Til hovedinnhold

Folkehøgskolen Sørlandet

  • Elevplasser: 135
  • Undervisning pr. uke: 27
  • Skolestart: 24.08.2025
  • Verdigrunnlag:
    Kristen
    De kristne folkehøgskolene har et kristent verdigrunnlag. De er eid av, eller knyttet til, kristne organisasjoner eller trossamfunn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
  • Tilbyr: Vegetar
    De fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
  • Miljøsertifisering:
    Fairtrade
    Sertifisering for skoler som tilbyr Fairtrade-merkede produkter og bevisstgjør om rettferdig handel.
  • Sted: Birkenes Kommune
  • Studietur for skolen: Havglimt, Fellestur til Danmark - Rønbjerg, Valgfri tur: Danmark - København, Valgfri tur: England, Valgfri tur: Ecuador og Galápagos
Folkehøgskolen Sørlandet er plassert der den bør, i det blideste sør, et nydelig sted under solen. Her er det kort vei til natur, matbutikker og kollektivtransport. Det er 3 mil til Kristiansand, og enda kortere til Kjevik. Vi er opptatt av deg, og fellesskapet! 

Vi er en breddeskole. Det er vi stolte over.

Med bredde skole mener vi:

Vi har en velholdt skole. Det er vi og stolte over.

Selv om skolen startet opp i 1912, har vi en velholdt skole som har blitt drevet godt over mange år. 

Med velholdt mener vi:

Vi har en egen káfe, bilverksted, fotball-bule, biljard, bordtennis, verksted, formingsrom, grillbu og stor fellesstue. Alt ligger til rette for et innholdsrikt skoleår!

Sjekk ut våre 3D-modeller av skolen!

Godt plassert i det blideste sør

Skolen ligger plassert sentralt i Birkenes sentrum. Her er det kort vei til butikker og spisesteder, lysløype, kunstgressbane og turløyper i sentrumsnær natur. Kollektivtransport er nærmeste nabo. Her går det busser til Kristiansand og Lillesand. Fra Kristiansand går det tog og buss til Stavanger og Oslo. Kun 2 mil unna ligger flyplassen Kjevik.

Dette står vi for

Møtet som forandrer

Vår drøm er at menneskemøtene som skjer på skolen og våre reiser, skal skape en varig positiv forandring for oss som enkeltmennesker og samfunnsborgere.

Våre verdier er 

Hos oss vil du møte et mangfold av mennesker, oppleve medelever og ansatte som virkelig er til stede og kjenne på livsmot og personlig vekst. Vårt kristne verdigrunnlag inspirerer oss til å fremme nestekjærlighet og menneskeverd. For oss er det viktig å se hver enkelt elev!

Vi har følgende fellesfag:

  • Rektors time. Dagsaktuelle temaer tas opp, hva dominerer nyhetsbildet om dagen?
  • Aktivitetsfag. Fysisk aktivitet - ballspill, utflukt, tur.
  • Robust. Mestringskurs for livet. Psykologi, livsmestring, lifehacks, og mental helse.
  • Internatgrupper. Vi snakker om og deler erfaringer rundt det å bo sammen. Vi legger til rette for at alle skal trives på internatet!
  • Kristen Tro. Vi tar opp sentrale emner innen kristendom. Vi setter pris på mangfold og elevenes mange tanker rundt sentrale temaer i Bibelen. 
  • Turinfo. Vi forbereder oss til skoletur.
  • Sang. Vi setter av tid til å synge sammen! - 45 minutter annenhver uke. Supportersanger? Kjærlighetssanger? VI kan love GOD STEMNING!
  • Romvask. Vi setter av tid til å holde internatrommet ditt rent.
  • Seminar
  • Elevkveld

Tilsammen utgjør fellesfagene cirka 13 timer per uke.

I løpet av året er det 5 valgfagsuker, fordelt på valg av 4 ulike valgfag. Et av disse, MIX-ukene, går over to uker, og munner ut i en forestilling for bygdas barn, men og foreldre. Hvilke valgfag som blir avhenger av lærerressurs som er tilgjengelig i skoleåret. Oversikten her viser valgfag som har blitt tilbudt de to siste årene

Ballspill

Det er gøy med ball! Dette er valgfaget hvor vi tester ulike ballidretter. Prøv deg i det du liker aller best, og test også ut nye idretter som du ikke er så kjent med.

