Matlinja (høst 2024)
- Øyrekka folkehøgskole – Mausund
- Telephone: 489 40 900
- E-mail: post@oyrekkafhs.no
- Course length: Halvår — høst
- Course teaching amount: 13 hours/week
- Price: from 69 000,-
- Location: Mausund, Frøya, Trøndelag
På denne linja går vi på oppdagelsesferd i alt fra norsk tradisjonsmat til mat fra andre deler av verden! Linja er for deg som enten vil lære å servere noe litt mer avansert enn nudler på fredagskvelden, allerede er hobbykokk eller kanskje har lyst til å prøve å jobbe på et hektisk restaurantkjøkken.
Vi har fokus på alt fra internasjonal mat og Street Food god og sunn hverdagsmat og tradisjonskost. Hos oss er det matglede og gode smaker som er det viktigste, og vi koser oss både når vi spiser og når vi lager maten! Du vil lære tips og triks til sunn og billig hybelmat, dyrking av salat, urter og spirer innendørs, og mange andre nyttige ting! Øyrekka ligger i en region som har noen verdens beste råvarer og var European Region of Gastronomy i 2022. Trøndelag er kjent for mange prisbelønte lokalmatprodusenter som leverer til Michelin-restauranter over hele verden. Disse råvarene skal vi også jobbe med og tilberede fra bunnen av.
Når vi er klar for det, kan det hende vi åpner vår egen elevbedrift med for eksempel salg av egenproduserte varer og en pop-up restaurant!
Emner og prosjekter vi jobber med:
The school is a so-called liberal folk high school, which means we do not base our values on a particular faith or belief, but on equality and respect for the individual’s integrity. Until our brand new campus is built, we hire a huge houseboat / floating hotel as our base. The floating hotel will contain everything you need; classroom, cafeteria, kitchen, doubleroom (you share room with a roommate), office for the employees and living rooms.
All teaching is in Norwegian. For those of you who do not speak english, we give you the opportunity to learn Norwegian throughout the year.