Økologisk mat, vietnamesisk mat eller flotte konditorkaker. Mulighetene er mange når man velger en av folkehøgskolenes seks linjer med fokus på mat og matproduksjon.
På folkehøgskolen kan man bruke et år på å lære mer om ernæring, dyrking av mat, mat fra andre land – og å rett og slett bli en bedre kokk.
For alle
Folkehøgskolenes matlinjer er åpne for alle. Man trenger ikke å ha forkunnskaper før man begynner og man trenger heller ikke å ha planer om å åpne Michelin-stjernerestauranter når man er ferdig.
Mat er noe alle spiser og noe alle har et forhold til. For mange folkehøgskoleelever har året på en av matlinjene betydd at man fikk et mer gjennomtenkt forhold til maten.
Felles for alle folkehøgskoler
Uansett om man velger en av folkehøgskolenes mat- og kostholdslinjer eller en helt annen linje, så er det noe alle elever får med seg ved å velge et år på folkehøgskole.
Utover faglig kunnskap innen linjen man velger, så viser forskning at man får:
Og så får man et år som er både lærerikt og morsomt.
Usikker på hva du skal skrive i søknaden til folkehøgskolen du vil…
Flere og flere folkehøgskoler tilbyr nå halvtårskurs. Sjekk oversikten over linjene med…
Noen bestemmer seg tidlig for hvilken skole eller linje de vil gå…
Flere tusen søkere gjør denne tabben når de søker folkehøgskole. Det går…
Vi forklarer prosessen, fra søknad til skolestart.
Folkehøgskolene har nå åpnet for søknader for skoleåret 2025/2026. Etter 15. november…
Vi får mange spørsmål fra ungdommer som vurderer å søke seg på…
Flere tusen søkere gjør denne tabben når de søker folkehøgskole. Det går…
Flere og flere folkehøgskoler tilbyr nå halvtårskurs. Sjekk oversikten over linjene med…
Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2025/2026.