Ringerike Folkehøgskole
- Askveien 26, Hønefoss
- Telefon: 32 17 99 00
- E-post: soknad.ringerikefhs@bfk.no
- Elevplasser: 135
- Undervisning pr. uke: 27-42
- Skolestart: 24.08.2025
- Sted: Hønefoss, Ringerike
Ringerike er en av landets mest populære folkehøgskoler, med dokumentert høy elevtrivsel.
Hos oss blir du tatt på alvor og har stor påvirkningskraft. Vi jobber for å være i front; basert på forskning, erfaring og elevers tilbakemelding, har vi f.eks. endret timeplan til sen oppstart hver dag. Du vil også møte et kjøkken som vet hvor viktig mat er for trivselen, og som hver dag serverer deg god, sunn og bærekraftig mat i matsalen - skolens hjerte!
Du kan velge mellom 9 linjer (hel- og halvtårskurs) og mer enn 30 valgfag. I tillegg kommer trening, elevkvelder, aktiviteter, konserter og forestillinger. Her skjer det noe 24/7.
Du lærer av de beste! Lærerne er blant de beste i sitt fag, og mange jobber utøvende på landets største scener. Du får nærhet til bransjen, proft utstyr og flotte fasiliteter. Skolen har bl.a. tre scener, to dansesaler, to bandrom, stort moderne treningssenter og gymsal, verksteder og Mac-lab. Vi ligger i Hønefoss sentrum, bare en time unna Oslo.
Vår entusiastiske stab skaper sammen med dere et unikt læringsmiljø, som preges av fellesskap, deltakelse, mestring og trivsel. Vi er til stede for deg hele døgnet, og kaller oss selv for "skolen som aldri sover".
Her kan du møte en av våre engasjerte lærere:
Et år hos oss er fordypning i fag, nye venner og opplevelser - et år å investere i deg selv. Det er også et år for å rette blikket utover, der du sammen med andre får engasjere deg i verden rundt deg, som klima, Ukraina og Gaza.
Hos oss får du øyeblikk som varer!
Ringerike er en frilynt folkehøgskole, og eies av Buskerud fylke. Vi driver uavhengig av livssyn og legger vekt på toleranse, menneskeverd og likeverd. Sammen med skolens mangfoldige linjetilbud og elever fra hele landet, skaper dette en spennende sammensetning av elever og ansatte.
Vårt utgangspunkt er at alle mennesker er unike, frie og likeverdige.
Folkehøgskole er mye mer enn linjefag. Vi ønsker å utfordre deg i fag vi mener er interessante, morsomme og viktige. I de fagene blir du godt kjent med elevene på de andre linjene.
Vi har et stort, variert og solid valgfagstilbud, slik at du kan få mest mulig ut av året ditt. Vi har alt fra volleyball til syverksted og skuespillerteknikk. Eller hva med disc-golf, tegning eller ridning? Du kan velge mellom over 30 valgfag - de aller fleste går ukentlig. Hvis du vil kan du velge hele åtte fag per uke. I tillegg har vi prosjektvalgfag som går over flere dager. Hva med alpint, svømming eller kreativt verksted? Hos oss kan du velge og vrake i det store fagtilbudet!
Alpint har skiglede og fellesskap i fokus. Vi reiser til Norefjell Skisenter, og du får undervisning på ditt nivå. Men, det er naturligvis aller mest frikjøring, der du suser rundt med gode venner!
Fotball, basket, innebandy og volleyball er fokus i dette valgfaget. Du vil ha det gøy og få spille mye, samtidig som du utvikler samspill, teknikk og taktikk. At det er god trening er en bonus!
Har du drømt om å spille i et band, utvikle musikkferdigheter og skape minner for året? Da er dette valgfaget for deg! Som mål jobber vi mot en konsert vi skaper sammen.
Dette er et praktisk fag. Vi driver med alt fra strandrydding og økologisk kjøkkenhage til å lage kroppspleieprodukter og enkle gjenbruksprodukter. Vi avslutter med surf og strandrydding i Hoddevika!
Bli med å lage interiør, kunst- og designobjekter. Vi kopierer dyrt design, lager crepblomster og ikea-hacks. Valgfaget for deg som liker å jobbe kreativt, følge DIY-oppskrifter og lage egne design.
