- Stavanger Urban Folkehøyskole StUF
- Telefon: 930 86 277
- E-post: post@stufskole.no
- Kurslengde: Helårskurs
- Studietur: Urban safari gjennom Europa
- Verdigrunnlag: FrilyntDe frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
-
Tilbyr: Vegetar, veganDe fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
- Sted: Stavanger
- Oppstartsdato: 22.08.2024
- Linjefag: 14 timer/uke
- Pris: fra 140 000,-
Vil du så frø, sanke ville vekster, lage spiselig hage? Vise omsorg for jorda, dyr og felles framtid? Dyrke grønnsaker og samspill? Her får du også tørke, sylte, fermentere og lage mat med årstidene
Økologisk bærekraft i byen. Permakultur som livsstil. Her vil du få jord på hendene og kunnskap i hodet. Du får skape og drive forskjellige urbane dyrkingsarealer i samspill med restauranter, frivillighet og næringsliv.
StUF vil bidra til bærekraftig by og stedsutvikling, fremme kunnskap om bærekraftig matproduksjon og bærekraftig verdiskapning og næringsutvikling innen urbant landbruk.
Helårslinjen Spiselig hage & matlaging er et godt eksempel på en samspillsarena. Her vil StUF sammen med Stavangers restauranter, skoler og næringsliv arbeide sammen om kursing, dyrking og forsyning. Vi vil bringe sammen matproduksjon og arealplanlegging, birøkt og husdyrhold, sosial inkludering og gründervirksomhet, økologi og økonomi.
Innhold på Spiselig hage & matlaging:
- Urban gardening: Økologisk bærekraft i byen.
- Skape og drive urbane dyrkingsarealer knyttet sammen med lokale restauranter
- Arrangere «Stygge grønnsakers marked». Et samarbeidsprosjekt mellom lokale grønnsaksdyrkere og faste abonnementer
- Kompostering
- Permakultur
- Lære å planlegge/sette sammen menyer for jord til bord
- Foredling av råvarer og årstidsmat
- Urban dyrkning sin sosiale side
- Budsjettering
- Samarbeid med restauranter