Oppskrift på Karmøy-kaka
![](/uploads/2016/02/IMG_20141121_170536.jpg)
Baker og konditor-linja på Karmøy Folkehøgskule deler sin favoritt-oppskrift med deg.
Karmøy-kake:
Kakebunn:
9 eggehviter
300 gram melis
300 gram mandler
Fremgangsmåte kakebunn:
9 eggehviter piskes stivt sammen med 300 gram melis. Ta vare på plommene, de brukes senere. Ha tålmodighet! Dette kan ta litt tid.
300 gram mandler males opp i en foodprocessor.
Når den piskede kremen er ferdig, blandes mandlene forsiktig inn og blandingen legges i en smørt langpanne.
Stekes på 170 *C i 30 min.
Gul krem:
9 eggeplommer
2 dl kremfløte
250 gram sukker
2 ts vaniljesukker
300 gram meierismør
Fremgangsmåte gul krem:
De gjenværende 9 eggeplommene blandes med 2 dl kremfløte, 250 gram sukker og 2 ts vaniljesukker i en gryte.
Dette kokes opp under omrøring til det tykner.
Når kremen har tyknet, tas gryta av kokeplaten og du tilsetter 300 gr meierismør.
Avkjøles i ca 6 timer, eller over natta.
Sjokoladekrem:
200 gram Firkløver-sjokolade
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl kremfløte
100 gram meierismør
Fremgangsmåte sjokoladekrem:
Bland ingrediensene sammen i en gryte.
Alt sammen skal smelte på svak varme (ikke kok opp!).
Denne kremen blir veldig rennende. Derfor er det lurt å sette den i kjøleskapet i en stund.
Smør kremen jevnt utover kaken
Valgfri pynt:
2 x 3 dl kremfløte
Diverse frukt og bær
Fremgangsmåte pynt:
2 x 3 dl kremfløte (altså til 2 kaker, eller en langpanne) piskes og smøres ut over kaken.
Pynt med forskjellige bær og frukt etter eget ønske.
Anbefaler jordbær, bringebær, blåbær og druer, men dette er avhengig av sesong!