Til hovedinnhold

H2Ø - HAVkajakk, Håndverk, Øyliv

  • Kurslengde: Helårskurs
  • Oppstartsdato: 21.08.2023
  • Linjefag: 13 timer/uke
  • Pris: fra 138 000,-
  • Verdigrunnlag:
    Frilynt
    De frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
  • Tilbyr: Vegetar
    De fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
  • Miljøsertifisering:
    Grønt flagg
    Internasjonal sertifisering for skoler som har opplæring i miljø.
  • Sted: Mausund, Frøya, Trøndelag
  • Studietur for linja: H2Ø - Øyhopping Portugal
  • Studietur for skolen: Kortreiste studieturer, Statsraad Lehmkuhl - Shetland
Dette er linja for deg med oppdagerånd og ønske om et meningsfullt, aktivt og kreativt år på reisefot. Linjen kombinerer reise og havkajakkpaddling med havopprydding og håndverk i fanstastisk natur.

Bli med på en magisk reise gjennom øyverdenens natur og kultur. På H2Ø opplever du fantastisk natur mellom holmer og skjær, til fots eller i havkajakk. Vekk skapergleden din! Utforsk naturlige materialer og flyteplast som kreative ressurser. Reis i tråd med tidens utfordringer og dykk inn i spennende prosjekter for et grønt øyliv verden over!

Linjens tre emner går hånd i hånd og sikrer et spennende år som utfordrer deg både fysisk og mentalt. Det er stor variasjon i aktivitetene, og endelig opplegg planlegges i samarbeid mellom veileder og elever.

HAVKAJAKK: Øv deg i sporløs ferdsel og friluftsliv på naturens egne premisser. Oppdag skjulte strender i havkajakk, sov under stjernene og opplev nordlys midt i havet. Bli kjent med deg selv på sporet av niser, hval og havørn, eller på jakten etter den neste bølgen.

HÅNDVERK: Bli flink til å reparere og finn ditt kreative uttrykk! Vi vil ha perioder med fokus på håndverk der du kan oppdage og leke med forskjellige materialer, som vi samler på turene våre, for å lage bruksgjenstander og kunstverk.

ØYREISE: Utforsk et netverk av grønne øysamfunn verden over og lær hvordan du kan reise på en forsvarlig måte. Bli kjent med konkrete prosjekter og handlinger innenfor temaer som naturvern, bærekraftig bruk av ressurser og økoturisme. Her gjelder det å bidra selv, og finne ut hva som skal til for at slike prosjekter lykkes.

Les mer her!

Er du glad i havet, ønsker å utforske ditt kreative uttrykk og bidra til eksotiske samfunn? Trives du med å være ute i all slags vær? Dette er linja for deg som vil utfordre deg selv på ulike måter!

Dette vil du lære

  • Våttkort: grunnkurs i havkajakk
  • Båtførerprøve
  • Utflukter til fots, i båt, havkajakk og på SUP
  • Unike naturopplevelser 
  • Buldring på kysten
  • Isbading og svettehytte
  • DIY / lag bruksgjenstander, f.eks ei grønlandsåre
  • Tradisjonelt håndverk
  • Kreativt uttrykk: lag kunstverk av naturlige materialer og flyteplast
  • Gjør en forskjell: naturvern, bærekraftig bruk av ressurser og økoturisme 

Våre forventninger til deg

Ingen forkunnskaper er nødvendig, men en åpen og positiv holdning til det å prøve ut noe nytt i og med naturen! Vi forventer at du gjør ditt beste, og bidrar til trivsel og godt samarbeid med medelever.

Birthe Daber

Linjelærer

Birthe er en kreativ og nysgjerrig sjel som brenner for natur, friluftsliv og DIY. Med henne som veileder venter ditt neste eventyr rett rundt hjørnet. Birthe er ski- og kajakkinstruktør, har en master i friluftsliv, og er utdannet lærer i Tyskland. Kort fortalt, hun driver danning med lidenskap og gleder seg enormt til å bli din veileder på linja H2Ø.