Café Jens

Skolen har egen Cafè med seriøs kaffemaskin og kvern. Her kan vi lage alle slags kaffedrikker, og du vil få opplæring i dette. Ønsker du å hjelpe til med driften av kafeen? Dette er faget du må velge!

DIY - Do it yourself

La kreativiteten i deg blomstre! Du vil få oppgaver underveis, men det er stort rom for å sette i gang med egne prosjekter, både små og store. I dette valgfaget er det mange muligheter!

Drama

Et lekent fag der du kan vokse mye. Vi jobber for å bli en sammensveiset gruppe der vi tør å utfordre oss selv og hverandre. Det blir klassiske dramaøvelser i ulike former. Og vil vi, så fremfører vi.

Escape Room

Escape room er gøy, så hvorfor ikke lage et selv? Vi trenger et mangfold av kompetanse og interesser: Er du handy, liker du å tenke ut gåter, eller er interiør et interesseområde? Vi trenger deg!

Film fra Sør

Vi samles på ettermiddagene og ser kritikerroste filmer fra rundt om hele verden som du trolig ikke har hørt om før.

Fotball

Spill mye fotball! Når forholdene tillater det, spiller vi fotball ute på flott kunstgressbane! Uansett blir det mange spark på ballen! Mye fotballglede, kom og vis oss hva du kan!

Gitar

Et kurs for nybegynnere og for dem som har litt erfaring. Det legges vekt på besifringsspill, samspill og akkordlære. Kanskje blir det en liten fremføring på juleavslutningen?

Grunntrening

For å tåle annen trening og unngå skader må kroppen ha en sterk kjernemusklatur. På dette valgfaget jobber vi kun med egenvekt der fokuset er balansert og sunn trening av hele kroppen.

Jegerprøven

Pris: 1 200,-

Benytt muligheten til å få tilegnet deg kunnskapen for å få tatt jegerprøven. Teori og praksis. Kostnadene er knyttet til eksamensavgift, bok, lovhefte og ammunisjon til praktisk prøve

Kom i form

I skolens egen gymsal og styrketreningsrom er det gode muligheter for å bygge opp en allsidig og godt trent kropp. Et flott supplement i hverdagen til deg som liker å holde deg i form.

Matlaging

Pris: 200,-

Lær og lag sunne, gode og næringsrike retter. Vi har et moderne skolekjøkken hvor du kan lære og briljere på kjøkkenet! Du får prøve å lage mye ulike mat - alt fra middager til dessert og helgekos.

MIX-uker: Dans

Dansegruppa får stor frihet til å forme MIX-ukene på den måten som passer gruppa best. Kanskje gruppa ønsker å lage noen danser til eventyrskogen for 1. trinn eller en opptreden på foreldrefesten?

MIX-uker: Drama

Hvert år setter vi opp en forestilling for 1. trinn på barneskolen. Denne forestillingen kaller vi for eventyrskogen. En viktig del av denne forestillingen er selvsagt skuespillerne.

MIX-uker: Kor

Bli en del av den årlige eventyrforestillingen vi har for 1. trinn på barneskolen i bygda. Koret er med på å løfte opplevelsen for publikumet. Godt mulig koret også skal bidra under foreldrefesten.

MIX-Uker: Lyd og lys

Lær hvordan man rigger til lyd -og lysutstyr. Du får opplæring i bruk av skolen sitt utstyr - slik at du også kan hjelpe til når skolen arrangerer opplegg som krever litt ekstra scene-rigg.

MIX-uker: Søm

sømgruppen får du mulighet til å lære å sy klær til deg selv. Vi syr også kostymer som trengs til showet og eventyrskogen. Kan du ikke bruke symaskin fra før så lærer vi deg det.

Musikkproduksjon

Musikkproduksjon tar for seg utstyr, kunnskap og de stegene som er for å kunne spille inn eller lage en sang. Vi kjører prosessen fra idé til sang i mp3-format.

Run 4 Fun

Lær grunnleggende kunnskap om løpeteknikk. Utstyr, mål og plan er viktige elementer i prosessen med å legge en god rutine og et godt grunnlag for la løping bli en del av hverdagen.

Slektsgransking

Det er utrolig spennende å ta et dypdykk og finne mer ut om sine historiske røtter. Du veiledes i bruk av slektsgranskingsverktøy parallelt med at du selv leter etter spor fra din historiske bakgrunn.

Smart med Penger

Plutselig er du voksen og får selv ansvaret for at økonomien din skal gå rundt. Det kan være både overveldende og skremmende, og kanskje også litt spennende. Her vil du lære hvordan du bør prioritere.

Step

Motiverende trening hvor vi bruker step-kasser for å lage et godt treningsopplegg hvor høy puls og trivsel er stikkord.

Street art

Lag ditt eget unike bilde. Bli inspirert av street art-kunstnere som Banksy og Dolk. Vi hjelper hverandre til å komme frem til kule uttrykk og med en teknikk som ikke krever at du kan tegne fra før.

Strikking

Pris: 150,-

Her kan du boltre deg med garn og pinner. Få inspirasjon og bruk din kreativitet. Du kan lære deg ulike teknikker som f,eks mønsterstrikk eller fletting. Passer for nybegynnere og de som har erfaring.

Styrketrening

Lær om hvordan du skal trene styrke på en god måte. Med fokus på riktig teknikk og innlæring av et bredt spekter av øvelser! Vi har et flott styrkerom med mange muligheter.

Søm - Kostyme

Vi har et flott kostymerom på skolen, og det er flittig i bruk til diverse arrangementer. Har du en idé til en kostyme vi burde ha? Faget legger også til rette for å sy egne klær, om man vil det.

Ut på tur

Valgfaget for deg som liker å nyte naturen sammen med andre. Vi legger opp til mindre turer i nærområdet. Typisk kan vi pakke med oss noen vedkubber til bålkos, marshmallows, pølser og kakao.

Veiledning

En mulighet for å finne ut mer om veien videre! Hva skal du bli? Det er godt mulig at du få svar på noe av det du lurer på om fremtiden din!

Verksted

Pris: 100,-

Først og fremst et valgfag rettet mot deg som har en bil og fikse på. Få hjelp av vår dyktige valgfagslærer som naturlig nok også er linjelærer på Bil og Motor.

Volleyball

Bli enda bedre til å spille volleyball! Lær grunnleggende forståelse av spillet. Mye praksis - gode treningsforhold!

X-fit

Høy intensitet og puls! - Et motiverende valgfag som setter fokus på å trene hele kroppen! Vår lærer med PT-utdanning står klar med dagens WOD (workout of the day).

Årbok

Alle vet at det er veldig kjekt å ha gode minner fra folkehøgskolen til å se tilbake på i ettertid. Har du en liten skribent i magen, eller liker godt å ta bilder? Årboka blir alltid veldig populær!

Vi gleder oss veldig til å vise vårt flotte Sørland frem for deg. Folkehøgskolen ligger perfekt plassert i den fine naturen her i sør.

Kart med plassering av Birkeland på Sørlandet.

Med bil:

Fra vest (Stavanger-siden): Kjør forbi Kristiansand og følg E18 forbi sørlandsparken og dyreparken. Etter ca. 10 minutter tar du av med avkjørselen hvor det står "Møglestu" og "Birkeland". Følg skiltene mot Birkeland. Fra E18 og inn til skolen tar det cirka 10 minutter å kjøre.

Fra øst (Oslo-siden): Kjør forbi Arendal, Grimstad og Lillesand. Ikke lenge etter avkjørselen til Lillesand sentrum tar du av fra E18 ved avkjørselen “Møglestu” og “Birkeland”. Følg skiltene mot Birkeland. Fra E18 og inn til skolen tar det cirka 10 minutter å kjøre.

Med Buss:

Bussrutene mellom Stavanger og Oslo stopper på bussholdeplassen på Gaupemyr i Lillesand kommune. Fra Lillesand kan man ta buss videre til Birkeland.

Med Fly:

Kjevik ligger i Kristiansand kommune og ligger cirka 20 minutter unna skolen med bil.

