis, både for kor og instrumentalgrupper.
Elevene setter selv sammen ulike ensembler og får veiledning av skolens lærere. Godkjennes som valgfag når de har spilt på konsert og har hatt minst to veiledninger.
Arranger musikk for fire stemmer. Krever grunnleggende notekunnskaper og noe erfaring fra firstemmig sats.
Fokusfag er valgfag av kortere varighet med flere valg i løpet av året. Det vil bl.a. inneholde: Høgskoleprep, salsakurs, trim og kortere turer, litt om kunst og arkitektur og musikkfaglig fordypning.
Toneheim Janitsjar spiller musikk med janitsjarbesetning. Faget er det obligatorisk for alle blåsere og slagverkere. Etter hvert som elevkullet er etablert, fordeles elevene mellom janitsjar og brass.
Grunnleggende jazzimprovisasjon. Primært for de som ikke er tatt inn på jazz. Her kan alle få prøvd seg på enkle jazzimprovisasjoner.
Obligatorisk for alle jazzelever, mulig å velge som valgfag for andre. Krever grunnleggende notekunnskaper.
Valgfag som kjøres i 3 perioder á 8 uker, som har fokus på selvfølelse og selvtillit. Elever må søke for å være med.
Gjennom å ta dette kurset får du innsikt i og trening i å skrive og arrangere musikk for ulike besetninger. Utgangspunktet er instrumentene som fins i gruppa. Det vil bli jobbet i ulike stilarter.
Lær å arrangere/administrere konserter. Praktisk arbeid i forbindelse med skolens ulike konserter, både internt og ute på turné eller andre offentlige konserter.
Musikk med vekt på aktivisering og integrering av mennesker med psykisk utviklingshemming eller sammensatte lærevansker. Faget inneholder både teori og praksis.
Lytting til musikk fra ulike tidsepoker. Det legges hovedvekt på europeisk kunstmusikk.
Sangerne gjennomfører ulike prosjekter som: Musikal, opera eller romanser. På våren har vi en uke hvor vi lager forestillinger for barnehagene i Hamar.
Ett av skolens faste ensembler hvor ca. 20 av skolens elever deltar. Besetningen settes opp etter prøvespill.
Alle som spiller strykeinstrument deltar. Valgfag for elever med stryk som biinstrument. Hedmarken Symfoniorkester øver på skolen og tilbyr skolens elever å være med i flere produksjoner.
Arbeid med å gjøre opptak og redigere lyd. Skolen har et Macbasert studio som bruker Logic som verktøy.
I dette faget vil vi jobbe med å bryte ned barrierer for hva musikk kan være. Improvisere og komponere ideer (store og små). F.eks.: Hvordan høres det ut når man blander litteratur med musikk?
Alle skoles strykere deltar, mens blåsere kan velge faget. Øver to timer i uka.
Lyst å lære gitar i en uformell, hyggelig og løs jakke setting? Her spiller vi alt fra kjente gitar-riff til Vreeswijk og Joni Mitchell via David Brent.
Har du lyst på et utviklende år fylt med musikk? Da er dette folkehøgskolen for deg! På Toneheim får du undervisning og personlig veiledning av høy kvalitet! Et år hos oss vil kunne gi deg større sosiale, faglige og menneskelige ferdigheter.
Skolen har en del instrumenter og utstyr til bruk i undervisningsrommene.
Du må ha med ditt eget hovedinstrument. For de som spiller gitar og bass gjelder dette også forsterker. Jazzsangere må ha egen mikrofon og XLR-kabel. (Husk å merke den)