Det er fortsatt mulig å søke på mange av folkehøgskolenes spennende linjer innen kunst og foto. På Restplasstorget finner man alt fra tegneserie- til naturfotolinjer.
Tekst: Dorte Birch
Har du lyst til å bruke et år på å tegne, male, lage tegneserier, designe klær eller ta bilder? Vil du se hvor langt du kan strekke deg når du ikke må tenke på eksamen eller karakterer? Sjekk ut Folkehøgskolenes restplasstorg for muligheter.
Det er ikke for sent å søke på folkehøgskole.
Det er ledige plasser på flere folkehøgskoler som tilbyr fotolinjer. Du kan velge mellom naturfotolinjer, fotosafari og fotolinjer der du jobber i studio og bruker mørkerom. På enkelte av linjene er det kun 1-2 plasser igjen, så det lønner seg å søke fort.
Sjekk alle fotolinjer som har ledige plasser.
Hva betaler man for når man går på folkehøgskole?
Folkehøgskole er et perfekt utviklingsår for alle som har en kunstner i seg, På folkehøgskolen kan du lære nye teknikker og prøve deg på kunstformer du aldri har prøvd før. Det er ledige plasser på flere ulike kunstformer, fra tegneserie og glasskunst til bredere kunstlinjer.
Sjekk alle ledige plasser innen kunst, tegning og maling
Dette er de ti mest populære linjene på folkehøgskolene
Har du lyst til å lære og lage smykker? Vil du prøve deg på å leve som Birkebeinerne? Det er fortsatt noen få linjer igjen for deg som ønsker å prøve deg ut på å lære håndverksteknikker.
Sjekk ut alle ledige plasser innen håndverksteknikker
Rekordår for folkehøgskolene – igjen!
Hvis du har lyst til å bli god på å lage dine egne klær, så bør du forte deg. Det er ikke mange ledige plasser på folkehøgskolenes linjer innen mote, søm og design.
Sjekk ut alle ledige plasser innen mote, søm og design
Jentene dominerer ikke lenger folkehøgskolen
Folkehøgskolene har ikke søknadsfrist. De tar opp elever helt fram til skolestart eller til skolen eller linjen er full. På folkehøgskolenes restplasstorg finner man oversikt over alle linjer på alle folkehøgskoler som har ledig plass. Restplasstorget blir oppdatert hver uke.
Hva ser folkehøgskolene etter?
Et folkehøgskoleår består av mange ulike deler. Man har undervisning i linjefaget og i tillegg har man valgfag. Hvor mange valgfag man har i løpet av et år, varierer fra skole til skole. I tillegg deltar alle på morgensamlinger og lørdagsundervisning på de lørdagene der man ikke har hjemreise. Man bor på folkehøgskolen og har derfor mange muligheter til å bruke skolen hele uken og hele dagen.
Hvilken mat får man på folkehøgskolen?
De fleste folkehøgskoler har også ulike skoleprosjekter som hele skolen deltar på. Det kan være innsamlinger til en skole i en annen verdensdel eller et teaterprosjekt. Disse skoleprosjektene kan vare en dag eller flere uker.
Det er også studieturer på folkehøgskolene. På noen skoler er det linjene som drar på tur, på andre skoler drar hele skolen sammen.
Det er mange grunner til at folk begynner på folkehøgskole. Noen har planlagt det hele livet, mens andre endte opp på folkehøgskole ved et tilfelle. Uansett hvorfor man valgte folkehøgskole, så er det stor sannsynlighet for at man blir fornøyd. Faktisk er det ingen andre skoler som har mer fornøyde elever eller studenter enn folkehøgskoler.
Feilen som ble et lykketreff – glemte å si ja til NTNU og endte på folkehøgskole
Folkehøgskolene har lærere som jobber døgnet rundt for elevene sine – bokstavelig…
Folkehøgskoleelevene troner for tolvte gang øverst som landets aller mest fornøyde blant…
Filmen er kalt «Folktales» og følger tre elever gjennom et år på…
9 av 10 av fjorårets folkehøgskoleelever vil anbefale folkehøgskole videre, viser en…
Folkehøgskolene har rullerende opptak. Men hva er egentlig rullerende opptak?
Folkehøgskolene har nå åpnet for søknader for skoleåret 2025/2026. Etter 15. november…
Vi får mange spørsmål fra ungdommer som vurderer å søke seg på…
Flere tusen søkere gjør denne tabben når de søker folkehøgskole. Det går…
Flere og flere folkehøgskoler tilbyr nå halvtårskurs. Sjekk oversikten over linjene med…
Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2025/2026.