Vil du lærer mer om den populære sporten diskgolf? I løpet av året skal vi spille masse, og lære grunnleggende teknikker, regler og egenskapene til de ulike diskene.
Enten du følger eget treningsprogram eller ønsker litt hjelp, kan du bli med på egentrening. Vi har stort treningsrom med tredemøller, apparater, spinningsykler, vekter og gymsal med utstyr.
Vi drar på fotturer i det flotte nærmiljøet hvor vi ligger i telt/lavvo, gapahuk, hytte eller under åpen himmel. Og ikke minst lager vi god mat! Hva med å lage din egen pizza som du steiker på bålet?
Vår vakre gymsal skal fylles med svette, minner og god stemning! Her er alle velkomne uansett nivå. Vi skal spille fotball, score mål, og svare på livets store spørsmål. Er corner mål?
Pris: 26 000,-
Dette er et valgfag gjennom hele skoleåret med en 3 ukers tur til Ghana i januar/februar som det store høydepunktet. Turen er frivillig og åpen for elever på alle skolens linjer.
Å danse med psykisk utviklingshemmede er en flott utfordring og en nyttig erfaring. Og du blir satt utrolig pris på av gjestene! Danseglede, kaffe og kaker, smil og latter står i fokus.
Et lavterskel valgfag med fokus på spill, og at alle som vil kan være med. De som ønsker lærer først litt grunnleggende teknikk som gjør det å spille morsommere. Vi har egen utendørs beach-bane.
Altfor mange sliter med dårlig selvbilde. Vi jobber med komplimentsring, går turer, snakker og deler. Vi prøver å fjerne tabuer rundt det å ha en naturlig kropp. Fokus på kroppspositivisme. Du er bra!
Her setter vi opp teaterproduksjoner i mindre skala. Fortrinnsvis ferdigskrevet teater med humoristisk touch.
Hva er egentlig renter. Og kan budsjett bli noe mer enn et kjedelig ord, men i stedet en plan til ditt fremtidige deg? Vi snakker om alt fra sparing og forbruk, til lån, skatt, BSU, aksjer og fond.
Har du sett en TV- serie som du mener ALLE bare må se? På rundgang ser vi gruppas forskjellige piloter, og diskuterer, setter i gang maratoner og deler tips som kan gi hverdagen litt ekstra krydder
Valgfaget for deg som er interessert i podcast! Du lærer både teknisk og innholdsmessig podcastproduksjon. Sammen lager vi podcaster og leiker oss med utstyr, jingler, dramaturgi og journalistikk.
Dette et treningsvalgfag med fokus på avspenning og bevegelighet. Timen passer for alle og man trenger ikke være myk eller smidig for å delta.
Dette faget velges for et semester. Enten høst eller vår. Valgfaget inneholder teoritime, bakketrening, dressur, sprang og tur. Vi har hjelmer og sikkerhetsvester. Anbefaler egnet sko og varme klær
Bli med på utflukter i Osloområdet for å besøke blant annet stiftelsen 10.august, Flerkulturelt museum, Klimahuset, Nobels Fredssenter og 22. julisenteret. I tillegg diskuterer vi dagsaktuelle tema.
Brasiliansk Jiu Jitsu er en kampsport uten slag og spark. Med sitt fokus på bakkekamp, grep og låser er dette grenen dersom du står overfor større og sterkere motstandere. Selvforsvar, trening og moro
Ble du inspirert da Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk? På Ringerike folkehøgskole kan du lære, eller lære mer om, verdens mest populære spill med regler som ikke er forandret på over 500 år.
I valgfaget skuespillteknikk jobber vi med Stanisklavskij sin metode for å spille ekte, realistisk skuespill. Du lærer ulike teknikker både innen improvisasjon og med tekst.
Her får du jobbe med sosiale medier, reklame, foto og grafisk design. Vi samarbeider med et anerkjent reklamebyrå og får workshops med fotografer og influencere. Vi styrer skolen SoMe-kanaler.
Strikking er av våre faste kveldsaktiviteter. Her kan du lage tøfler etter skolens egen oppskrift, eller gi deg ut på mer avanserte prosjekter. Et hyggelig avbrekk i en travel uke!
Har du lyst til å lære å sy, men er helt nybegynner? Her trenger du ingen forkunnskaper. Vi starter med enkle vesker og toalettmapper før du får lage dine egne design. Kreativt og praktisk samtidig!
Dette er faget for deg som liker å improvisere, bli utfordret og ta sjanser på scenen. Sammen med de andre elevene må du hoppe i det og ta oppgavene på strak arm. Det kan være ustyrtelig morsomt.
Å tegne er å se. For å kunne bli bedre til å tegne må en lære seg til å ta i bruk høyre hjernen i mye større grad. I dette valgfaget får du muligheten til å utvikle dine tegneferdigheter.
Kanskje du savner hunden din hjemme eller alltid har ønsket deg hund. Du får en fast hund som blir din hver valgfagsøkt. Vi trener grunnleggende lydighet, litt triks, koser og går på tur med hundene.
Ha det gøy i gymsalen og kom i form! Enkel koreografi med mye trøkk gjør at du merker det i kroppen.
Pris: 26 000
Ghana
I januar/februar har du mulighet til å være med oss på en 3 ukers tur til Ghana. Turen er høydepunktet på valgfaget Ghana som er et frivillig tilbud til elever på alle skolens linjer. For å være med på turen må de fleste velge bort en linjetur som skjer i samme tidsperiode. Om du er usikker på hvilke turer det gjelder, så ta kontakt med oss.
Bli med oss på besøk til fairtradegårder, lær å høste kakaofrukt av lokale bønder, lag dine egne glassperler, gå på hengebru i tretoppene i regnskogen i Kakum National Park, bo på landsbygda og jobb frivillig på barneskoler. Lær om problemene våre klær og elektronikk skaper i Vest-Afrika ved å besøke Ghanas største bruktklesmarked, Accras største slumområde og verdens største søpleplass for elektronisk avfall. Bo ved en tropisk strand noen dager på Ko-Sa Beach Resort, lag lokal mat, besøk gamle slavefort og møt lokale aktivister for å nevne noe.
I Ghana er vi så heldige å samarbeide med de fantastiske ildsjelene bak Atlas Volunteers, og dere får mulighet til å jobbe som frivillige på lokale barneskoler og med miljøprosjekter rundt landsbyen Nkwatia. Dere har sport, musikk og/eller kunst og håndtverksrelaterte fag med elevene etter hva dere liker å gjøre. Vi bor sammen med andre frivillige fra ulike steder i verden i et frivillighetshus, handler på de lokale markedene, lager mat sammen og koser oss. Vi drar også på ettermiddagsutflukter, blant annet til Lake Volta.
Pris: 3 000
Alle elever som er med på valgfag bærekraft gjennom hele året, har mulighet til å bli med på en fantastisk tur til Hoddevika på Stadtlandet rett etter påske. Et lite lokalsamfunn, med utrolig vakker natur og et sted for bare å være! Vi bor i de koselige husene til lapoint surf, og får mulighet til å ta et nybegynnerkurs i surfing. Dere får også se på det imponerende arbeidet til Nordic Ocean Watch, være med på strandrydding og besøke "Tavahaløa".
Dette er en tur vi drar på sammen med linjene Multisport og Global Solidaritet!
Folkehøgskole handler også om å bo tett sammen på ett av våre tre internat. Hos oss bor alle på dobbeltrom og noen få på tresengsrom. Romfordelingen gjøres rett før skolestart. Vi sørger for at linjene mikses godt på de ulike etasjene, og du vil bo med en fra en annen linje.
Å bo med en ukjent er spennende. Det kan utvikle seg til vennskap for livet. De du bor sammen med på etasjen danner, sammen med to ansatte, en egen etasjegruppe. Denne gruppen har ukentlige møter, og i løpet av året ansvaret for ulike fellesaktiviteter. Elevene omtaler ofte gruppen som «familien».
Rommene er mellom 12 og 14 m2, er møblert, og de fleste har vask. Det er gode senger (90cm). Toalett og dusjer i korridoren.
Skolen ligger sentralt i Hønefoss på idylliske Ringerike, ikke langt fra Oslo.
Ringerike kommune har nær 32.000 innbyggere, og er i utstrekning en av de største bykommunene i landet. Området er et stykke Norge i miniatyr: Fjell og store innsjøer, daler og breie bygder, elver, vann og skog – og i tillegg en by, et urbant sentrum – Hønefoss, som har ca 17.000 innbyggere. Ringerike er en av de sterkest voksende kommunene i landet. Dette skyldes blant annet planer om Ringeriksbanen og ny vei til Oslo.
Her finner du alt en småby kan tilby - herunder et yrende kultur- og idrettsliv.
Skolen ligger på en usjenert, stor og flott parkanlagt tomt rett ved elven som renner gjennom sentrum.
Uken er variert med linjefag alle dager og valgfag fra mandag til torsdag. Fellesfag er fordelt gjennom uken. Lørdag er det seminar/elevkveld. I tillegg kommer mange aktiviteter. Vi starter sent hver dag :)
0845 Frokost
0930 Oppstart
1000 1. økt
1200 Lunsj
1300 2. økt
1530 Middag
1630 Valgfag
1800 Valgfag
2000 Kveldsmat
2100 Kveldsaktiviteter
Lørdager starter vi 1100.
Last ned timeplan som pdf ↓Et folkehøgskoleår er intensivt og morsomt. Her er noen viktige hendelser gjennom inneværende skoleår (2024-25):
Og innimellom mange spennende linje- og skoleprosjekter!
Det skjer noe hele tiden i det store skolefellesskapet. Et av våre fortrinn er at vi prioriterer dette høyt – og det resulterer i et yrende liv sent og tidlig. Uformelle og formelle prosjekter/aktiviteter foregår kontinuerlig – alltid med mange ansatte tilstede som deler opplevelsene med dere.
Dette er skolen der det alltid skjer noe, både faglig og sosialt. Her er det fullt trykk på undervisning og aktiviteter ettermiddag og kveld, og alle er med! Vi har valgfag frem til kl. 1930 fire kvelder i uken. De andre dagene er det satt av tid til linjejobbing/elevkveldøving/arbeid med andre prosjekter etc.
Etter kveldsmat setter tilsynslærer i gang frivillige aktiviteter. Det kan være aktiviteter i gymsal, brettspill, strikking, "stek din egen vaffel", mørkgjemsel, allsang, spikking, quiz, teatersport, filmkveld, åpen scene, etc. Elevene kan naturligvis også sette i gang aktiviteter. Vi får også besøk fra andre med konserter eller forestillinger.
"Etasjeserien" engasjerer elever og anstatte gjennom hele året. Det er en konkurranse mellom etasjegruppene. I desember er det for eksempel julekalender med oppgaver som gir poeng til etasjeserien.
Ringerike er skolen som aldri sover. Vi er en skole for fremtiden og ønsker å stå i front når det kommer til omstilling for bærekraft. Vi skal ta vår del av ansvaret for å bremse klimaendringene, ta vare på natur og miljø og bidra til en rausere, mer inkluderende og mindre urettferdig verden. Våre elever er engasjerte, utålmodige og villige til endring.
Hvert år er målet å sende fra oss 135 miljø- og samfunnsengasjerte elever. Med ambisiøse mål og kreative løsninger skal vi gi et enda bedre tilbud til elevene de kommende årene. For oss er fokuset på bærekraft sentralt i skoleutviklingen, og FNs 17 bærekraftsmål ligger til grunn for arbeidet vårt.
Det skal være gøy å jobbe med bærekraft på Ringerike folkehøgskole. Ja, vi må endre oss, men det skaper mange nye muligheter. Sammen skaper vi et bærekraftig folkehøgskolesamfunn, som kan inspirere oss alle til å gjennomføre konkrete tiltak for en god fremtid.
NB! Det er viktig at du skriver om deg selv og om hvorfor du vil gå på skolen vår i søknaden din.
Vi har mange søkere så er det lurt å søke tidlig.
Ringerike folkehøgskole fremstår moderne og godt vedlikeholdt, og har alle fasiliteter du kan ønske deg. Skolens bygg og anlegg innbyr til aktivitet, fellesskap og trivsel, og er i stor grad universelt utformet.
Skolens fellesarealer yrer av liv sent og tidlig; f eks i matsal, peisestue, foaje, store og små elevstuer, idrettsbygg, dansesaler, musikkrom, verksteder, osv. Men det er også mulig å trekke seg tilbake til roligere områder, eventuelt til sitt eget rom, for å få litt tid for seg selv.
Hovedbygget og idrettsbygget, inklusive teatersal, storsal, matsal, gymsal, treningsrom, dansesaler, musikkrom, peisestue, foaje, elevstue, etc, er universelt utformet med heiser/løfteramper. Vi har drevet kortere kurs på dagtid for elever med ulike funsjonsnedsettelser i mer enn 60 år, så skolens dagtilbud er godt tilrettelagt.
Internatene er ikke like godt tilrettelagt - spesielt når det gjelder heis/løfterampe. Skolen har kun ett internatrom som er universelt tilpasset. Rommet har eget stort bad, og kan romme inntil to elever (avhengig av funksjonsnedsettelse). Dette internatet er utstyrt med automatiske dører og trappeheis.
Hos oss bor elevene på dobbeltrom, noe de aller fleste opplever som en fin og trygg ting. Da har man noen å gå sammen med til frokost, informasjonsmøter og aktiviteter de første dagene og ukene. For mange er det kanskje første gang man skal dele rom med noen andre, og kan kjenne på at det er litt skummelt.
Internatene er delt opp i etasjegrupper, med jevnlige møter. I starten møtes vi ofte, slik at dere skal bli godt kjent og trygge på hverandre. Vi har opplegg og aktiviteter spesielt til rommene, slik at du og romkameraten din blir godt kjent.
På folkehøgskole skjer det mye, det er veldig sosialt, og alle vil ha et behov for å kunne trekke seg tilbake og være litt alene. Vi hjelper dere med å finne ut av hvordan dere ordner dere med alenetid, og ordninger på rommet, slik som behov og vaner, renhold og orden.
De fleste er veldig glad for at de har delt rom. De nevner spesielt det å ha noen å snakke med på kvelden før de skal sove, og det er ofte romkameraten de savner mest når skoleåret er over.
Om du har særskilte behov, er det viktig at du skriver om det i søknaden din. Om du oppgir spesielle behov rundt det å bo så tar vi kontakt med deg, slik at vi i sammen finner gode løsninger rundt rom og romkamerat. Vi har mange ulike rom, og noen kan passe bedre til deg enn andre. I noen spesielle tilfeller kan det være riktig med enkeltrom. Behovet må kunne dokumenteres med legeerklæring. Når vi har full skole har vi kun seks enkeltrom. Romfordelingen vil derfor først skje når vi nærmer oss skolestart, slik at de som trenger det mest blir prioritert. Om skolen ikke skulle være helt full ved skolestart, vil vi kunne tilby eventuelle ledige dobbeltrom som enkeltrom.
Enkeltrom har en ekstra kostnad:
Enkeltrom kr 3000,-/halvår.
Dobbeltrom benyttet som enkeltrom kr 5000,-/halvår.
Kjøkkenleder Kjetil og hans kokketeam er ambisiøse på skolens vegne, og er veldig opptatte av å lage god og næringsrik mat som du vil like. Vi er et av få folkehøgskolekjøkken med fire kokker, to med bakgrunn fra restaurant og to fra institusjon. I tillegg har vi en kokkelærling som synes det er gøy å teste ut kunnskapene og forberede seg til fagbrev.
Elevmedvirkning er viktig for oss, og du vil oppdage at det er lett å snakke med kjøkkenet om ønsker og behov. I tillegg vil du få mulighet til å påvirke og utvikle mattilbudet vårt gjennom din representant i elevrådet.
Om du har spesielle behov omkring mat vil vi tilpasse dette så godt det lar seg gjøre, vårt motto er at det meste kan løses!
Vi tilbyr glutenfritt, laktosefritt, vegetar, vegansk og allergitilpasset mat. Vi forsøker også legge til rette om du har andre utfordringer eller behov rundt mat og matsal. Om vi ikke kan hjelpe med alt, kan vi helt sikkert hjelpe med noe.
Vi ønsker å legge til rette for at alle kan delta i det som skjer både faglig og sosialt. I tett dialog med den enkelte elev og med elevgruppa, er vår erfaring at vi får dette godt til. Skolens verdigrunnlag forplikter oss i denne sammenhengen:
Skolen har fokus på å skape et godt, trygt og utviklende faglig og sosialt miljø. Fellesskapet på skolen er aktivt og inkluderende. I tillegg til alle fag på timeplanen er det elevstyrte aktiviteter som for eksempel:
Vi har et unikt samtaletilbud som bidrar til tilrettelegging for den enkeltes behov. Hos oss kan elevene få jevnlige samtaler med:
Etter 20 år i Forsvaret, bl a i Oslo, Lillehammer, Bardufoss, Tyskland, Afghanistan og Libanon, ble folkehøgskolen "funnet" i 2008. Først som ass rektor og fra 2012 som rektor. "For meg og familien har dette vært et fantastisk valg. Jeg gleder meg til hver eneste arbeidsdag, som jeg er så heldig å få tilbringe sammen med spennende og kompetente medarbeidere og en herlig motivert elevgruppe."
Epost: mortene@bfk.no
Telefon: 95920240
Kari har personalledelse, elevoppfølging og administrative oppgaver. Hun har tidligere jobbet som lærer og ass. rektor på en videregående skole. Ansvar for skolens planer og utviklingsarbeid, har også elevsamtaler og karriereveiledning. Master i skoleledelse; bachelor i økonomi og personalledelse; bachelor i norsk og entreprenørskap; årsenhet i kognitiv terapi; ridelærer.
Epost: karigu@bfk.no
Telefon: 32179902
Axel har personalledelse, studentoppfølging, undervisning og administrative oppgaver. Han har tidligere blant annet jobbet 12 år som universitetslektor i friluftslivsfag på Norges idrettshøgskole, og jobber nå med å sluttføre en doktorgrad i naturbasert reiseliv ved siden av jobben. Har mer enn 2500 utedøgn i sovepose - altså er han glad i tur- og friluftsliv. Opptatt av dialog og menneskemøter.
Epost: axelros@bfk.no
Telefon: 92294751
Kristin har ansvar for internatlivet (rom, trivsel og plikter) og driftsavdelingene på skolen (renhold, kjøkken, vaktmester, kontor, sommerdrift), samt HR. Underviser i personlig økonomi. «Folkehøgskolen er en fantastisk plass for å utfordre og utvikle seg i trygge rammer. Jeg er spesielt opptatt av at elevene opplever reell medvirkning, og at det de melder blir hørt og tatt på alvor.»
Epost: kristinsm@bfk.no
Telefon: 41656648
Fagbrev resepsjonist. Har ansvar for sentralbord, elevopptak, lønninger, rapporter, utleie. Har hotellbakgrunn innen resepsjon, booking, salg og markedsføring. «Det beste med å jobbe her må være miljøet vi ansatte oss i mellom, som også smitter over på elevene våre. Her er ingen dag lik, varierte arbeidsoppgaver, og jeg finner så mye glede i hver dag på skolen.»
Epost: eling@bfk.no
Telefon: 32179900
Mari er tilsatt som helsesykepleier ved skolen. Til stede på skolen hver tirsdag. Har valgfaget Helsedans sammen med Gøril, Aksel, Marie og Tom, og er ellers med på ulike prosjekter på skolen.
Telefon: 32179900
Elev på Musikal på Ringerike Folkehøgskole i 2004, Musikalartist og -dans Bårdar Akademiet, bachelor i Idrett, Friluftsliv og Folkehelse ved Høgskolen i Oslo, årstudium Fysisk aktivitet og funksjonshemning fra Norges Idretts Høgskole. Tidligere arbeidserfaring Guide på hesteryggen, selger Anton Høyfjellsutstyr, idrettspedagog i Idrettsbarnehage og idrettlærer ved Multiportlinjen på Ringerike Fhs.
Epost: gorilfa@bfk.no
Telefon: 97145455
Instagram: @musikal_ringerikefhs
Musikalartist og pianist, har stått på scenen på Chateu Neuf, Chat Noir Teater, Christiania Teater og Den Nationale Scene. Jobber på flere scenelinjer ved Ringerike Folkehøgskole. Utdannet ved Bårdar i Oslo, Kulturama i Stockholm og Musikkonservatoriet Trondheim. Ved siden av lærerrollen er han freelancer i alt fra teater, film og tv, til musikk.
Epost: akselmor@bfk.no
Telefon: 40533010
Bachelor i musikkteater fra Høyskolen Kristiania (tidligere Musikkteaterhøgskolen). Har undervist i dans og musikal i Oslo og Hønefoss i flere år før hun startet på Ringerike folkehøgskole. Trente Dansekompaniet fra Hønefoss til finalen i Norske Talenter i 2019 (sammen med danselærer Therese). Har også en bachelor i fysioterapi. Underviser på Musikal og Dans, og i valgfaget Release & Relax.
Epost: margarethf@bfk.no
Telefon: 90609378
Eirik er keyboardist for Karpe og har vært med å skrive store hiter som PAF.no, SAS PUSSY, Hvite menn som pusher 50, Gunerius, Spis din syvende sans, Lett å være rebell… og mange fler. Han rekker også å være kapellmester i Beat for Beat og har spilt i The Voice og med artister som Sondre Justad, Fay Wildhagen osv.Eirik har musikkutdannelse fra LIPA og har en lang karriere i musikkbransjen bak seg.
Epost: eiriks@bfk.no
Telefon: 48123132
Instagram: @musikal_ringerikefhs
Instagram: @musikklinja
Han som lærer opp nye folkehøgskolelærere.
Kjetil er kursholder for Folkehøgskoleforbundet, sitter i Styret og skriver fast om pedagogikk i bladet "Folkehøgskole".
Kjetil har vært utøvende musiker i Liverpool, London og Madrid. Som trommis, sanger og låtskriver har han mange utgivelser og nominasjoner bak seg.
3-årig utøvende bachelor fra LIPA, Folkehøgskolepedagogikk og FHS-lederutdanning fra USN.
Epost: kjetilha@bfk.no
Telefon: 48405910
Instagram: @musikklinja
Instagram: @musikal_ringerikefhs
Utdannet musikalartist og danser. Hatt koreografi på en rekke oppsetninger rundt i landet og blant annet vært korist på Nobels fredsprisutdelingen og danser på Melodi Grand Prix. Driver egen danseskole og dansekompani som konkurrerer i VM, EM og NM. Therese elsker masse energi og ståpåvilje i timene sine «Det beste med å være ansatt her er å få møte og bli kjent med alle de flotte elevene.»
Epost: theresek@bfk.no
Telefon: 98815783
Instagram: @danselinja_ringerikefhs
Lærer på Visual Arts
Master i formgiving, kunst og håndverk, og har praktisk-pedagogisk utdanning (PPU). Har også kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, og har gått på Asker Kunstfagskole.
Jobber også som kunstner, hovedsakelig med tegning hvor hun anvender kull og pastell i store formater.
Underviser på Visual Arts, valgfag tegning, og fellesfaget Maling og Musikk.
Epost: evahag@bfk.no
Telefon: 45240833
Utdannet ved Kunstakademiet på KHiO
Maria jobber som kunstner, fotograf og skribent i tillegg til å være lærer på Ringerike FHS.
Som kunstner jobber hun særlig med konseptkunst, tekst, foto og politisk kunst og har hatt flere installasjoner og separatutstillinger i Oslo. Hun har sittet i opptakskomiteen til Kunsthøgskolen i Oslo og kan veilede elever som ønsker å søke kreative studier.
Epost: mariasax@bfk.no
Telefon: 47347462
Bachelorgrad og Mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo, institutt for klær og kostymer. Pedagogikk fra høyskolen i Akershus. Faglærer i design og tekstil på videregående skole og freelance med fokus på tegning og tekstiltrykk, erfaring fra arbeid med styling og motevisninger. "Det beste ved å jobbe her er engasjerte og inspirerende elever, smilene og latteren og varierte dager."
Epost: johannam@bfk.no
Telefon: 41204279
Instagram: @design_fashion_ringerikefhs
Irina har jobbet med klær og tekstil i over 30 år. Hun har allsidig erfaring både fra industriell motedesign, designsøm i atelier og søm av historiske klær og bunader. Hun har egen systue, og står bak et forskningsprosjekt om forskjellene i passform mellom moderne og historiske klær.
Har valgfagene strikking og syverksted.
Epost: irinap@bfk.no
Telefon: 95047512
Interessert i nær sagt alle typer sport og friluftsliv, for ikke å snakke om aktuelle samfunnsspørsmål. Faglig bakgrunn: Master i pedagogikk (med fokusområde lærer-elev relasjon og livsmestring), har også studert idrett, journalistikk, historie samt drama og teater. Underviser på multisportlinja, har fellesfaget aktuelt og valgfagene alpint, friluftsliv og sjakk.
Epost: einarl@bfk.no
Telefon: 91769913
Instagram: @multisport_ringerikefhs
Mastergrad i samfunnsgeografi med hovedvekt på miljø/klima og utviklingsgeografi, idrett grunnfag og praktisk-pedagogisk utdannelse. Karine er pådriver i skolens bærekraftarbeid, har bred erfaring med organisasjonsarbeid og frivillig arbeid i inn- og utland og kurs i økologisk skolehagedrift. Det beste ved å jobbe på skolen er muligheten til å bli inspirert av og styrke ungt samfunnsengasjement!
Epost: kariner@bfk.no
Telefon: 90723682
Joachim er utdannet dramapedagog og har jobbet frilans som instruktør, manusforfatter og skuespiller i mange år. Men det viktigste er at han var elev det andre året vi hadde Stand Up & Revy linje, i 2010-11.
Epost: joachims@bfk.no
Telefon: 91367341
Instagram: @humorogscene_ringerikefhs
Utdannet som skuespiller ved Norsk Institutt for Scene og Studio i Oslo. Jobbet som freelance skuespiller/komiker i mange år,vært med i sommerrevyen i Hønefoss i 20 år, 10 år på juleshow. Ca 100 show i året, instruktør på russerevyen på Hønefoss i 10 år, spilt med i filmen "Fatso" Stått på sommerlatter på Latter, Turnert med soloshowet "Marie tar plass". «Elsker jobben min med sprudlende elever!»
Epost: marieri@bfk.no
Telefon: 90031919
Instagram: @humorogscene_ringerikefhs
Kjetil er vår eksellente kjøkkenleder. Kjetil er opptatt av kvalitet og få det beste ut av råvarene han har tilgjengelig. Sammen med resten av kokketeamet lager han hver dag digg mat som er elsket av både ansatte og elever.
Epost: kjetilvi@bfk.no
Telefon: 90845024
Fagbrev kokk institusjonshushold. Har jobbet som kokk på Helgelandsmoen og kantineleder i Samskipnaden i Buskerud. «Det beste ved å jobbe på Ringerike folkehøgskole må være samholdet og rausheten, både kollegialt, men også forholdet elever og ansatte, som ofte blir tett og nært.»
Epost: gudrunr@bfk.no
Telefon: 32179916
Fagbrev som kokk, læretid på Modum Bad. Har jobbet som sjåfør og hjelpejente i byggefirma, kokk på alders- og sykehjem, og var også i mange år kjøkkenleder på skolen. «Det beste med å være ansatt her å være med i utviklingen av livet ved å være ung. En henger mere med i tiden.»
Epost: asek@bfk.no
Telefon: 98668385
Frede er en aktiv kokk - hans store hobby er ørretfiske med enhånds fluestang. I tillegg har han drevet mye med fotball og basketball opp igjennom tiden. Friluftsliv er heller ikke å forkaste. Er det noe koseligere enn å fyre et tyribål og koke kaffe etter en tur på bortoverski på vinteren eller ørretfiske på sommeren? Frede startet hos oss i 2018, og elsker å teste ut nye råvarer på kjøkkenet.
Epost: fredeg@bfk.no
Telefon: 46845016
Telefon: 32179900
Mekaniske fag, transportfag og web design. Har jobbet innenfor industri, helse, IT og som klovn. Har ansvar for vedlikehold og drift av bygninger, brannvern og datahjelp. «Det aller beste ved å være ansatt på Ringerike folkehøgskole er alle folka."
Epost: tome@bfk.no
Telefon: 46543239
Folkehøgskolene har lærere som jobber døgnet rundt for elevene sine – bokstavelig talt – og som brenner for det de gjør. Vi har møtt en ...
– Folkehøgskole føles som en trygg overgang til voksenlivet både for foreldre og ungdommen som drar dit, sier Aina Hartmark.