Epost: birthe@oyrekkafhs.no

På Øyrekka er det stort sett skole hver lørdag. Timeplanen vår kan endre seg litt ut fra aktiviteter og prosjekter vi holder på med, men vi har hovedsakelig faste rutiner hver dag - der morgensamling, måltider, husvask og felles-, linje- og valgfag skjer til samme tid. 

Last ned timeplan som pdf ↓

21. august: Innrykk og velkomst

22. august: Skolestart

Uke 41: Høstferie. Fri fra torsdag 3. oktober kl.15.00

15. - 17. november: fridager for alle linjer

18. desember: Juleferie fra kl. 15.00

6. januar: Første skoledag etter juleferie + oppstart halvårskurs 

Uke 8: Vinterferie. Fri fra torsdag 13. februar kl. 15. Oppstart etter ferien tirsdag 25. februar. 
 
Uke 16: Påskeferie. Fri fra fredag 11. april kl. 12.00
 
23. april: Oppstart etter påske
 

14. mai: Siste skoledag og hjemreise

Last ned årsplan som pdf ↓

Antall valgfagstimer per uke vil variere gjennom året, men vi har tre valgfagsperioder, der du velger to valgfag hver periode. Annonserte valgfag kan bli endret dersom det er nødvendig ut fra tilgjengelig lærerkompetanse, og populære valgfag kan tilbys flere perioder.

Ballspill

Vi kjører gjennom hele «gullrekka»: Kanonball, volleyball og fotball i gymsalen!

Band og jam

Skolens kreative musikklærer drar i gang band ved starten av skoleåret, og inviterer alle som elsker å bruke instrumenter og stemmen til å bli med!

Design og redesign

Grunnleggende søm og bruk av symaskin. Kreativ omsøm av tekstiler til noe nytt. Redesign av møbler. Geriljabroderi. Trylle fram skatter av «verdiløst materiale». Trearbeid.

Dugnad

Det norske samfunnet er bygd på samvirke og felles innsats for å skape arenaer til det beste for alle. Vi velger oss lokale prosjekter og bidrar til miljøet skolen er en del av.

Dykking

Få muligheten til å ta dykkersertifikatet under ditt opphold på Øyrekka folkehøgskole. Dette må betales for og er ikke inkludert i linjeprisen.

Filmklubb

I samarbeid med veileder finner vi fram til gamle og nye klassikere og jobber oss gjennom dem!

Filmskaping

Grunnleggende innføring i filmproduksjon med en erfaren filmskaper. Kanskje vi produserer en dokumentarfilm om lokalsamfunnene i Øyrekka?

Fridykking

Bli i et med sjøen og opplev livet som rører seg under havoverflata.

Kajakk

Kurset inneholder "Grunnkurs Hav" som inkluderer grunnleggende sikkerhetsopplæring, hvordan bruke kajakk og SUP og turer i nærområdet.

Klassisk kystkost

Du lærer å foredle råvarene fra havet slik folk på kysten har gjort det i hundrevis av år. Deltakerne handler selv inn råvarer fra fiskemottaket og nærbutikken for å lære «faget» fra grunnen av.

Matlaging utendørs

Slik tilbereder du mat av kortreiste råvarer fra naturen på primus og bål. I samarbeid med kursholder velger deltakerne råvarer fra land og hav og lærer seg å bruke krydder som finnes i naturen.

Naturfoto

Naturfotografering med kamera og drone. Inneholder grunnleggende fototeori og opplæring i ulike typer utstyr - fra mobilkamera til speilrefleks og drone. Prøving og feiling i felt!

Samlingsforvaltning

I samarbeid med Trøndelag Kysthistoriske Museum på Mausund og Kystmuseet i Trøndelag jobber vi med visualisering og tilrettelegging av historien slik at den blir tilgjengelig for nye generasjoner.

Svømming

Dårlig svømmeundervisning hittil? Lek og lær basis svømmeteknikk og vannfølelse. Bli trygg i vannet ved å lære grunnleggende svømmeteknikker. Livredning og førstehjelp ved drukning.

Tur uten avtrykk

Ved hjelp av havkajakker utforsker vi øyene omkring oss. Overnatter i telt, kommer tett innpå naturen og følger våre forfedre- og mødre gjennom tusenvis av år: Samles rundt leirbålet!

Yoga

Lær basis yogastillinger, puste- og avspenningsteknikker.

Kom til Norges kanskje mest spesielle folkehøgskole – plassert i det mest ekstreme miljøet vi har: Norskehavet! Hverdagen din her blir preget av et varmt øyliv, hav, naturkrefter, sjøsport, fiske, kajakk og havsafari. Hos oss både bor du og får undervisning ombord på en gedigen husbåt - med enerom og eget bad!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 138 000,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
  • Bad på rommet
  • Studietur: Kortreiste studieturer
  • Studietur: H2Ø - Øyhopping Portugal
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 138 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 138 000,-
(13 800,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Skolen stiller med alt relevant utstyr, men har du eget utstyr som er relevant for din linje, anbefaler vi å ta det med!

Dette utstyret må du stille med selv

  • Skallklær/regnklær – jakke + bukse
  • Ull undertøy - over og underdel + sokker
  • Vanntette tursko eller støvler
  • Sovepose + liggeunderlag
    • Vi anbefaler sovepose med komfort på minimum -10 °c, og ligge underlag med R-verdi på 4 og opp
  • Lue, votter/hansker
  • Varm genser - ull eller fleece
  • Solbriller
  • Pc
  • Dagsturssekk rundt 25 liter

Ved opptak på skolen blir utvidet pakkeliste tilsendt.

Skolen har ulike innkjøpsavtaler som kan brukes av elever og vi er behjelpelige med å finne passende utstyr.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Nyheter

Folkehøgskole på et skip

Hvem sier at en folkehøgskole må holde til i en bygning på land? Helt nye Øyrekka folkehøgskole har fokus på sjøen. Hvorfor ikke la elevene ...

Camilla og Oda vil på folkehøgskole for å jobbe på havet

Det er fortsatt flest menn som har disse yrkene, men så langt er det jentene som vil lære mer om fiskeri og havbruk på folkehøgskole.

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner

Ticket to Ride

Hurdal Verk folkehøgskole
Helårskurs A
14 t/uke
Kristen

Reiseliv NaturAktiv

Agder Folkehøgskole
Helårskurs
16 t/uke
Frilynt

Backpacker Sør-Amerika

Sagavoll folkehøgskole
Helårskurs
12 t/uke
Kristen

Backpacking Asia

Setesdal Folkehøgskule
Helårskurs
16 t/uke
Frilynt

Tropisk backpacking - Panama & Costa Rica

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs
10 t/uke
Frilynt

Backpack Surprise | Verden

Folkehøgskolen Nord-Norge
Helårskurs
17 t/uke
Kristen

EXPLORE Sør-Amerika

Hurdal Verk folkehøgskole
Helårskurs A
14 t/uke
Kristen

Reiseliv - Natur - Kroatia, Island

Ringebu Folkehøgskole
Helårskurs
13 t/uke
Frilynt

Global - Afrika og Asia

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B
18 t/uke
Kristen

Backpacking - Sørøst-Asia

Jæren Folkehøgskule
Helårskurs
Frilynt

Backpacker

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs
12 t/uke
Kristen

198 land i verden

Toten folkehøgskole
Helårskurs A
12 t/uke
Frilynt

Global.Safari

Sunnmøre Folkehøgskule
Helårskurs
30 t/uke
Kristen

Reiseliv

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs
12 t/uke
Kristen