Finn reiserute fra der du bor

Alle avstander målt fra hovedinngangen på skolen:

På Birkeland

Butikker/Foretninger:

  • Birkenes Sparebank - 300 meter
  • Coop Extra - ca 200 meter
  • Ditt apotek - ca 400 meter
  • Kiwi - ca 400 meter
  • Marikken A/S - Kvinneklær gaveartikler - ca 400 meter
  • Tingeling Hårstudio - 180 meter

Spisesteder:

  • Birkeland Bakeri - ca 400 meter
  • Birkeland Storkiosk Pizza og Grill AS - 250 meter
  • Happy Time Birkeland, Kebab og Pizza - ca 350 meter
  • Pizzabakeren - 260 meter

Tjenestesteder:

  • Birkenes Folkebibliotek - ca 150 meter
  • Birkenesparken idrettsanlegg - ca 850 meter
  • Birkenes Legesenter - ca 700 meter

Trosaktiviteter

  • Birkeland Bedehus - 180 meter
  • Birkeland Frikirke - 180 meter

Ut av kommunen:

  • Grimstad - ca 30 km
  • Kristiansand - ca 30 km
  • Lillesand - 14 km
  • Stoa, Arendal - 47 km
  • Sørlandssenteret/Dyreparken - ca 26 km
  • Tingsaker senter - 15 km

Trafikkpunkt

  • Birkeland Tomta, Bussholdeplass - ca 240 meter
  • ColorLine, ferge til Danmark - ca 32 km
  • Gaupemyr bussholdeplass - ca 15 km
  • Kjevik, fly - ca 20 km
  • Kristiansand tog og bussstasjon - ca 32 km

En standard uke hos oss:

  • Mandag: Linjedag
  • Tirsdag: Aktivitet/Linjetid
  • Onsdag: Fellesfag
  • Torsdag: Linjedag
  • Fredag: Linjedag
  • På lørdagene varierer innholdet mellom seminarer, elev/miljøkvelder.

Men så har vi valgfaguker og linjeuker, hvor hele uka går til enten valgfag eller linjefag.

 

Skoleplanen er ennå ikke vedtatt, men forslaget vi per dags dato jobber utifra er som følger:

  • Åpningsfest 24. august.
  • Høstferie: Uke 40
  • Juleferie: 19. desember - 4. desember
  • Vinterferie: Uke 8
  • Påskeferie: Uke 14 +
  • Siste skoledag: 14. mai (Skjærtorsdag)

Bistandsprosjekt

Siden 1998 har Folkehøgskolen Sørlandet hatt fokus på å samle inn penger til ulike bistandsformål.

Hvert år setter vi av flere dager på skolen hvor vi på ulike kreative måter samler inn bistandspenger. Neste skoleår er ikke noe unntak! Er du spesielt interessert i å være en skapende drivkraft i dette arbeidet, kunne kanskje en posisjon i bistandsstyret til neste år være noe for deg?

Prosjektet vi støtter i år

Vi skaper håp i Kambodsja!

Det er mulig å reise til Kambodsja på skoletur i løpet av året. Dette er et spennende land, som har så mye vakkert og fint å vise oss. Samtidig står landet også i mange utfordringer. Det er her vi kommer inn!

Det er ingen selvfølge med utdanning, et trygt sted å bo, samt økonomisk trygghet. I Kambodsja er dette tildelt de heldige. Systemet for å ivareta mangfoldet av mennesker er langt ifra optimalt, og mange minoriteter og utsatte folkegrupper faller utenfor. 

På ettermiddagene og kveldene er det fritid på skolen. Da er det ofte mye gøy som skjer, og du kan velge å bli med på hva du vil! 

Det arrangeres ulike aktiviteter av stippendiatene hver dag, men du og andre elever kan også dra igang noe for hverandre. Typisk aktiviteter kan være: 

  • Fotball
  • Tegning
  • Gå tur
  • Leker utendørs, i stua, eller hallen
  • Volleyball
  • Brettspill
  • Se film/serie sammen

Her er det mye mer gøy og spennende som skal skje! Vær kreativ og bruk muligheten - på folkehøgskole er det mange som vil finne på noe! 

  • Omtrent hver tirsdag blir det arrangert et kveldsmøte i fellesstua, der alle som vil kan bli med. Da blir det delt noe om tro og liv, ofte av en som kommer på besøk utenfra, og vi synger sammen. 

Du kan også bruke skolens fasiliteter på ettermiddagen og kveldene:

  • Låne bassenget med noen venner
  • Trene i styrkerommet
  • Bli med på LAN-rommet
  • Henge i fellesstua
  • Lag mat med noen venner på et av internatene
  • Ta en joggetur i en av de mange turløypene
  • Utfordre en venn i biljard eller bordtennis

Vi har følgende krav:

  • Du må være fylt 18 år i løpet av 2025
  • Har du ekstra behov for tilrettelegging må gjøre rede for dette i søknaden
  • Er du internasjonal søker. Enten er du:
    • god til å kommunisere på engelsk
    • eller har kontaktperson i Norge

Vurdering av søknader

  • Søknader blir behandlet fortløpende. 
  • Ved nesten full linje kan vi vurdere ut i fra
    • kjønnsbalanse
    • motivasjon.
  • Søkere som er mye eldre enn hovedgruppen, kan bli prioritert bort.
  • Fra 15. november sendes tilbud fortløpende per epost og post.

Bygninger

Vår bygningsmasse er delvis tilgjengelig for rullestol. Vi har dessverre ingen universelt utformede rom.

Ingen av rommene er tilpasset rullestolbrukere. Samtidig må vi si at vi har hatt elever i rullestol hos oss, som har akseptert løsningene som vi kan tilby som gode nok.

Vi har flere enkeltrom med tilhørende bad. Badene er ikke veldig store.

Elever i rullestol eller som har utfordringer med avstander, vil få tilbudt rom i interatet som ligger i samme bygg som matsal, fellesstue, en del klasserom, kontor, administrasjon og lærerrom. Det finnes heis i dette bygget som tar elevene til byggets 4 ulike etasjer / nivå. I dette bygget finnes også 1 HC toalett.

Skolebyggene er plassert i et tun som er forholdsvis flatt. Store deler av tunet er asfaltert. Lengste avstand mellom byggene er litt over 100 meter.

Ca. 50% av elevrommene er ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Vi har 1 stolheis som må brukes for å komme opp til skolekjøkkenet vårt – vi hjelper da til med å bære rullestolen. Vaskerommene på skolen er ikke tilgjengelige for rullestolbrukere.

Vi har én automatisk døråpner på skolens område, den finnes i vår nye idrettshall – der har vi også ett HC-toalett. Så å si alle dørene har dørsviller.

Følgende rom er tilgjengelige for rullestolbrukere:

  • Gymsal
  • Møtesal
  • Styrkerom
  • Idrettshall
  • Matsal
  • Fellesstue
  • Administrasjon
  • Lærerrom
  • Noen elevrom (Ca. 50%)
  • Kapell
  • Personalrom
  • De aller fleste klasserom
  • Formingsrom

Det er gjort støydempende tiltak i matsalen.

Vurderer du å søke plass hos oss, ta kontakt i forkant!

Mat

Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg.

Vi tilbyr også vegetarmat. Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, ta kontakt.

Tilknyttet spesialdietter påbeløper det en ekstrakostand på mellom 700 – 1000 kr per måned.

Faglig og sosialt

Vi ønsker å tilrettelegge din skolehverdag på best mulig måte. Ta kontakt med oss så vi kan bli kjent med deg og dine behov.

Vi er innstilte på å legge til rette for en god skolehverdag for deg:

  • Vi ønsker å legge til rette for alternative løsninger for aktiviteter som blir for omfattende
  • Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø
  • Vi har elevveileder, internatleder og andre trygge voksne på skolen som du kan snakke med om du ønsker det.

Lars Brøvig Saaghus

Rektor (konstituert)

Lars er en inspirrerende kar, med mange historier og fortelle fra sitt liv og sine reiser. Han har vokst opp i Afrika, og har i perioder jobbet ulike steder i Afrika. Han har arbeidet i folkehøgskolen i 15 år og var med å starte forløperen til dagens Globalt Fokus. Han har de siste 20 årene jobbet ved Strømmestiftelsen i Kristiansand.

Epost: lars@fhssorlandet.no
Telefon: 40407710

Eiliv Sørhus

Inspektør og kontaktlærer Globalt Fokus

Eiliv har selv vært elev og stipendiat ved skolen før han ble lærer. Han er utdannet dramapedagog. Han har de siste årene undervist på Globalt Fokus, Experience og Internasjonal. Har bodd og jobbet som frivillig i Uganda, og med godt over 20 turer til Øst-Afrika. Han har et stort nettverk i Øst-Afrika og besitter en erfaring og kompetanse som få andre har. Eiliv fungerer og som skolens inspektør.

Epost: eiliv@fhssorlandet.no

Terje Ulven

Økonomi og administrasjonsansvarlig

Terje har full kontroll på alle mulige tall! Han styrer økonomien med mye erfaring og kompetanse. Han er en lidenskapelig Leeds supporter, og må ha en del turer over til England hvert år for å se sin kjære klubb spille kamper!

Epost: terje@fhssorlandet.no

Ida Nygaard Witter

Kontormedarbeider

Ida er en kreativ, reiseglad naturelsker. Hun er utdannet grunnskolelærer 5.-10. trinn med bl.a. kunst og håndverk.
Hele livet har Ida holdt på med kreative prosjekter. Mest innen brukskunst og gjenbruk de siste årene. Hos oss jobber Ida på kontoret, og har ansvar for bookinger, elevbetalinger med mer.

Epost: ida@fhssorlandet.no

Olaug G. Sløgedal

Kontaktlærer Ledertreningslinja, Veileder

Olaug sitter på mye god folkehøgskoleerfaring: hun begynte å jobbe hos oss i 1988. Hun er utdannet allmennlærer. I senere tid har hun også tatt en veilederutdanning. Dette bruker hun blant annet inn i rollen som skolens elevveilder. Hun er en erfaren, dyktig og engasjert lærer! Olaug er alltid god å prate med.

Epost: olaug@fhssorlandet.no

Svein H Stangvik

Kontaktlærer Bil og Motor

Vår nye lærer på Bil og Motor! Svein har Mesterbrev som bilmekaniker og 16 års erfaring med arbeid i bilversted. Svein har mye energi og hans interesser er mange! Går veldig inn for å lære nye ting. Takket være Svein har vi fått et nytt valgfag på skolen: Lego!

Epost: svein@fhssorlandet.no

Tarjei Bjerke Dalene

Kontaktlærer Digital Nomade og Multisport Puls

Allsidig lærer med bred kompetanse. Han har de siste årene undervist på både Digital Kreativiet, All in, Multisport Travel og Fantasy. Er dataspesialisten på skolen. Engasjert lærer med en stadig iver etter å lære nye ting. Spesielt interessert i arbeid med film og lyd / musikk. Han er glad i idrett, og har holdt på med kiting og løping de siste årene.

Epost: tarjei@fhssorlandet.no

Silje Dising

Kontaktlærer Fantasy: Fra Hobbiton til Hogwarts

Silje er utdannet lærer, med bakgrunn i teaterfag, samfunnsvitenskap og nordisk litteratur og språk. Hun er en ihuga fantasy-entusiast, og har holdt på med mange felt innenfor fantasy siden hun var liten. Noen av hennes største ønsker er å gi ut en bok, og å gifte seg i Hobbiton - noe som faktisk skjer i 2027! Ellers er hun opptatt av hunden sin og å reise. 

Epost: silje@fhssorlandet.no

Linda Antonsen Sødal

Kontaktlærer Internasjonal - Catch Norway

Linda har jobbet hos oss siden 2007. De siste årene har hun undervist på Internasjonal og Globalt Fokus. I tillegg til utdanning innen norskopplæring, har Linda også en betydelig del av estetiske fag i sin utdanning. Har etter hvert blitt vår kreative og dyktige lærer på internasjonal linje. Pleier hvert år å stå for en god dose med kjekke håndarbeidsaktiviteter.

Epost: linda@fhssorlandet.no

Frode Lindtveit

Kontaktlærer Multisport Ball

Frode har i mange undervist på Fotball Liverpool, Multisport Travel og All in. Han er en allsidig mann med godt humør! Nå starter han opp Multisport Ball, en multisportlinje med fokus på samspill og runde gjenstander. Han er engasjert i bygdas fotballmiljø. I tillegg til idrett er Frode også veldig glad i friluftsliv - velger du jegerprøven valgfag, så er det Frode som er lærer!

Epost: frode@fhssorlandet.no

Eirik Rikstad Antonsen

Kjøkkenleder

Solbjørg Nevestad

Internatleder

Solbjørg har vært internatleder siden 2007. Hun har full kontroll på internatene våre, og sørger for at elevene trives så godt som de gjør! Det er mange rom og mye og holde styr på, men Solbjørg fikser det med glans. Alltid like blid og hjelpsom! Veldig kjekt at Solbjørg jobber hos oss!

Anita Unander

Assisterende kjøkkenleder

Anita begynte å jobbe hos oss i 2012. Hun er nestkommanderende på kjøkkenet. Alltid like blid og fornøyd, og ei dame som mange elever lett blir glad i. Hun tryller frem mange gode måltider på skolen. Men Anita sier også i fra: Har du glemt å ta tilbake kaffekoppen din? Skjerp deg, det er ikke mammaen din som jobber her ;)

Torunn K. Fåland

Kokk

Torunn begynte for første gang å jobbe hos oss i 1984. Hun hjelper til med å lage god mat for oss! Det begynner å bli en god del poteter og brød som er bakt under Torunns vakt... Torunn er ei veldig hyggelig dame, som gjør en flott innsats for oss. Hun deler gjerne også noen tanker og refleksjoner om livet ved en morgensamling noen ganger i løpet av året. Da følger elevene godt med! 

Sigrun Tveit

Kjøkkenassistent

Sigrun begynte å jobbe hos oss i 1998. Hun hjelper til på kjøkkent og i tillegg til det vasker hun og sørger for at det er ryddig og fint rundt om kring på skolen. Alltid blid og fornøyd, vi setter stor pris på å ha Sigrun med på vårt lag!

Imelda Bjørndal

Internatleder - assistent

Imelda jobber på kjøkkenet og er internatlederassistent. Ei veldig glad dame som du ofte hører at ler. Spesialitetene til Imelda er nudler og vårruller. Når sistnevnte lages, er stemningen ekstra god i matsalen.

Maria Kàldi

Kjøkkenassistenter

Maria jobber på kjøkkenet og med renhold. Med sin utenlandske bakgrunn tar hun og med seg spennende erfaringer inn på kjøkkenet. Spesialitetene til Maria ungarsk gulasjsuppe. Maria er nøye i sitt arbeid, ærlig og oppriktig!

Elin Kallstøl

Kjøkkenassistent

Elin har jobbet hos oss siden 2014. Elin er ei serviceinnstilt dame som står på for å gjøre en god jobb. Hun hjelper til med både matlaging og rengjøring på skolen. Kommer det et besøk med 100 ekstra stykker til kveldsmaten som vi ikke hadde regnet med? - Ikke noe stress, det fikser Elin!

Tor Inge Fidjeland

Vaktmester

Tor Inge begynte å jobbe hos oss i 1996. Tor Inge er utrolig service-minded, og trår alltid til dersom noen skulle trenge hjelp til noe! Både lærere og elever. Han er en altmuligmann som kan utrolig mye. Vi har en kjempeflott skole som vi er veldig stolte av. Mye av grunnen til at den er så bra, er fordi vi har Tor Inge med på laget vårt!

Helge Stomnås

Vaktmester

Helge begynte å jobbe for oss i 2016. Han er utdannet tømrer og har mange års erfaring med snekkerarbeid! - Det kommet skolen godt tilnytte. Helge er en veldig trivelig kar, som mer en gjerne hjelper til om det skulle være behov for det. Vi har en utrolig flott skole, og Helge er med på å bidra til at slik fortsetter det å være!

Linjer på Folkehøgskolen Sørlandet

Søk på skolenSkolens nettside

Nyheter

Skolelei? Hør nå!

Kristian Nilsen var skolelei på videregående. Da ble folkehøgskolen avgjørende.

Feil med søknaden gjorde at Tord ikke kom inn på studier. Nå er han glad det ble sånn

Tord hadde søkt bachelor barnevern i Alta og var klar for å flytte nordover. En feil med søknaden hans i Samordna opptak gjorde at han ...

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen