Til hovedinnhold

Nordmøre Folkehøgskule

  • Elevplasser: 84
  • Undervisning pr. uke: 35
  • Skolestart: 24.08.2025
  • Verdigrunnlag:
    Frilynt
    De frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
  • Tilbyr: Vegetar
    De fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
  • Miljøsertifisering:
    Fairtrade
    Sertifisering for skoler som tilbyr Fairtrade-merkede produkter og bevisstgjør om rettferdig handel.
    Grønt flagg
    Internasjonal sertifisering for skoler som har opplæring i miljø.
  • Sted: Surnadal
  • Studietur for skolen: Sverige, Nord-europas feteste skianlegg: Åre, Kysteventyret Smøla, Fjellvandring i Trollheimen, Costa Rica, Hollywood, Korea, Italia, Et lite stykke Norge
Følg både hode og hjerte. Unn deg to linjefag på ett år! Her skjer det mye hele tiden. Du blir med i et aktivt, frilynt og kreativt miljø, med spennende opplevelser, utfordringer og muligheter. Forskjellige linjer sørger for mange ulike folk og fag. Du møter garantert flotte mennesker du vil lære mye av. Velkommen!

På Nordmøre Folkehøgskule får du begge deler. Både hode og hjerte stimuleres i rikt monn. Du får lære mye og jobbe godt med det du brenner for. Samtidig får du nyte godt av alt annet spennende vi har å by på. Skolen har sterke fagmiljø, lærere som er gode på formidling og et personale som tar deg på alvor

Skolen er velholdt med gode undervisningsrom, elevinternat og generelt godt undervisningsutstyr på alle linjer.

På Nordmøre Folkehøgskule velger Du 2 linjefag.

Velg ett Linjefag 1 med 12 t/uke blant:

Filmproduksjon - Filmskuespiller - TaeKwon-Do - Musikk - Explore Norway - Friluftsliv - E-sport - Småbruk og Dyrehold

og ett Linjefag 2 med 6 t/uke blant:

Rollespill - Selvutvikling og Ledelse - Trommer og Perkusjon - Puls, Trening, Helse - Ta opp Fag - Kampsport og Østlig Filosofi - Norwegian Language and Culture - Kreativt Verksted - Yoga

 

Og om du tror det, vi lover ikke gull og grønne skoger. Vi lover mye mer. Vi lover slitsomme dager med frustrasjoner, arbeid og morro. Vi lover morratrøtte mysefjes og sure sokker. Vi lover utfordringer, humor, samhold, vennskap og muligheter. Og frihet, frihet til å ta sjansen å bare kaste deg ut i det. Ut i den store muligheten som bare ligger der og venter på deg, - på Nordmøre Folkehøgskule.

Dette står vi for

Nordmøre Folkehøgskule er en Frilynt Folkehøgskole. Vi møter alle med et åpent sinn og en positiv holdning.

Skolen er religiøst og politisk ubunden. Du skal få komme som du er, uavhengig av tro, tvil eller legning.

Skolens slagord er "Felles Opplevelse - Dobbel Glede." Med det forsøker vi å fange kjernen i vår skole. Det meste i livet gjøres best sammen med andre.

Sentrale verdier for oss er

Vi lover deg en arena for å utforske gamle og finne nye interesser, kanskje også en lidenskap?  Et lærerikt år, med null eksamener og mye moro.

Året her setter spor. 

Vår visjon er; Et år på Nordmøre Folkehøgskule skal vare hele livet.        

  • Morgensamling - Hver morgen samles vi til en felles myk start på dagen. Et miniforedrag eller en liten historie etterfølges av sang og beskjeder for dagen.
  • Trening - Fra en allsidig treningsmeny velger du ditt treningsopplegg.
  • Kor - Alle elevene synger i skolens kor. Samlende og tidvis vakkert. Å synge i kor er faktisk enda bedre enn du tror.
  • Praktisk påfyll- Lærerne byr på det de brenner for. De forteller fra sine favorittemner. Alt fra debatt om kjønnsidealer, til seljefløytelaging, metallmusikkhistorie, kultur og samfunn.
  • Husarbeid - Alle elevene bidrar med renhold og rydding før helga setter inn.
  • Lørdagsseminar - Nytt opplegg hver lørdag. Ofte foredrag, men også praktiske opplegg. Mange av lørdagsseminarene holdes av innviterte gjesteforelesere.

Vi har over 40 valgfag og du velger 3 - 8 av dem hvert semester, maks 16 totalt. Hvert fag er normalt på 2-3 timer per gang. Problemet for elevene er ofte å få plass til mange nok av alle de spennende valgmulighetene. Noen fag er også lagt til kveldstid så her foregår det læring og trivsel hele døgnet.

Tenk å skulle velge blant Band, Pardans, Italiensk kjøkken, Klatring, Piano, Kick-boksing, Skriveverksted, Thai Chi, Yoga, Filmklassikere, Rollespill og mye, mye mer!

For noen muligheter!

Avspenning

I avspenning valgfag jobber vi med ulike avspenningsteknikker. Du lærer å slappe av, kontrollere pusten og senke spenninger i muskulaturen. Enkle massasjeteknikker og autogen trening inngår også.

Ballspill

Vi tar for oss ulike former for ballspill. Mest fotball om høsten. Etter hvert konsentrerer vi oss også om andre ballspill som basket, volleyball, innebandy og annen innendørs lek med ball.

Band

Deltagerne settes sammen i ulike band. Fordelingen blir litt etter musikksmak og litt etter nivå. Og så spiller vi musikk. Det du/dere vil. Rock, pop, jazz, vise, ... fritt valg egentlig.

Bassengaktivitet

I valgfaget Bassengaktivitet jobber vi med trening i vann. Svømming er selvsagt det sentrale temaet. I tillegg trener vi også kondisjon og styrke i vann på andre måter, for de som har behov for det.

Body Percussion

Din egen kropp er en tromme. Lær deg å bruke det unike instrumenet deg selv. Spennende, annerledes og utrolig morsomt.

Brettspill Avansert

Er du gamer men vil ha et avbrekk fra den digitale hverdagen din er dette spennende og morsomt. Brettspill Avansert passer også for deg som egentlig er litt nerd, men som ikke vil innrømme det.

Bærekraftig Liv

Alle vet at vi bruker opp jorda vi lever på og av, men hvordan gjøre noe med det? Vi forsker på det store bildet og på egne vaner. Og så gjør vi noe rent praktisk. Vi lærer at det går an å endre litt.

Cafe Nofo

Opplæring og drift av Surnadals beste café. Her lærer du de enkleste knepene innenfor Barrista. Det betyr å tilberede en utsøkt Espresso, Cortado eller Cappuccino. Egenbakte kaker serveres også.

E-sport

Til tross for hva mora di sier, - E-sport er utrolig morsomt og ganske så utviklende. Faget gir deg mulighet til å få spille alle mulige spill under veiledning sammen med andre. Gøyere blir det ikke!

Filmklassikere

Vi ser filmklassikere og bruker disse til bedre å forstå hva som skal til for å lage gode fortellinger og filmer. Et fag for filmnerder og vanlige filminteresserte.

Filmkunnskap

Du får rett og slett se mye film og lære av det. Filmspråk, fortellerteknikk med mer belyses for å vise hva som gjør filmer gode. Enkelt fortalt et lynkurs gjennom alle triksene i filmboka.

Foto

Faget inneholder praktisk foto, komposisjon, lys og teknikk. Etterfulgt av mørkeromsarbeid og digital foto med bildebehandling. Mest er dette et praktisk fag hvor du får ta masse bilder.

Gitar

Opplæring for nybegynnere og litt viderekomne. Du lærer å spille på tradisjonell kassegitar. Opplæringen innebærer akkorder og fingerspill. Så langt vi har får du låne Gitar på skolen.

Handy-Man

Det er mangt og meget en må kunne for å kalle seg Handy. Drepe en fisk, skifte et dekk, bake er brød, knytte en dobbel Windsor, utfordringene er mange. En "Handy-Man" fikser det meste.

Hybelmat

Enkel matlaging som forberedelse til livet etter folkehøgskolen. Du får lære grunnleggende basisgrep i matlaging og får lage god, billig og næringsrik mat. Hver økt avsluttes med at vi nyter måltidet.

Italiensk kjøkken

Matlaging med utgangspunkt i klassisk Italiensk kjøkken. Mest mulig enkle retter du kan lære. Alt fra grunnen av, her finnes ikke spor av Toro. Middagsmat og desserter. Du bør like Tomat og Basilikum.

Kickboksing Light

Begynnerkurs i Kickboksing. Kampsport er mer enn bare å sparke og slå. Det er rett og slett morsom og god trening. Faget gir innføring i Kickboksing, selvfølgelig i trygge, forsiktige rammer.

Klatring og Buldring

Du lærer basis klatreteknikker og sikring for bruk både til innendørs og utendørs klatring. Skolen har egen klatrevegg. Vi benytter også vegg i nærliggende klatresentra. Du klatrer også en del ute.

Kreativ Surprise

I Kreativ Surprise får du holde på med nesten hva du vil innenfor formingsaktiviteter. Tegning, sying, trearbeider, keramikk, mulighetene er mange. Eneste regel er variasjon i aktivitetene.

Kung Fu

Kampsport fra Kina der teknikk, trening, selvforsvar og filosofi kombineres. Ikke ulikt andre kampsporter. Kanskje blir du den nye Bruce Lee, kanskje ikke. Men artig blir det.

Minikor

For den sangglade. Innøving av flerstemt sang. Nyere og eldre musikk i ulike sjangere. Alle synger i skolekoret. Minikor er for deg som vil litt mer.

Multisport Surprise

Allsidig idrettsfag med størst mulig variasjon. Ny aktivitet hver gang. Inne og ute, solo og lagspill, hardkjør og lett. Aldri en lik time i Multisport Surprise.

Omsøm og Redesign

Fra gamle klær og tekstiler skaper nye kule plagg. Du lærer å bruke symaskin og enkel hånd - og mønstersøm. Og så kan du glede deg over at redesign er bærekraft i praksis.

Pardans

I pardans valgfag lærer du å danse med partner. Du får lære deg de vanligste dansene det er kjekt å beherske som Swing, Salsa og litt gammeldans. Å danse sånn noenlunde er en nyttig ting å kunne.

Photoshop

Photoshop er et fantastisk verktøy som både brukes og misbrukes. Vi skal lære mye om det første, og mer om hvordan unngå det siste. Tema er; retusjering, basic compositing, og billedbehandling.

Piano

Har du noen gang drømt om å spille etter gehør? Bare sette deg ned å spille musikken slik den høres ut inni deg? Besifringsspill for piano kan være den beste inngangsporten for nettopp dette.

Pilates

Styrketreningsmetode med utgangspunkt i egen kroppsvekt. Har et spesielt fokus på kjernemuskulatur, koordinasjon og konsentrasjon. Pilates er perfekt som supplerende og forebyggende trening.

Rollespill

Vi begir oss ut på eventyr med penn, papir og mange rare terninger. Vi spiller hovedsakelig rollespillet Dungeons & Dragons. Spillet kan dra ut tidsmessig. Det tar vi oss tid til!

Skriveverksted

For deg som ønsker å bli bedre til å uttrykke deg skriftlig. Dette er ikke et kurs i rettskrivning. Det er det kreative uttrykket i skrivingen vi øver på. Du selv bestemmer hva du vil skrive om.

Sløyd

Du lærer å forme og bearbeide gjenstander i tre og andre materialer. Dette er et 100 % praktisk fag der du jobber med egne ting eller fellesprosjekt gruppen blir enige om.

Sosiale Medier

Opplæring i, og praktisk bruk av de mest sentrale sosiale mediene. Du får øve deg på skriving og billedtaking. Hvis du vil og tørr får du prøve deg på å publisere noe av det du skaper.

Spis, Smak, Syng

Feel - og tastegood fag. Du får invitere andre til koselig samvær med mat, samtale og sang. Rett og slett et kurs i "Smalltalk". Et glimrende konsept for enkelt positivt menneskelig samvær.

Strikking

I dette faget lærer du det enkle handverket å kunne strikke. Kan du det fra før, kan vi også lære deg mer kompliserte teknikker. Faget er praktisk rettet og vi starter ikke med prøvekluter.

Styrketrening

I styrketrening valgfag kan vi tilby allsidig styrketrening. Det mest vanlige er at vi skreddersyr eget treningsopplegg til deg. Eller du kan følge et variert opplegg innen generell styrketrening.

Ta opp Fag

Bruk litt av tida på folkehøgskolen til å ta opp fag fra videregåender, eller studer et annet fag du er interessert i. Vi hjelper til med studieteknikk, oppmeldinger og litteratur. Resten ordner du.

Taekwon-Do

Valgfag TaeKwon-Do er kampkunstopplæring for alle. Du får opplæring i grunnleggende ITF Taekwon-Do med mønster, sparring, slag og spark. Og så har faget masse inspirerende fysisk trening.

Tai Chi

En gammel kinesisk kampkunst der det mentale balanseres med det fysiske for å oppnå harmoni. Vi utforsker hvordan mennesket er designet for å håndtere stress, så vi kan lære oss å slappe av.

Teater

Vi arbeider med mindre øvelser og kanskje mot oppsetning av små teaterstykker. Det er mye grunnleggende å lære innenfor teaterfaget. I valgfaget rekker vi ikke innom alt. Men du lærer å leke på alvor.

Ting du ikke kan

Vi finner ut av ting du og de andre i gruppa har lyst til å utforske, men ikke kan så mye om. Det kan være hva som helst, teori eller praktisk. Et spennende og variert fag med nytt innhold hver gang.

Topptur

Et friluftvalgfag der målet er å komme seg opp på, og ned igjen fra de mange toppene i skolens nærområde. Vi tar en fottur eller to før vinteren kommer og vi spenner på oss skia eller brettet.

Trening for Utrente

Alle skal trene, men alle gjør det ikke. Faget gir deg som vil komme i gang kyndig veiledning. Du får eget program satt opp av personlig trener, eller lærer som vi foretrekker å kalle oss.

Trommer og Perkusjon

Livet består av rytmer. Kos deg med trommer, verdens eldste instrument i samspill med likesinnede trommenerder. Du lærer teknikk, får prøve ulike rymeinstrumenter og spille mye sammen med andre.

Volleyball

I Volleyball valgfag spiller vi Volleyball. Dette er et ballspill som inneholder langt mer av teknikk og taktikk enn de fleste kanskje tenker over. Gøy er det i alle fall.

Yoga

Fokus, styrke, bevegelighet og kontroll over egen kropp er stikkord. Yoga kommer i mange former og fasonger, og her hos oss kan du teste både Yin, Ashtanga og Hatha vinyasa Yoga.

Årbok

Planlegging og produksjon av kullets årbok. Det blir arbeid med tekst, foto, layout, redigering, administrasjon og masse artig arbeid for å få et stort og spennende prosjekt i havn.

Nordmøre Folkehøgskule ligger i Surnadal kommune på Nordmøre. Vi grenser til storhavet i vest og til Trøndelag og Trondheim i nord. Innenfor oss mot øst ligger den mektige Trollheimen. Blant mange gode kandidater kanskje Norges vakreste fjellområde.

Nordmøre Folkehøgskule ligger ganske så midt i kongeriket. Egentlig langt sør for midten rent geogafisk, men fordi det bor flest mennesker langt sør i Norge føles dette omtrent som midt på. Regionen Trøndelag og Nordmøre kalles da også Midt-Norge.

Det er greit å reise til Surnadal og Nordmøre Folkehøgskule fra alle deler av landet. Med tog/buss om Trondheim eller Oppdal, eller med fly/buss via en av byene Molde, Kristiansund eller Trondheim. Vi ligger plassert midt i mellom disse tre byene.

Det tar f.eks en time med fly fra Oslo til Trondheim og to timer med bil/buss fra flyplassen og hit. Med bil hele veien er reisetiden 6-7 timer fra hovedstaden.

Ta gjerne kontakt med skolen hvis du ønsker nærmere opplysninger om reiserute.

Finn reiserute fra der du bor

I tillegg til våre egene fasiliteter og anlegg har vi en rekke anlegg i nærheten av skolen som vi også benytter oss av i undervisning og fritid: 

  • Sæterlia Alpinanlegg - 3 km fra skolen
  • Kunstgressbane - 2 km unna
  • Idrettsbane - 1 km
  • Sandvolleyballbane - 2 km
  • Treningssenter - 600 m
  • Klatresenter - 600 m 
  • Motorcrossbane - 10 km
  • Nordmarka Skisenter med langrennsløypenett - 5 km
  • Coop Exstra kjøpesenter - 800 m
  • ALTI Kjøpesenter - 2 km
  • Kulturhus/Kino - 800 m
  • Nordmarka Skisenter - langrennsareana med utstrakt løypenett - 5 km unna

Skoleuka har normalt 6 dager, søndag er fri.

  • Morgensamling kl. 08.30.
  • Mandag - Husmøte, Trening, Linjefag 2 og valgfag på kvelden.
  • Tirsdag - Linjefag 1 hele dagen og valgfag på kvelden.
  • Onsdag - Linjefag 1, linjefag 2 og valgfag på kvelden.
  • Torsdag - Valgfag på dag og kveld.
  • Fredag - Husarbeid, Kor, Trening og Linjefag 1. 
  • Lørdag - Nytt opplegg hver lørdag, ofte med inviterte gjester.
Last ned timeplan som pdf ↓

Rammeplan skoleåret 2025/26

  • Skolestart 24. august
  • Høstferie 4. - 12. oktober
  • Juleferie 18. desember - 5. januar
  • Vinterferie 14. - 22. februar
  • Påskeferie 27. mars - 6. april
  • Skoleslutt 9. mai
Last ned årsplan som pdf ↓

Oppstartsprosjekt

Første skoleuke settes tid av til å bli kjent med sted og folk. Uka avsluttes med tur til fjells og heftig kappestrid der det konkurreres i ulike øvelser for hjerne- og muskelkraft.

Danseprosjekt

Alle får kjenne på gleden av å danse. Egne trinn og korreografi fremføres i et forrykende avslutningsshow.

Scenisk prosjekt

Alle elevene er med å forme og fremføre et større scenisk prosjekt fra ide til ferdig forestilling. I løpet av en uke skapes magi på scenen. 

Solidaritetsprosjekt

Vi lærer om ulike utfordringer vi står ovenfor og arbeider også aktivt med å hjelpe ett eller flere prosjekt elevene går inn for.

Ski/Alpintur

En liten uke flyttes hele skolen til vintersportseldoradoet Åre, et av europas feteste skianlegg, med hele 89 løyper. Her får du prøve det du vil av alpint, telemark, langrenn, snowboard, trampolinepark, bowling og hyttekos.

Miljøprosjekt 

Fokus på verdens miljøutfordringer og på hva du kan gjøre.

Undervisning

For å gi elevene mulighet til å velge mange valgfag arrangeres noen valgfag på kveld/ettermiddag. Det er valgfag mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kveld.

Filmklubb

Skolens sterke filmmiljø gjør at det ofte dannes filmklubber. Det kan være tilbud om film for flest mulig eller smalere tilbud.

Elevkveld

Hver lørdag holder en elevgruppe et arrangement for de andre elevene. Ansvaret går på omgang blant linjene. Arrangementet består av god mat på lørdagskvelden etterfulgt av et kulturarrangement fra scene eller noe helt annet. Elevkvelder har folkehøgskolene hatt helt siden bestemor sin tid, du kan jo spørre.

Varierende kveldsaktiviteter 

Elever, praktikanter og lærere arrangerer sammen aktiviteter på kveldene etter ønske/behov. Det kan være Quizer, Karaoke, Vaffelaften, Kortspill, Brettspill, Lan, Volleyball, Innebandy, Høytlesing, Juleverksted, Diskusjonskvelder, Mørkgjemsel, Sjakkturnering, .., altså hva som helst som er gøy og/eller til ettertanke.

Våre opptakskriterier er;

  • 18 års aldersgrense.
    • Vi kan ta inn et begrenset antall 17 åringer. Bl.a. fra land der en avslutter vg. skole 17-18 år gammel.
  • Kjønnsfordeling alle linjer
  • Fordeling nybegynnere/viderekommende på kampsport
  • Instrumentfordeling på musikklinja
  • Skolen kan ta opp en elev på særskilt grunnlag per linje

Bygninger

Nordmøre Folkehøgskule har to hovedbygninger som rommer alt fra undervisningrom til studenthybler, kontor, kjøkken og andre arbeids- og fellesrom.

I tillegg eier vi gården Sommerro som ligger rett ved siden av skolen.

Skolen er godt oppusset synes vi selv, med siste store ombygging gjennomført i 2014. Som andre skoleanlegg vil det likevel være noe ulik standard på de forskjellige romene og avdelingene på skolen. 

Begge hovedbyggene har heis og har forholdsvis god tilgang for funksjonsnedsatte som har vanskelig for å gå eller sitter i rullestol. Flere av dørene fra koridorer er utstyrt med trykksystem for døråpning som letter tilgangen for alle.

Lokalene på skolen er generelt godt opplyste og godt tilgjengelige også for svaksynte. Uteomådet mellom byggene er asfaltert og også dette er godt opplyst.

Studentbylene på skolen er i hovedsak dobbeltrom. Det betyr at de fleste elevene får oppleve gleden i å dele rom med en annen. Det gir en trygghet. Særlig i starten av skoleåret når alle er litt usikre er det godt å ha en romkompis å bli kjent med først. Noen rom har eget toalett, andre deler med flere.

Om du har spesielle behov som trenger ekstra oppfølging, eller det er forhold som det bare er greit at skolen er informert om, må du skrive om dette i søknaden din til skolen. Dette gir oss anledning til å ta kontakt tilbake og vi kan komme tidlig i gang med å få på plass den nødvendige tilretteleggingen for deg.

Skolen har få enkeltrom og disse tildeles etter ønske og behov. Behov for enkeltrom må dokumenteres med legeerklæring og så foredeles enkeltrommene til de som har størst behov. Tildeling vil foregå tett opp mot skolestart slik at alle som ønske det får være med i vurderingen.

Mat

Kjøkkenpersonalet på skolen sørger for å tilby et variert og sundt kosthold som ivaretar behovet for de ulike næringsstoffene vi har behov for. Vi legger vekt på trivsel rundt matbordet. Å spise sammen er naturlige små høydepunkt i dagen, og vi forsøker å gjøre disse høydepunktene så fine som mulig. Det serveres 4 daglige måltider på hverdagene og 3 i helgene.

Matalergi som fordrer tilpassing fra skolen må dokumenteres.

Skolen tilbyr følgende tilrettelagte kosthold med tilleggskostnad per måned;

  • Vegetar - ingen tilleggkostnad
  • Vegan 500,-
  • Laktose intoleranse 500,-
  • Cøliaki/Gluten intoleranse 1000,-

Andre tilretteleggingsbehov i forhold til mat må avtales med skolen før skolestart. Eventuell tileggskostnad vil bli avtalt, også det før skolestart.

Faglig og sosialt

Vi legger til rette for at hver enkelt elev skal få den oppmerksomhet hen trenger alene og i grupper, faglig og sosialt. Det kan ikke utstedes garantier, men dette er noe vi i likhet med mange andre folkehøgskoler er gode til. Evalueringer fra tidligere elever gir oss toppscore på det å legge godt til rette for hver enkelt.

Skolens verdigrunnlag slår fast at et skoleår ved Nordmøre Folkehøgskule skal vare hele livet. Det forplikter skolen til å gi hver enkelt elev læring og opplevelser nok til at det sitter i den enkelte resten av livet.

Skolens sentrale verdier er;

  • Fellesskap
  • Likeverd
  • Trygghet
  • Engasjement

Disse verdiene skal merkes i det faglige og sosiale livet på skolen i hver enkelt aktivitet hver eneste dag. Nordmøre Folkehøgskule har stor fokus på å skape et trygt, inkluderende miljø for alle med fokus på faglig og sosial utvikling.

Mange har behov for en voksen å snakke med. Hos oss kan du snakke med hvem du vil. Kanskje er det læreren du har mest det faller mest naturlig å samtale med? Eller det kan være en annen lærer du "conekter" bedre med. Eller kanskje du ønsker å snakke med en av våre hyggelige kjøkkenansatte, eller vår kule vaktmester. Mulighetene er mange, og slik skal det være synes vi. 

Noen av de ansatte er ekstra skolert i å snakke med folk, så kanskje vil du prate med en av de som er;

  • Internatleder Sigrid
  • Rådgiver Eli
  • Rektor Kristian
  • Inspektør Tor Helge

Erkki Morten Klami

Lærer

Morten er låtskriver og gitarist i det snart verdenskjente bandet Gone Rogue. I tillegg er han en kløpper på alt som har med spill, lyd ,film og data å gjøre. Morten er Master of Music med spesialisering i komposisjon for Film og TV fra Kingston Univeristy London. Før dette har han en Bachelor i Musikk og tilleggsutdanning innenfor idrett.

Epost: esport@nordmore.fhs.no
Telefon: 48 25 45 50

Elias Grimstad Holstad

Lærer

Elias er lun og god, rett og slett behagelig å være sammen med. Han har en allsidig bakgrunn innenfor idrett og friluftsliv med en master i Friluftsliv og Idrettsvitenskap som topper det hele. Elias er leken og trygg på en gang og det han ikke kan lære deg om idrett, ski og friluftsliv trenger du ikke å kunne. 

Epost: friluftsliv@nordmore.fhs.no
Telefon: 99 54 02 08

Raymond Grøvdal Hansen

Lærer

Raymond er dedikert. Til film, til musikk, til gode historier,  til rollespill og til det å lede håpefull ungdom inn i filmens magiske – og grensesprengende verden. Fyren måtte reise ut for å få den ypperste filmutdanningen. Han er “BA Hons in Post Production and Visual Effects” fra Australian National University og University of Teesside i England.

Epost: film@nordmore.fhs.no
Telefon: 93 67 41 47

Anders Braaten

Lærer

Hvis du trodde skjæra på tunet virkelig er rolig, var det før du møtte Anders. Fyren bevarer en stoisk ro i alle situasjoner. Årelang trening i meditative kampsporter har nok hatt sitt å si. Anders er høyt gradert i kampsportene Kung Fu og TaeKwon-Do, og er autodidakt (selvlært) innenfor Foto og mye annet. En typisk potet som lærer, god til alt og en utmerket smakstilsetning til det meste.

Epost: araabraa@gmail.com
Telefon: 46 69 89 89

Eli Vullum Kvande

Lærer

I Sør-Amerika snakker folk gjerne med respekt om Madre Tierra (moder jord). Vi har vår egen personifiserte Madre Tierra, Eli. Mild som sommernatten, klok og forståelsesfull, og med tid og omsorg for alle. Eli er en av de som ivrer etter å endre verden. Hun har en fantastisk evne til å jobbe for det med et smil og en god replikk for å få oss til å forstå verden litt bedre.

Epost: eli_kvande@nordmore.fhs.no
Telefon: 99 54 24 40

Jo Inge Nes

Lærer

Jo Inge spiller de fleste instrumenter, og har jobbet som musikker hele livet. Ekstra god er han med alt som har med rytmer å gjøre. Jo Inge er langt over gjennomsnittet interessert i folk og det passer jo bra når han jobber som lærer. Det meste du driver med, eller er interessert i, blir fort Jo Inge interessert i også. Jo Inge jobber som musikker og komponist ved siden av folkehøgskolen.

Epost: jo_inge@nordmore.fhs.no
Telefon: 90 99 66 99

Tor Helge Aas

Inspektør og lærer

Tor Helge er rektors, eller egentlig alles, høyre hånd. Han holder orden på lærerne, en vanskelig men ikke umulig oppgave. Tor Helge trives ute på tur i all slags vær og underviser i friluftsliv, idrett og film. Tor Helge er Cand. Mag ++ superadjunkt. Han har allmennlærerutdanning med påbygning i både film/media - og i idrett og friluftsliv.

Epost: inspektor@nordmore.fhs.no
Telefon: + 47 47 90 78 60

Kjell Gunnar Polden

Lærer

Har allmennlærer,- og idrettsutdanning. Mangeårig coach i Taekwon-Do for utøvere på alle nivå. Med snart 40 år i gamet er han en av de mest erfarne instruktørene i Norge. Har også vært innom andre kampsporter, men ITF Taekwon-Do er hovedlidenskapen. Underviser også i andre idrettsfag. Kjell er  etterutdannet innen coaching og ledelse fra BI og tilbyr coaching til våre elever.

Epost: media@nordmore.fhs.no
Telefon: 48 10 18 07
Instagram: @kjpolden

Sigrid Sæterøy

Internatleder

Sigrid er Internatleder og kjøkkensjef. På en internatskole er det det nærmeste du kommer mamma. Sigrid passer på alt og alle, - at alle har det bra. Hun er opptatt av at maten smaker og er konstant på jakt etter nye spennende oppskrifter.

Sigrid er utdannet Hauswirtschaftsleiterin fra Fritzlar i Tyskland, og har tilleggutdanning i pedagogikk med fordypning i sosial- og spesialpedagogikk. 

Epost: internatleder@nordmore.fhs.no
Telefon: 93 20 80 10

Hjørdis Telstad

Kontorleder

Hjørdis tar mest sannsynlig telefonen når du ringer. Hun kan hjelpe deg med alt du visste eller ikke visste du hadde bruk for assistanse til. Alt fra binders til bank og butikk kan Hjørdis bistå deg med. Hun hjelper også gjerne hvis du trenger råd i forhold til offentlige kontorer som lånekassen eller andre. Hjørdis har bakgrunn fra bank og også utdanning innenfor bankakademiet.

Epost: kontor@nordmore.fhs.no
Telefon: 93 40 76 04

Wenche Sollie Dammen

Internatassistent

Wenche med C jobber med kjøkken og renhold, klart mest på kjøkken. Wenche kombinerer godt humør med å ha mye på hjertet og er gjennom det en skikkelig humørspreder. Med Wenche kan du prate om, og bli prata til, om det meste. Wenche har fagbrev som Institusjonskokk.

Epost: wsdammen@gmail.com
Telefon: 97 52 46 43

Kristin Moen

Internatassistent

Kristin jobber mest på kjøkkenet og litt med renhold. Hun er naturlig nok en kløpper på kjøkkenet og elsker å utforske nye oppskrifter. Det bør nevnes at få, om noen, noen gang har sett Kristin sur. Hun har fagbrev som Institusjonskokk. 

Epost: kristin_moen@nordmore.fhs.no
Telefon: 91 37 81 75

Lena Fjeldset

Renholder

Lena har den mest sentrale trivselsposisjonen på skolen, hun er renholder. Flaks da at hun er så trivelig selv. Lena holder det ordentlig og ryddig der du ferdes og veileder deg også når du som elev bidrar i det samme arbeidet. Lena har fagbrev i SFO faget og har foruten tidligere arbeid i barnehage også vært daglig leder på Kafè. 

Epost: lena_fjeldset@nordmore.fhs.no
Telefon: 48 06 58 29

Kristian Lund Silseth

Rektor og lærer

Kristian har utdanning fra Statens Lærerhøgskole for Handel og Kontorfag. Ved siden av å rektorere underviser han i skuespill, skriving og matlaging. Kristian er superadjunkt, Cand. Mag + med fagene personalledelse, matematikk, pedagogikk, økonomi og markedsføring.

Epost: rektor@nordmore.fhs.no
Telefon: 99 38 47 24

Olav Kåre Fiske

Vaktmester

Olav Kåre er rocker, motorsykkelfantast og generelt en go´kar. Og ikke nok med det, han er jaggu meg vaktmester også. Som vaktmestre flest er han som poteten og kan brukes til det meste. Trenger du å fikse ødelagte ting, eller noen til å komme opp med noen fikse idéer? Olav Kåre er rette mann til jobben. Til tross for gangstertatoeringene er han også lett å snakke med. - En skikkelig go`kar.

Epost: vaktmester@nordmore.fhs.no
Telefon: 95 40 34 10

Linjer på Nordmøre Folkehøgskule

Søk på skolenSkolens nettside

Tidligere elever

Ester Paulsen

Folkehøgskole blir ofte sett på som noe for folk som er litt «sære». Jeg har alltid får høre at det å være annerledes er feil. Folkehøgskolen har lært meg at det er greit å være annerledes, og det er bedre å drite seg ut enn å dø av forstoppelse.

Ester Paulsen
Julie Marie Kinneberg

Et uforglemmelig år fylt med spennende utfordringer og minnerike opplevelser. Jeg har fått opplevd så mye gøy og nytt med så mange fantastiske folk. Et fantastisk år og venner for livet.

Julie Marie Kinneberg
Carl August Klevjer

Ingenting har gitt meg mer og bedre faglig påfyll enn tiden jeg hadde på filmproduksjonslinja! Du blir utfordret på en helt ny måte, lærer utrolig mye nytt om film. Det jeg fikk på Nordmøre bruker jeg daglig i rollen som journalist i VG og filmskaper

Carl August Klevjer

Under mitt år på NoFo har jeg lært masse om meg selv. Det har gitt meg et annet syn på livet og andre mennesker. Jeg har virkelig fått tid til å finne ut av mine verdier, og hvordan jeg har lyst til å være. Det perfekte sted for selvutvikling.

Karin Johnsgård
Iril Lervold

Et helt år til å dyrke mine interesser og gjøre alt det jeg tidligere ikke følte at jeg hadde tid til har vært som en drøm. Det beste er alikevel alle menneskene man møter og vennskapene som knyttes.

Iril Lervold
Alexander Nielsen

Jeg trivdes ekstremt godt på Nordmøre Folkehøyskole da jeg var elev. Godt miljø, erfarne lærere og absolutt en fin plass å være. Et solid og lærerikt år, med mange fine minner og nye venner. Beste året i mitt liv uten tvil.

Alexander Nielsen

Nyheter

Medisinstudent om folkehøgskole: – Helt fantastisk

Ola Vikheim gikk på folkehøgskole før han startet på med medisinstudiet. – Jeg vil anbefale folkehøgskole fra bunnen av mitt hjerte og i store bokstaver, ...

De leder Åpent hus på folkehøgskolene

Når 50 folkehøgskoler viser seg frem live til hele Norge er det Julia og Carl August som leder sendinga direkte fra Oslo.

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen