Til hovedinnhold

Grenland Folkehøgskole

  • Elevplasser: 120
  • Undervisning pr. uke: 28-30
  • Skolestart: 17.08.2025
  • Verdigrunnlag:
    Kristen
    De kristne folkehøgskolene har et kristent verdigrunnlag. De er eid av, eller knyttet til, kristne organisasjoner eller trossamfunn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
  • Tilbyr: Vegetar
    De fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
  • Miljøsertifisering:
    Debio
    Merkeordning for skoler som har økologisk mat og drikke.
    Fairtrade
    Sertifisering for skoler som tilbyr Fairtrade-merkede produkter og bevisstgjør om rettferdig handel.
  • Sted: Porsgrunn
  • Studietur for skolen: Italia, Vintertur
ACTION, EVENTYR OG SPORT ved kysten av Telemark. Grenland folkehøgskole har mange forskjellige linjer, valgfag og studiereiser. Skolen er en god miks av fantastiske, unike folk med ulike interesser. Det gir nye perspektiv på verden for alle. 

På Grenland er elevene fordelt på tre internat som ligger rundt det flotte tunet. Internatene har tilsammen 9 korridorer med tilhørende koselige korridorstuer.
I 2020 bygget vi et nytt internat med 60 sengeplasser og store fellesrom.


Skolen har ellers: 

Alle rom og aktiviteter er åpne for elevene å bruke hele dagen. Skolen har hurtig trådløst nettverk til elevene på internat og fellesrom.

Skolen ligger fint tilrette for kortreist friluftsliv. Eidangerfjorden er en liten spasertur unna og den bruker vi ofte til kajakk og kanoturer, eller en båltur i den vakre skjærgården. Rett ved skolen går merkede turløyper og på vinteren blir det kjørt opp langrennsløyper.
Flere av linjene bruker nærområdet til å overnatte ute, hengekøyer under stjernehimmelen er populært. Både linjer og ulike valgfag kombinerer gjerne kortreist friluftsliv med aktiviteter som stisykling, klatring, kiting, kajakk, fiske og ski. 

Porsgrunn kommune satser på ungdom, kultur og idrett, og har et aktivt og variert tilbud. Teater-, kino- og musikktilbudet er stort og variert. Idrettslivet i Grenland er også bredt og godt og kan gi et tilbud til stort alle uansett interesse.

På sidene våre får du mer informasjon om linjetilbudet på Grenland

Dette står vi for

Vår Visjon : «et løft for livet»

Våre verdier er prioriteringer som vi ønsker å etterleve og levere etter. De skal være limet i det vi gjør, sier og står for.
Våre verdier gir trygghet og dristighet til å ta beslutninger, skape utvikling, samspill og håntere konflikter.
Våre verdier gir motivasjon og drivkraft til å nå vårt mål. Vi vil kunne oppnå vårt mål om vi handler i samsvar med verdiene.
Våre Verdier :

Gjennom fellesfagene ønsker vi å utfordre deg faglig, sosialt og personlig.
Dette er plattformen din i folkehøgskoleåret. Sammen med andre vil du få faglig input på ulike livstolkninger, kultur, samfunn og politikk.
Disse timene er viktige i forhold til å bygge samhold og fellesskap i skolemiljøet.
Dette er glede, alvor, underholdning, undring og refleksjon.

Vi har følgende fellesfag:

  • Morgensamling: Vi starter skoledagen med morgensamling. Vi har ord for dagen, musikk, informasjon, nyheter.
  • Kristen tro og livstolkning: 2 timer pr. uke sammen med de andre på linja. 
  • Sangtimen: (1 time annenhver uke) Å synge skaper fellesskap, samhold og identitet. Det styrker vår felles kulturarv og det er gøy å synge.
  • Seminar: (4 timer på lørdagene) Gjennom foredrag, aktivitet, medvirkning og dialog tar vi opp mange aktuelle og viktige tema.
  • Prosjektuker/prosjektdager: Grønn uke og forberedelse til skoletur.
    Tilsammen utgjør fellesfag 7-8 timer av timeplanen pr. uke og er en viktig del av vår undervisning.

Grenland tilbyr elevene sine mange og varierte valgfag, sist år over 30 stk. Elevene skal ha 6-8 timer valgfag i uka fordelt på helårs- eller halvårs valgfag. Halvårs valgfag varer i et halvt år (ett semester) mens helårs valgfag varer hele året og gir en bedre mulighet til fordypning i emnet.

10-topper´n

Vi går på tur til toppene i Grenlandsområdet. Bli med på tur ut i frisk luft med mulighet for å bli litt sprekere og i tillegg få mange flotte naturopplevelser.

Ballspill

Et fag hvor vi svetter med ballen som hjelpemiddel. Vi skal prøve oss i ulike ballspill som basketball, fotball, håndball, volleyball, innebandy m.m. Dere får være med på å bestemme!

Band

Spill i band. Passer både for deg som har spilt i band før, og for deg som vil prøve noe helt nytt. Vi får prøvd oss på å spille ulike sjangre, og kommer til å ha flere fremføringer i løpet av året.

Basistrening

Et fag for deg som liker å trene variert og/eller ønsker å lære mer om trening. Vi kommer til å komme innom temaer som: utholdenhet, styrke, bevegelighet, hurtighet, og stabiliseringstrening.

Blogg

Her lærer vi å bruke skolens publiseringsløsning for å legge ut saker til nettsida til skolen. Først og fremst skriver elevene blogger som knyttes til den enkelte linja, men også felles saker fra året

Drama

Lyst til å prøve deg som skuespiller? I drama jobber vi med forskjellige oppsetninger, store og små. Her blir det grunnarbeid i skuespillerteknikk, teatersport, fortellerteknikk og manusarbeid.

Eksamensforberedelse

Valgfaget for deg som skal ta opp fag i løpet av skoleåret og trenger tid og veiledning til dette. Dette faget kan du ta både i høsthalvåret og om våren.

Filosofi

Vi stiller de store spørsmålene og filosoferer sammen med historiens store tenkere.

Forming

Pris: 350,-

Forming valgfag er for deg som liker å lage ting med hendene! Vi jobber med ulike materialer, syr, strikker, maler, dekorerer, modellerer og redesigner.

Fortidens mysterier

I dette faget blir vi bedre kjent med noen av alle de mysteriene fra fortiden som finnes rundt om i verden. Som f.eks.: hvordan bygde man pyramidene? Har Atlantis eksistert? Hvem bygde Stonehenge?

Fotball for jenter

Pris: 250,-

Et valgfag som går gjennom hele året. Her kan alle jenter være med. Fokus på individuell teknikk, taktikk og moro. I løpet av året spiller vi treningskamper mot andre lag rundt om i Telemark.

Friluftsliv

Pris: 1 000,-

Er du glad i å være ute i naturen, kanskje til og med når det regner? I Friluftsliv valgfag er målet å være mest mulig ute i naturen. Vi lager mat på bål, overnatter ute og nyter fin natur.

Fritidskontakt

Dette er et tilbud til deg som synes det kan være en spennende utfordring å prøve deg som fritidskontakt for en av botreningselevene ved skolen.

Futsal

Futsal er for deg som enten ønsker å bruke det hurtige spillet til å forbedre din teknikk i fotball, eller for deg som vil kose deg på parketten. Det vil bli mye spill, men også teknikk og taktikk.

Gitar & Ukulele

Gitar & Ukulele for nybegynnere. Vi lærer grep, enkelt fingerspill og lærer sanger. 

Grønt fokus

Pris: 250,-

I dette valgfaget er mottoet - “Fra holdning til handling” hvor vi jobber med bærekraft på en kreativ, konkret og variert måte.

Hybelmat

Pris: 350,-

Her lærer vi å lage rask, sunn, billig og enkel mat fra bunnen. Rettene som lages er perfekte for et hektisk studentliv!

Håndball

Her trener vi på de grunnleggende ferdighetene i spillet som pasninger, mottak, skudd og finter, i tillegg til spilltrening. Litt om regler og taktikk blir det også, men mest spill og moro.

Isbading

Dette er faget som kickstarter dagen din. Et vinter-sjøbad sammen med en god heiagjeng, gir deg et rush av endorfiner, mestringsfølelse og godt humør...

Kajakk, halvårsfag

Pris: 300,-

I gåavstand fra skolen finnes Eidangerfjorden, som tar oss videre til en flott og variert skjærgård. Med kajakk som fag fokuserer vi på redning og sikkerhet, teknikk, navigasjon og naturopplevelser.

Klatring

Pris: 400,-

Sikringskurs i klatring, noe buldring, klatring i tre ulike innendørs klatrevegger og en ettermiddag med klatring utendørs.

Kor

To timer i uka samles vi til korøvelse. Vi prøver å ha et mest mulig variert sangutvalg og opptrer gjerne på skolens fester eller ved andre tilstelninger.

Leseglede

For deg som er glad i å lese og ønsker å finne tid i skolehverdagen til å fordype deg i gode bøker. Gjerne med en kopp kaffe eller te i nærheten. Vi deler også våre tenker om bøkene vi leser.

Multisport

Pris: 500,-

I Multisport valgfag får du mulighet til å teste mange ulike idretter. Vi har prøvd oss på golf, tennis, padling, crossfit, stisykling, squash, klatring, svømming, skøyter, turn, beachhåndball m.m.

Padel Tennis

Pris: 400,-

Padel Tennis er en racketsport som kombinerer elementer fra tennis og squash. På faget vil du få en innføring i spillet og reglene. Du vil oppleve mestring, samtidig som du får deg en god treningsøkt.

Personlig økonomi

Få en grunnleggende forståelse for personlig økonomi som gjør overgangen til studentliv og voksenliv enklere.

Prosjekt Moldova

Pris: 4 800,-

Du får lære om årsaker til fattigdom og diskutere hvordan vi kan bidra til å forandre. Vi er med på å samle inn penger, og på turen til Moldova opplever vi hvordan hjelpen kommer fram.

Racketspill

Pris: 350,-

Her får du testet ut ulike racketidretter, som squash, tennis, badminton, speedminton, padeltennis, bordtennis og beachminton. Du trenger ingen erfaring fra før for å ha glede av spillet.

Redesign

Faget for deg som liker å lage noe nytt av noe som er gammelt! Det kan være et klesplagg du syr om, et møbel du fikser opp eller en gjenstand som får en ny funksjon. La kreativiteten blomstre!

Sandvolley

Vi spiller sandvolley i vår egen innendørs sandvolleyballhall, med fokus på teknikkøvelser og spill.

Ski/Snowboard

Pris: 1 200,-

For deg som er glad i snø og vinter. Enten du står på alpint, snowboard eller telemark. Timene samles opp gjennom året slik at vi kan dra på 3 dagsturer til ulike alpinanlegg i nærområdet.

Strikking

Dette valgfaget er for både deg som er helt nybegynner og deg som har strikket mye. Det er mulig å lære å strikke, men også å få hjelp til å forstå strikkeoppskrifter og lære nye strikketeknikker.

Studio Workshop

Lær alt du trenger for å komme i gang med digital musikkproduksjon. Enten du skriver egne låter og vil lære å lage proffe demoer, eller bare vil lage «beats» på datamaskinen din.

Veiledning

Veiledning gir deg god hjelp i valget av utdanning/yrke. Veiledning i grupper og gjennom personlige samtaler. Dett vil være med å gjøre deg bedre i stand til å ta rett valg i forhold til veien videre.

Volleyball

Vi trener på tekniske ferdigheter gjennom forskjellige øvelser og spiller mye sammen i timene. Målet med faget er du skal oppleve glede og mestring ved å spille volleyball.

Yoga

Pris: 350,-

Yoga øker både styrke og fleksibilitet i tillegg til at det har en beroligende effekt på sinnet. På dette kurset lærer du pusteteknikk, avspenning og grunnleggende stillinger i Ashtanga Vinyasa Yoga.

Årbok

Alle skoleår fortjener en årbok! Her jobber vi med å samle inn og sette sammen gode historier og uforglemmelige minner fra året.

Skolen ligger 4 km fra Porsgrunn sentrum der det er gode buss- og togforbindelser til store deler av landet. Skolen ligger fem minutter med bil fra E-18. Nærmeste flyplass er Torp i Vestfold som ligger ca. 45 min. unna med bil. Det går også tog og buss fra flyplassen til Porsgrunn. 

Finn reiserute fra der du bor

  • Fjord og hav rett ved skolen
  • Kort vei til fjell- og turterreng
  • Bysentrum 4 km unna
  • Mangfoldig kultur- idretts- og studenttilbud
  • Porsgrunn, by med 35 000 innbyggere 
  • Hele Grenland består av ca. 120 000 mennesker
  • Gjerpen håndball er fra Grenland
  • Odd fotball holder til i Skien som er 8 km unna.
  • Gode transportmuligheter med buss, tog og fly.
  • E18 går 500 meter unna

Skoledagen starter 08:00 med frokost. 08:45 er det morgensamling med ord for dagen. 
Undervisningen starter så med timer frem til lunsj kl.11:30.
Midttimen fra 12:00-12:45 er ofte fylt med praktiske oppgaver som vask av rom, egne eller felles, samt klasse- og korridormøter.
Etter midttimen er det ny bolk med undervisning frem til middag kl.15:30. 
Om lørdagen er det seminar i fire timer fra 09-13.

Last ned timeplan som pdf ↓
  • Skolestart i slutten av august
  • Linjeuke i uke 40
  • Høstferie i uke 41
  • To linjeuker i begynnelsen av november med turer/praksis
  • Juleferie fra ca. en uke før jul
  • Oppstart noen dager etter nyttår
  • Linjeuker før og etter vinterferien (uke 8) med noen lengre turer på linjene
  • Fellestur i 11 dager til Italia i slutten av april
  • Skoleslutt siste helg før 17. mai

Skolen samarbeider med Misjon uten grenser om deres arbeid i Moldova som er det fattigste landet i Europa. Hele elevgruppa har innsamlinger og arrangerer tiltak for å skape oppmerksomhet og få inntekter og saker til arbeidet deres. I tillegg har vi en spesiell gruppe bestående av elevene på bistand/action og andre som er interessert og melder seg på som utgjør valgfaget "Prosjekt Moldova". De jobber fast gjennom hele året med dette og reiser i tillegg til Moldova for å se hvordan Misjon uten Grenser jobber der.
Se film fra turen

Om kvelden så er det forskjellige frivillige tilbud til elevene;

  • Thomasmesse
  • Trening i sandvolleyhallen eller gymsal
  • Samtalegruppe
  • "Funky Friday"
  • Twist 
  • Elevkvelder
  • Korridorkvelder
  • Spillkvelder
  • Formingsaktiviteter

    Alt dette er frivillig bortsett fra elevkveldene som linjene og korridorene har på lørdagskvelden. 


Du må ikke ha fullført videregående opplæring for å gå på vår skole men søkere tas opp etter en helhetsvurdering etter disse kriteriene:

  • Du må minst bli 18 år i løpet av første semester
  • Fullstendig søknad inkludert siste karakterprotokoll med fravær, orden og adferd
  • Kapasitet på de enkelte linjene
  • Noenlunde jevn kjønnsfordeling
  • Være motivert for et år på folkehøgskole

Bygninger

Vår bygningsmasse er delvis tilgjengelig for rullestol. Våre bygg er ikke universelt utformet, men vi tilrettelegger så godt vi kan for funksjonsnedsettelser.

Utearealet er på ett nivå stort sett og med asfalt eller plen hvor det er lett å bevege seg rundt.
Vi har ikke teleslynge installert i noen rom.

Opptak som krever tilrettelegging på skolen forutsetter økonomisk støtte fra hjemkommunen din eller NAV.

Mat

Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg. Vi tilbyr også vegetarmat til de som ønsker det. Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, ta kontakt med oss.

Faglig og sosialt

Vi tilpasser så langt det er mulig slik at det blir mulig for deg å delta på lik linje med de andre.
- Vi kan tilpasse utstyr på undervisningsrom
- Tilrettelegge for pauser
- Finne alternative løsninger om aktivitetene blir for omfattende
- Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø
- Vi har internatleder/skoleprest/andre ansatte som du kan snakke med om du ønsker det
Ta kontakt med oss om for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov.

Anne Apesland

Rektor

Anne trives best når arbeidet med lederskap og administrasjon utøves i praksis. Hun har mange års erfaring som leder med ansvar for skoleutvikling, elever og ansattes faglige utvikling og personlig vekst. Noe av det viktigste er å gi hverandre tillit, ansvar og frihet og gjøre hverandre gode.Hun har studier i kunsthistorie, noe som kommer godt med på den årlige skoleturen til Italia.

Epost: anne@grenland.fhs.no
Facebook

Hanne Hegh

Inspektør og lærer på Håndball

Hanne er inspektør og lærer på Håndballinja. Etter over 20 år i folkehøgskolen er hun like glad i skoleslaget og jobben sin noe hun mener at flott ungdom og gode kollegaer er grunnen til. Som tidligere klubb- og landslagsspiller i håndball, har hun mye å lære og dele med dere. PS: en fordel om dere er "litt" glad i ABBA😉

Epost: hanne@grenland.fhs.no
Telefon: +4792087772
Facebook

Ann Kristin Bergh

Kjøkkenleder

Hun har drevet egen cafe/konferansesenter,  startet opp en bokcafe og vært kokk på Hydro Porsgrunn,  for å nevne noe.  Læretiden hadde hun på Skjærgården Hotell og badepark.  Ann Kristin er en aktiv dame og trives med turer i skog og mark, - og flotte fjellturer.  På vinteren liker hun seg på ski, både bortover og nedover. 
Hun elsker å reise, og å treffe nye mennesker. Er gjerne med på skolereiser

Epost: ann@grenland.fhs.no
Facebook

Elisabeth Garsjø

Økonomileder

Min opprinnelige bakgrunn er økonomi – veldig glad i tall , men har i mange år jobbet som prosjektleder i IT-bransjen. Er ellers veldig glad i «ut på tur»; fjellturer sommer som vinter og byturer. Folkehøgskolelivet er allsidig og spennende. Veldig motiverende å jobbe blant så mye flott ungdom, så jeg gleder meg til fortsettelsen.

Epost: elisabeth@grenland.fhs.no
Facebook

Olaf Skjævestad

Vaktmester

Olaf er den som har jobbet lengst ved skolen. Helt siden 1984 har han trådd sine arbeidssko på vår skole. Det er ikke mye som beveger seg på skolen uten at Olaf har vært involvert i det på en eller annen måte. Han er glad i alt som ruller, spesielt eldre biler. Men det beste Olaf vet er å seile i sin flotte seilbåt på en fin sommer-ettermiddag et sted langt fra land. Da er han i sitt paradis.

Epost: olaf@grenland.fhs.no

Mia Helene Nordbø Møller

Internatleder

Mia er skolens internatleder, eller husmor som elevene kaller henne. Hun ønsker å være tilstede for elevene når de trenger det, om det er en prat, tips om hvordan vaske klær eller omsorg og oppfølging ved sykdom. I tillegg underviser hun i valgfag der hun bruker sin bakgrunn som fysioterapeut og flerårig
folkehøgskolelærer til å lære elevene mer om kropp, massasje, trening og livsmestring.

Epost: internat@grenland.fhs.no

Heidi Pynten Frostad

Skolesekretær

Heidi er en kreativ innflytter, som liker fine ting og system i rotet. Hun er utdannet eksponeringsdesigner og har tidligere jobbet i eventbransjen i Oslo. Heidi bor på Nystrand, har samboer og to barn. Heidi er skolesekretær og har bla. ansvar for opptak av nye studenter og sentralbord. Hun har også ansvar for markedsføring, SoMe og sommerdriften på skolen.

Epost: info@grenland.fhs.no

Erik Larsen

Lærer/IT-ansvarlig

Erik har de siste 10 årene jobbet på skolens reiselivslinje. Her trives han med andre reiseglade mennesker. Utdannelsen hans er innen idrett, religion og historie, noe som gir en god bakgrunn på reisene til linja. Har også IKT som sitt ansvarsområde og jobber med data og IT slik at skoledriften skal gå problemfritt. En variert hverdag er det absolutt og gjør at ingen dag er lik. 

Epost: erik@grenland.fhs.no
Facebook

Synne Rismyhr Kalvehagen

Lærer botrening

"Jeg er utdannet lærer innenfor fagene spesialpedagogikk, drama og musikk. Jeg har jobbet som spesialpedagog i grunnskolen før jeg startet på Grenland i 2010.

Det å jobbe på folkehøgskole er en unik mulighet til å møte masse flotte ungdommer i en spennende fase i livet. Hjertet mitt banker spesielt for elever med spesielle behov og jeg elsker å se når de trives og blomstrer på Grenland."

Epost: synne@grenland.fhs.no
Facebook

Liv Kristin Nuland Lekven

Lærer på Backpacker

Hei, jeg er Liv og har utdanning innen idrett, friluftsliv, kristendom, kunst og håndverk. Synes jeg har en utrolig flott jobb!!! Er linjelærer på Backpacker og liker friluftsliv, reiser og å drive med mange idretter både til lands og til vanns.

Epost: liv@grenland.fhs.no
Facebook

Ørjan Øverland

Lærer

Ørjan er utdannet adjunkt med kompetanse i fagene; matematikk, naturfag, IKT og kroppsøving. Høsten 2013 gikk han selv på Grenland og har siden endret rolle til lærer. Store interesser for musikk, reise og idrett, som også påvirker arbeidsområdene hans. De siste årene vært på reise i Europa, Afrika, USA og Asia med forskjellige linjer. Nå som linjelærer på Reiseliv Europa. 

Epost: orjan@grenland.fhs.no
Telefon: 95404153
Facebook

Amund Haaland Aano

Lærer

Amund er utdannet idrettslærer (NIH) og startet ved Grenland fhs høsten 2022. Amund er over gjennomsnittet glad i aktivitet, særlig med ball. Han har vært både fotball- og futsaltrener og har drevet med disse idrettene så lenge han kan huske. Han har representert Norge i futsal (U-21) og er nå fast på sandfotballandslaget. I tillegg er han glad i å se kamper - både på TV og på stadion.

Epost: amund@grenland.fhs.no
Telefon: 98017782

Kristian Sæland

Lærer på Utøvende musikk og Studio/Laptop

Har studert ved NLA Høgskolen Staffeldsgate. Har en bachelorgrad i Musikk, Menighet og Ledelse derfra.
Begynte å jobbe på Grenland høsten 2018.
Jobber i tillegg som frilans musiker, både på scene og i studio, med hovedvekt på tangenter.

Epost: kristian@grenland.fhs.no
Facebook

Martin Buland

Lærer på Action og Bistand

Martin er ny lærer i Grenlands-teamet, men godt kjent med skolen. Han var stipendiat på Action og Bistand i 2018/19 og elev på fotball-linja året før. Martin brenner for linja, samarbeidspartnerne og skolens visjon "et Løft for Livet". Med en mastergrad i idrettsvitenskap fra NTNU, og bred erfaring fra fotball og lagarbeid, er han klar for å bidra med sin kunnskap og lidenskap.

Epost: martin@grenland.fhs.no

Kjetil Aleksander Lie

Lærer i sjakk

Kjetil er stormester i sjakk, og har bred erfaring fra høyt internasjonalt nivå. Han har representert Norge i 6 olympiader, og vunnet kongepokalen to ganger, i 2009 og 2010. I 2007/2008 var han Magnus Carlsens sekundant i en VM-kvalifisering, samt World Cup. Kjetil har siden 2018 jobbet som sjakktrener ved Telemark Toppidrett Gymnas, og har generelt lang fartstid som sjakktrener for barn og unge.

Epost: kal@grenlandsjakksenter.no
Telefon: 41403197

Linjer på Grenland Folkehøgskole

Søk på skolenSkolens nettside

Tidligere elever

Mariell Hove Busengdal

Året mitt på Grenland har gitt meg så utrolig mye. Det har blitt en plass jeg har møtt noen av mine bestevenner. Jeg har fått en helt spesiell tilhørighet og trygghet her og er det beste valget jeg har gjort!

Mariell Hove Busengdal
Oda Marie Kjøren

Ett år på Grenland har gjort meg til en my bedre versjon av meg selv. Jeg har blitt utfordret til å ta sjanser og endelig møtt mennesker som tørr å by på seg selv! Hverdagskosen og vennskapene man opplever i hverdagen er noe man kun finner her!

Oda Marie Kjøren
Håvard Heggland

Året på Grenland har gitt meg venner og minner for livet som jeg aldri ville vært for uten. Samholdet på skolen er unikt og det er alltid noe gøy å finne på. Å velge Grenland er det beste valget jeg har tatt.

Håvard Heggland
Magnus Romeyke

Å gå på Grenland var det beste valget jeg kunne ta. Samholde i hverdagen og engasjementet kunne ikke hvert bedre. Jeg er takknemlig for alle gode minnene, opplevelser og venner jeg har fått gjennom året.

Magnus Romeyke
Helene Øvrebust

På Grenland får du være en del av et sykt bra fellesskap der du virkelig kan være deg selv. Samholdet på tvers av linjene er unikt og du vil garantert få et år fylt av venner, opplevelser og utvikling!

Helene Øvrebust
Eirin Melling Stortiset

Å gå på Grenland Folkehøgskole er noe jeg aldri ville vært foruten. Man blir del av et fellesskap hvor en kan oppleve en trygghet som er helt unik. Jeg har fått opplevelser, minner og venner for livet som jeg sent vil glemme!

Eirin Melling Stortiset

Nyheter

Her er de nye folkehøgskolelinjene

Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2025/2026.

Josefine (20) utsatte jussutdannelsen for å gå på folkehøgskole

Josefine Lundgaard var egentlig klar for å begynne på jusstudiet i Bergen, men valgte å utsette studiene for å ta et år på folkehøgskole.

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen